Joker

Film köşemizde bu hafta sizlere sinemaseverler tarafından merakla beklenen ve sinema tarihinin en ünlü kötü karakterinden biri olan “Joker” filmini anlatacağım.

16 Şubat 2020 11:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Film köşemizde bu hafta sizlere sinemaseverler tarafından merakla beklenen ve sinema tarihinin en ünlü kötü karakterinden biri olan “Joker” filmini anlatacağım. Todd Phillips’in yönettiği, başrollerini Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen ve Zazie Beetz’ın paylaştığı Amerikan psikolojik gerilim türünde olan film Türkiye’de gösterime girdiği ilk 3 günde 385 bin kişi tarafından izlenerek, tüm zamanların ekim ayı en iyi yabancı film izleyici açılış rekorunu kırdı. Phillips ile Scott Silver’in senaryosunu kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Marc Maron, Bill Camp, Shea Whigham, Glenn Fleshler, Douglas Hodge ve Brian Tyree Henry gibi ünlü oyuncular yer alıyor. 76. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü kazanan filmin konusu ise şu şekildedir.
Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.
Batman’in baş düşmanı olan Joker karakterinin geçmişine giden ve hayatını anlatan film, sahneleri ve oyuncuları ile yılın iddialı yapımlarından birisi olarak vizyona giriş yaptığı ilk hafta 730 bin seyirciye ulaşmıştır. IMDb’den 8.8 gibi yüksek bir puan alan Joker filmi beklentileri fazlasıyla karşılamıştır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi