Kabukcuoğlu okulları sordu

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Eskişehirliler için son derece önemli olan bir konuyu gündeme getirdi

27 Şubat 2023 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Eskişehirliler için son derece önemli olan bir konuyu gündeme getirdi. Aslında aynı Kabukcuoğlu bundan 3 sene önce Eskişehir’deki 610 okuldan kaçının deprem performansı değerlendirmesinden geçtiğini, bu değerlendirmelerde güçlendirilmesi, tahliye edilmesi ve yıkılma kararı alınan okulların sayısının kamuoyu ile paylaşılmasını istemişti.
Konunun ne kadar önemli olduğunu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocuklarımızın gittiği okulların depreme dayanıklı olup olmadığını bilmek en doğal hakkımız. Deprem denilen felaketin gece yarısı olacağının da garantisi yok. Ya okullar tıka basa doluyken büyük bir deprem olsa?
Biz dönelim Sayın Kabukcuoğlu’nun sorusuna… 3 sene önce dönemin Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk, Kabukcuoğlu’nun sorununa cevap veriyor ve Eskişehir’de 64 okul binasının inceleme kapsamına alındığını, 31’i için yıkım, 14’ü için güçlendirme kararı alındığı, 2 okulun sağlam çıktığı, 17 okulun ise hala tetkik çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor. İşte Kabukcuoğlu aradan geçen üç sene içerisinde, bu konuda nasıl bir gelişme olduğunu soruyor.
Kabukcuoğlu’nun soru önergesine şu ifadelere rastlıyoruz:
“Eskişehir, aktif fay hattı bulunan 24 şehirden biridir. Hatırlayacağınız üzere 2016 yılında Yunus Emre Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin Makine Bölümü Binası için yıkım kararı alınmasına rağmen 2020 yılına kadar eğitime devam edilmesi, Eskişehir’deki aileleri tedirgin etmeye devam etmiştir. 2020 yılında soru önergemize cevaben şehrimizde yıkım kararı alınan okullardan hangileri için bu karar uygulanmıştır? 14 okulumuz için güçlendirme kararı alındığı ifade edilmiştir. Geçen 3 yılda bu 14 okuldan hangileri güçlendirilip depreme karşı dayanıklı hale getirilmiştir? 2020 de 17 okul için tetkik çalışması başladığı ifade edilmiştir. 3 yıl aradan sonra bu tetkik çalışmaları tamamlanıp hangi kararlar alınmıştır?”
Çocuklarımızın güvenliği bizim için her şeyden önemli. Umarız Millî Eğitim Bakanlığı bu soruya acilen cevap verir. Çünkü cevap verilmemesi veya yanıtın gecikmesi insanların devlete olan güvenini sarsar.
 

Kocakır’ı unuttuk

Depremle birlikte, uzun süredir aklımızdan çıkmış olan Kocakır rezerv alanını hatırladık. Kocakır bölgesi, Osmangazi Üniversitesi’nin arkasından Şelale bölgesine giden yolun üzerinde. Bölge ormanın içerisinde ve çok temiz bir havası var. Arazinin büyük bir bölümü hazineye ait. Yani buraya yeni yerleşim alanları oluşturmak nispeten ucuz olacak. Bölgenin kaliteli bir tarım arazisi olmadığı da ortada. Yani ev yapacağız derken, gelecek nesillerimizi besleyecek kıymetli tarım arazilerini heba etmeyeceğiz. Ve en önemlisi ise Kocakır bölgesi depreme karşı sağlam bir zemine sahip.
770 hektarlık çok geniş bir arazide yeni bir kent yaratmak mümkün. AK Parti iktidarının ortaya attığı en güzel fikirlerden biriydi Kocakır planı. Ancak aradan geçen yıllar içerisinde unutuldu gitti.
Biz Eskişehirliler olarak kentimize ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmalıyız. Yakında bir seçim olacak. Seçimden sonra iktidarda kim olursa olsun, Eskişehir olarak Kocakır projesini hatırlatmalı, gerekirse hükûmete baskı yapmalıyız. Çünkü başka Eskişehir yok.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
gerçek 27 Şubat 2023 22:50

batıkentte imara açılan arazinin sahipleri kimler ve hangi partiye mensuplar bi zahmet araştırıversinler meraklıları

0 1 Cevap Yaz
Haşmet 27 Şubat 2023 14:18

Kocakır deyip duruyorsunuz. Acaba kimlere rant sağlama peşindesiniz?

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi