Kabukcuoğlu askeri hastaneleri geri istedi 

Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM’de düzenlediği bir basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağlık sorunlarının çok ciddi boyutlara ulaştığını belirtip, acil olarak askeri hastanelerin açılması gerektiğini belirtti.

18 Kasım 2022 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM’de düzenlediği bir basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağlık sorunlarının çok ciddi boyutlara ulaştığını belirtip, acil olarak askeri hastanelerin açılması gerektiğini belirtti.Şimdi diyeceksiniz ki; “Askeri hastaneler kapalı mıymış?..” Evet; maalesef AK Parti iktidarında bu memlekette askeri hastaneler bile kapatıldı. Halbu ki aynı hastaneler Türkiye Cumhuriyeti’nden eskiydi. Sultan 2’inci Mahmut zamanında kurulan askeri hastaneleri kapatmanın nasıl bir mantığı vardır?
Gerçekten artık aklımız duruyor…
Sultan 2’inci Mahmut’un emriyle 14 Mart 1827 günü Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire kurulmuştur ki bu tarihin yıl dönümü ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanır. Yani askeri hekimlik ülkemizde, çağdaş tıbbın da başlangıcı olmuştur.
Bu memleket gerçekten çok komik. Daha dün Türk Milliyetçilerine “Fatiha okumasını bilmez” diyenler bugün milliyetçi taklidi yapıyor. Üstelik “Osmanlı bizim ecdadımız” diyenler, Sultan 2’inci Mahmud zamanından kalan 200 senelik köklü askeri hastanelerimizi bile kapatabiliyorlar.
Hani “Ecdadımız Osmanlı” idi?
Hepsini geçtik, ya yarın – Allah saklasın – bir savaş çıkarsa ne olacak? Yaralı mehmetçiklerimizi “Cübbeli Mehmet, Pelerinli İsmet” gibi üfürükçülere mi emanet edeceğiz?
Elbette askeri eğitim almayan doktorlar askerimizin yardımına koşacaktır. Ancak üç gramlık tıp bilgisi olanlar çok iyi bilirler ki askeri tıp ayrı bir uzmanlıktır. Askeri hastanelerin kapatılması ise bu uzmanlığın temellerine dinamit koymaktan başka bir sonuç vermez.
Nitekim aynı zamanda bir doktor olan İYİ Parti Milletvekili Kabukcuoğlu, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, “Avusturya’nın 34 bin askeri için 3 asker hastanesi, Almanya’nın 185 bin askeri için 5 asker hastanesi, Fransa’nın 278 bin 715 askeri için 8 asker hastanesi var. Ülkelerin hastane gemileri var hastane uçakları var bizim ordumuza kara hastanelerini bile çok gördüler. Hükümet tez elden aklını başına toplamalı. Askeri sağlık kurumlarını basın toplantısında “Bu hastanelerin yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na devri konuşulurken; o askeri hastanelerin bugün aradan geçen 6 yıldan sonra hastane vasfını yitirdiğini söyleyebiliriz. Devir sonrası 33 hastanenin 7 tanesi müstakil kimlikli hastane, diğer 26 tanesi mevcut Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin ek binası olarak kullanılmıştır. Bu hastanelerin ancak 6’sının bugün geri iadesi söz konusu olabilir. Hükümet askeri hastanelerin yeniden oluşturulması için imkânsızlıkların arkasına sığınmamalı, gereğini yerine getirmelidir" dedi.
Ülkesini seven herkes Sayın Kabukcuoğlu’yla aynı fikirdedir. Bizler de bir an önce askeri hastanelerin eskiden olduğu gibi yeniden faaliyete geçmesini istiyoruz. Türkiye’nin giderek ilerlemesi en büyük isteğimizdir. Biz 200 sene geriye gidiyoruz…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Asker2 18 Kasım 2022 09:51

Önceki yorumun devamı Şimdi pilot uçuş raporu alabilmek için numara alıp devlet hastanesinde sıraya giriyor. Karşısında beş dakikada muayene yapmaya programlanmış bir doktor, başını bile kaldırmadan “neyin var?” diye soruyor, imzayı basıp geçip gidiyor. Çatışmada yaralanmış bir kahraman hastanenin acil servisine emanet. Artık şansına o gün nöbetçi doktor dahiliyeci mi çıkar, kadın doğumcu, psikiyatr mı mu çıkar Allah bilir. Önerim yapabiliyorsanız gidip genç uçucu pilotlarla, şu an faal askerlerle, ulaşabiliyorsanız eski efsane tabiplerle konuşmanız. Bir dokunun, milyon ah dinleyin…

0 10 Cevap Yaz
Asker1 18 Kasım 2022 09:51

Askeri hastaneler birçok konuda uzmandı. Uzman demek bile az gelir uzman ötesiydi. Eskişehir’de başta “Hava Tababeti”, yaralanmalar (silahla, kazayla vb.), yanıklar, kardiyoloji, ortopedi, fizik tedavi ve diğer konularda çok ama ok iyiydi. Bu hastanelerin ana görevi askere hizmet vermekti. Asker hastaneleri zamanında tabipler sadece askerin fiziki sağlığıyla ilgilenmezdi. Ailelerini de tek tek tanır, örneğin psikolojik bir sorun fark edildiği zaman aile fertleriyle de görüşürdü. Doğal olarak asker aileleri ve kapasiteye bağlı olarak siviller de yararlanabilmekteydi. Örneğin, bir pilotun tüm sağlık kontrolleri bu hastanelerde yapılır, uçuşa elverişli olup olmadıkları belirlenirdi.

1 11 Cevap Yaz
eses 18 Kasım 2022 09:48

askerlerin sağlık sorunları varda sağlıkçıların polislerin ve diğer memurların yokmu onlarda kendileri için hastane açılmasını talep etsinler vatandaşa saglık ocakları yeter. Hükümetin yaptığı en iyi işlerden biri.askeri hastaneleri kapatmak tı eskiye özlem duyan darbeci zihniyet talebi.

8 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi