Kabukcuoğlu şekere dikkat çekti

Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, pancar üreticilerinin sorunlarını TBMM çatısına taşıdı.

14 Nisan 2022 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, pancar üreticilerinin sorunlarını TBMM çatısına taşıdı. Eskişehir şeker pancarı üretiminde önemli bir bölge. Pek çok çiftçimiz şeker pancarı üreterek geçimini sağlıyor. Ancak son yıllarda – her şeyde olduğu gibi – pancar ve şeker üretiminde de ciddi sorunlar birikmeye başladı. Piyasada şeker bulma sorunu olmasa da, fiyatlarının giderek arttığını görüyoruz. Gerçi diyeceksiniz ki, "Her şeyin fiyatı artmıyor mu?.." Haklısınız elbette. Memlekette her şey pahalılaşıyor. Bir tek birilerinin sıktığı palavralar ucuzluyor. Onlar sürümden kazanıyorlar... Evet, iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Öte yandan şeker fiyatlarındaki artış, piyasadaki ortalama gıda fiyatlarından daha yüksek. Kimileri bunu geçen sene yağışların az olmasına bağlıyor. Kimileri "Şeker stoklamak suretiyle darbeye teşebbüs" eden gizli güçleri suçluyor. Kimileri ise bizzat sevgili asrın hükûmetimiz kontrolündeki Türk Şeker'in piyasaya düşük arz yaparak şeker fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirtiyor. Gerçek ne olursa olsun ortada bir şeker sorunu var ve bunu aşmanın yolu da üretmekten geçiyor. "2021 yılı Nisan hesabıyla 1 dekar pancarın maliyeti 2 bin 16 lira iken 2022 Nisan itibariyle, bu yıl maliyet 5 bin 734 liraya yükselmiş yani maliyet 3 misli artmıştır" diyen Arslan Kabukcuoğlu, aslında üretim yapılmamasının önündeki en büyük engele işaret ediyor. Yani yükselen maliyetlere... Bitkinin kök gelişimini hızlandıran DAP gübrenin fiyatının 4 buçuk kat, mazotun 4 kat, üre gübrenin 3 buçuk kat pahalandığını söyleyen Kabukcuoğlu, "Hükümet çiftçiye pancar ekimi yaptırmak istiyorsa derhal pancarın tonunu 1.500 TL olarak açıklamalıdır. Aksi takdirde çiftçi, yeni sezonda hükümetin istediği kadar pancarı ekemeyecektir" uyarısında bulundu. Her ne kadar hükûmetimiz memlekette kötü giden şeylerden dolayı uzaylıları filan suçlasa da, çözüm makamının oturuyorlar. Yani ya çiftçimize adam akıllı bir fiyat belirleyerek bu sorunu çözecekler, ya da "Bayrak inmez, Ezan susmaz!" diyecekler. Tercih kendilerinin... İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'na katılıyoruz. Eğer ki pancar taban fiyatları, yapılan zamlar da göz önünde bulundurularak makul bir seviyeye çıkartılmazsa sorunlarımız büyür. İşte o zaman benzin, patates, soğan ve yağ kuyruklarının yanında, şeker kuyrukları da görürüz. Çünkü çiftçimiz zarar edeceğini bile bile pancar ekmez.

Günay yalnız bırakmadı
Millet olarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" desek de, çoğumuz şehitlerimizin isimlerini unutup, günlük yaşamımıza dönüyoruz. Ancak ateş düştüğü yeri yakıyor. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, 2 Şubat'ta şehit verdiğimiz Tarık Tarcan'ın ailesini ziyaret etti ve birlikte iftar yaptılar. Şehidimizin anne ve babası olan Günay ve Hilmi Tarcan'ı teselli etme imkanı bulan Emine Nur Günay, aynı zamanda kederli aileye Cumhurbaşkanımızın selamlarını da iletmiş. Tarcan ailesinin tek çocuğu olan Piyade Er Tarık Tarcan, 27 yaşındaydı ve ülkesine maden mühendisi olarak hizmet edecekti. Ancak hizmetlerin en büyüğünü yaparak, terhisine 20 gün kala şehit oldu. 2 Şubat günü hain terör örgütünün havan saldırısında Şırnak / Cizre'de 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı'nda görev yaparken şehit olan Tarık Tarcan'ı, 3 Şubatta memleketi Eskişehir'de toprağa vermiştik. Allah kederli ailesine sabır versin. Ailesini ziyaret edenlerin de ayakları dert görmesin.

Güzel bir uygulama
Bir gazeteciye muhalif olmak çok yakışır. Ancak "Kayıtsız Şartsız" muhalif olmak ile, iktidara yalakalık yapmak arasında büyük fark göremiyorum. Tabii "Satılık Kalem" denilmesinden iyidir.
"Bilâkayduşart" muhalif olan Sözcü Gazetesi, Gaziantep Belediyesi'nin yaptığı ekmek kuponu uygulamasını yerden yere vurmuş ve "İşte AKP dönemi yokluk dönemi" demeye getirmiş. Bu arada hemen belirtelim, "CeHaPe zamanında ekmeği karneyle alırdık" diyen amcalar var ya... Hah! Işte onların tamamı yalancı. Bir insanın karneyle ekmek dönemini hatırlaması için, 100 yaşında filan olması lazım. İnanmayın bu palavracılara...
Biz konumuza dönelim.
Halkın açlık sınırına yaklaştığı ortada. Belediyelerin de muhtaçlara yardım elini uzatması çok güzel bir şey. Eskişehir gibi vazifesini iyi yapan belediyeler Halk Ekmek fabrikası açar, sonra icap ederse gidip ikincisini açar. Gaziantep'deki Fatma Şahin yönetimi de 1 liralık ekmek kuponu dağıtmış. Uygulamaya göre 125 bin Gaziantepli aileye 150'şer tane indirim kuponu verilmiş ve bu suretle ekmeği kupon başına 1 lira ucuza alacaklarmış. Böylece hem serbest piyasaya karışılmamış olunuyor, hem de muhtaçların ucuz ekmek alması sağlanıyor. Bana sorarsanız kupon uygulaması üzerinde durulması gereken güzel bir uygulama.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kadir zaim 15 Nisan 2022 02:50

Yüz yıl öncesine gerek yok ECEVİT başbakanken elimde bidonla geceler boyu çoookkkk benzin kuyruğuna girip sonrada alamadan arkama baka baka geri döndüm. Çünkü ticari aracım vardı almak zorundaydım. Faaliyetim durmuştu.

1 0 Cevap Yaz
es esli 14 Nisan 2022 12:20

Arslan bey hangi ilin milletvekili sin

3 1 Cevap Yaz
Hacı 14 Nisan 2022 09:56

Siz durun hele, zammın büyüğü bayramdan sonra gelecek. Şeker zammı hiç kalacak... Vatandaşa enflasyon var dedirtmemek için, sabredin dişinizi sıkın falan hep aynı hikaye

6 5 Cevap Yaz
Cemal 14 Nisan 2022 09:47

Şekerde kuyruk olmasına gerek yok, Esnaf aylardır şeker fabrikasınsan şeker alamadı. Yok dediler, kalmadı dediler.. Sonuç ortada; yok yok diye diye şekere %31 zam geldi... Şimdi en basit işletmede, en basit şerbetli tatlının kilosu 50, 60tl dolaylarında fiyatlarında satılıyor.

4 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi