Kabukcuoğlu tehlikeye dikkat çekti

Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, öteden beri pek çok uzmanın endişe ettiği bir gelişmeyi dile getirdi

4 Temmuz 2020 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, öteden beri pek çok uzmanın endişe ettiği bir gelişmeyi dile getirdi. İYİ Partili Doktor Kabukcuoğlu, Yeniçağ Gazetesi'nin de manşetinde yayınlanan haberinde kovid-19 salgını geçtikten sonra, çok daha büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğimizi belirtti. Bilindiği gibi hastanelerimiz korona salgınıyla o kadar ilgilendi ki, diğer hastaların hastanelere erişimi çok zorlaştı. Bunun üzerine uzmanlar ve politikanın ileri gelenleri, sadece korona salgınıyla ilgilenen ihtisas hastanelerinin açılması gerektiğini savundu. Ancak hemen hükûmetin basınşörleri bu kişileri 'Vatan Haini' olarak tanımladılar. Düşünebiliyor musunuz? Mesela Yılmaz Büyükerşen çıkıyor ve böyle bir öneriyi dile getiriyor; vatana ihanet de nereden çıktı?

Bu arada "Vatana ihanet de nereden çıktı" dedik ya, sizler de "Basınşör de nereden çıktı?" diyebilirsiniz elbette. Ben icat ettim bu kelimeyi, Hani silahşör vardır; basınşör de o cins bir şey işte. "Namusunu ve kalemini muktedirlere satan şerefsiz alçaklar" da diyebiliriz. Fakat uzun olacağı için, NKMSŞA kısaltması da tutmayacağı için basınşör demeyi tercih ettim. Adını ben koydum, yaşını Allah koysun...

Her neyse... Doktor Kabukcuoğlu bu konuda, yani başka hastalıkların salgın yapması konusunda endişelerini dile getiren tek kişi olsaydı, üzerinde fazla durmazdık. Ancak Türkiye'nin tek sağlık sorunu kovid-19 virüsü değil. Umud ediyorum ki yetkililer, sırf muhalif kadattan bir eleştiri, hem de yapıcı bir eleştiri ve öneri geldi diye bunu elinin tersiyle bir köşeye itmez. Çünkü son zamanlarda sanki ortak aklı hiç çalıştırmıyormuşuz da, sanki tek bir kişinin aklıyla hareket ediyormuşuz gibi bir algı oluştu. Bu algıyı kırmak da bizim görevimiz değil elbette...

 

Kuralar çekildi

Bilindiği gibi TOKİ tarafından Türkiye genelinde 100 bin sosyal konut yapılması üzerine Eskişehir'de payanı bir miktar sosyal konut yatırımı almıştı. Ancak bu yatırım Milletvekili Emine Nur Günay'ın çabaları sayesinde artırılmıştı. Son olarak Sayın Günay'ın da katıldığı bir törende Çifteler ilçesindeki sosyal konutların kuraları çekildi. Bütün hemşerilerimize hayırlı olsun. Başlangıçta 100 olan konut sayısını 205'e artıran AK Partili Emine Nur Günay, kırsal bölgelere benzer yatırımların gelmeye devam edeceğini de müjdeledi.

Bir ailenin başını sokacağı bir eve sahip olmasının ne kadar büyük bir mutluluk olduğunu bilirim. Hem vatandaşlarımıza hayırlı olsun, hem de bu hizmeti götürenlerin elleri dert görmesin.

 

Maalesef olmadı

Bir süre önce kaybolan 10 yaşındaki Iraklı Yusuf Gurubi'nin maalesef hayatını kaybettiğini öğrendik. Yaklaşık 41 saatlik aramaların ardından bulunan Yusuf Gurubi'nin naşı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Otistik bir çocuk olan Yusuf'un cenaze merasimine yalnızca aile efradı değil, çok sayıda vatandaş da katıldı. Yusuf'un bir şekilde sapasağlam olarak bulunacağına kendimizi çok inandırmıştık. Maalesef olmadı. İnsanın nereye gömüldüğünün hiç bir önemi yok. Irak da olsa Eskişehir de olsa bir ailenin göz yaşları değişmiyor. Ölene rahmet, kederli ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi