Kabukcuoğlu “örgütü tanımıyorum” dedi

2 gün önce İYİ Parti’de yaşanan istifa gelişmesini ve İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu’nun bu istifada pay sahibi olabileceğini yazmıştık

30 Haziran 2021 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
2 gün önce İYİ Parti’de yaşanan istifa gelişmesini ve İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu’nun bu istifada pay sahibi olabileceğini yazmıştık.
Zira Mehmet Ektaş herhangi bir tartışma yaşansın, parti zedelensin istemediği için ser verip, sır vermezken Kabukcuoğlu daha istifa haberi yayılmadan Ektaş’ın anlaşması güç birisi olduğunu ve bu yüzden istifa ettiğini dile getiriyordu.
 
Pazartesi günü İyi Parti’de yaşanan gayri resmi kabul töreni ise partinin il örgütü ile vekil Kabukcuoğlu arasında bir anlaşmazlık, bir sorun olduğunu teyit eden önemli bir gelişmeydi.
Kendi kabul etmese dahi bana göre Kabukcuoğlu il örgütüne “Sizi Tanımıyorum” mesajı verdi.
 
Bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim.
Hafta sonu partinin İl Başkanı İstifa ediyor. Daha bu istifa neden, acep geri dönüş olur mu diye beklenirken basın mensuplarının telefonlarına bir mesaj düşüyor.
Mesajda daha önce MHP’den Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olan Emine Edizgil ve destekçilerinin İyi Partiye katılacakları ve bununla ilgili bir kabul töreni olacağı söyleniyor.
 
Basın mensupları belirtilen saatte partiye gidiyor. Vekil Arslan Kabukcuoğlu ve partiye katılacak bir grup vatandaş parti binası önünde bekliyor. Çünkü partinin kapısı kilitli ve içeri girilemiyor.
Çünkü gariptir İyi Partiye üye olacak vatandaşlar için bir kabul töreni olacağı İl Yönetimine haber verilmiyor. Şaka gibi ama gerçek, Vekil Kabukcuoğlu bir nevi örgütü sallamıyorum der gibi kendi başına Edizgil ve beraberindekiler için basın mensuplarının da davet edildiği bir organizasyon yapıyor.
 
Toplantıda bu detayı soran gazetecilere ise Kabukcuoğlu bunun özel bir tören olmadığını, Edizgil ve beraberindeki vatandaşların partiye üye olmak için form almak adına geldiğini ifade ediyor. İl yönetimine bundan haber verilmediğini, bunun günlük, rutin bir evrak talebi olduğunu anlatmaya çalışıyor.
 
Tabi geçerken evrak almak için İl yönetimine haber verilmesine gerek yok ancak bu o kadar sıradan bir olay ise neden basın davet ediliyor, neden bu basit olay bir kabul töreni gibi lanse ediliyor anlamak güç.
 
Kaldı ki partide taze bir istifa yani sıkıntı varken, bunu es geçip ve böyle bir organizasyon düşünmek abesle iştigal etmez mi?
 
Sorun şu ki İyi parti son dönemde işlerin iyi gittiği nadir bir partiyken, Eskişehir’de sorun yaşamayan neredeyse tek parti izlenimi verirken, birden başka bir boyuta, kaosun kucağına doğru ilerliyor durumda.
 
Üstelik partide yaşanan süreç ve değişimin CHP ile olan ittifak ruhunda da zedelenmeye müsait bir öyküsü oluştu.
Zira Kazım Kurt’un Odunpazarı’nda ilk aday olduğu seçimde Emine Edizgil MHP adayı olarak karşısındaydı ve CHP içinden ciddi bir oy aldı.
İyi parti ise geçen seçimde Türkiye’de sadece Odunpazarı’nda aday çıkartarak ittifak ruhunda bir yara daha açmıştı.
Şimdi bazı kesimlerde İyi Parti’nin Edizgil için Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olabilir söylemi konuşulmaya başlamış bile… Bu da son derece doğaldır.
Ancak bu söylemlerin ittifakın patronu olan CHP Eskişehir kanadında nasıl karşılanacağına dair herhangi bir yorum yapmıyorum.
Hele biraz zaman geçsin, bekleyelim, görelim. Sonrasında onu da yazarız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi