İzin gününü feda eden hekimler!

Doktorlardan, hastanelerden zaman zaman şikayetler geliyor. Yazıyoruz, aktarıyoruz. Bu kez övgü var…

5 Ağustos 2020 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Doktorlardan, hastanelerden zaman zaman şikayetler geliyor. Yazıyoruz, aktarıyoruz. Bu kez övgü var…
Kendisi de uzun yıllar Hava Hastanesi’nde görev yapan Servet Tunç, kızının başından geçenleri ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşananları aktardı.
Tunç’un yazısını olduğu gibi aktarıyorum:
-Stefan ZWEİG “Gerçek doktor her hasta ile yaşayıp ölendir.” demiş.
Günümüz şartlarında hayal olarak düşünülse de ESOGÜ Tıp Fakültesinde yakın zamanda göreve başlayan Ortopedi Uzmanı Op.Dr.Mustafa KAVAK’ı birebir tanımlayan bir cümle.
 Kızım yaklaşık 15 gün önce salıncaktan düşerek ciddi bir kol kırığı yaşamıştı. Apar topar acil servise götürdüğümüzde günlerden Pazar saat 21:00 sularıydı. Endişeli bir bekleyiş içindeyken Dr. Mustafa KAVAK ve asistan Dr. Büşra TOKMAK hanımın, kızım için izin gününde göreve geldiğini öğrendim. Ortopedi uzmanları olduğunu da öğrendiğimde endişe yerini umuda bıraktı. Bu iki güzel doktorumuz tatil gününü feda etmiş gece 02:00 ye kadar kızımızla ilgilenmişlerdi. Acil serviste süren ilk müdahalenin ardından ortopedi kliniğinde yer olmamasına rağmen taburcu etmeyip ortopedi dışında bir klinikte yatırıp tedavi ve takibe devam etmişlerdi.
    Yaklaşık on beş günlük ameliyat etmeden düzeltme çabaları olumsuz sonuçlanmış, ameliyat gereklilik olmuştu. Nitekim geçtiğimiz Cuma günü ameliyatı gerçekleşti. Başarılı bir ameliyat sonrası kızım sağlığına kavuştu.
     ESOGÜ Tıp Fakültesi sağlık alanında oldukça mesafe kat etmiş.  Klinik hizmetleri, yatak ve oda kalitesi adeta beş yıldızlı otel ayarında. Personelin,  hasta ile iletişimleri, güler yüzlü tavırları hastalara güven verir nitelikte. Bu ambiyansı sağlayan Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş hocamızı Hastane Başhekimi Prof. Doktor Muhammed Evvah KARAKILIÇ ve tüm personelini kutluyoruz.
Son olarak Dr. Mustafa KAVAK gibi mükemmel bir doktoru Eskişehir’e kazandıran ESOGÜ Rektörü Prof.Dr.Kemal ŞENOCAK’a bir Eskişehirli olarak yürekten teşekkür ediyorum.
 

SİNAN ÖZEÇOĞLU BUNU DA YAPAR MI?

 
Eskişehir Sanayi Odası, maskenin bulunmadığı dönemde elini taşın altına koymuş ve hızlı bir planlama ve üretim sonucu Eskişehir’in maske sorununu çözmüştü…
ESO Başkan yardımcısı Sinan Özeçoğlu’nun yürüttüğü proje Eskişehir kamuoyunun da takdirini kazanmıştı…
Dün BBC’de okuduğum bir haber dikkat çekiciydi. Bizim sanayiciler bunu neden yapmasın dedim…
Japonya'da bir teknoloji şirketi, takan kişinin sesini yükselterek sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olan ve Japoncadan sekiz dilde çeviri yapabilen mikrofonlu bir yüz maskesi geliştirdi.
Donut Robotics adlı teknoloji şirketi tarafından geliştirilen maske ağız kısmına gelen bölümünde delikler bulunduğu için koronavirüse karşı doğrudan koruma sağlamıyor.
Plastik ve silikondan yapılmış maske, standart yüz maskesinin üzerine takılıyor. Maske bluetooth yardımıyla cep telefonu ya da tablete bağlanıyor, takan kişinin söylediklerini metin mesajlarına çeviriyor ve bunları seslendiriyor.
40 dolardan satılacağı açıklanan maske Eylül'de piyasaya çıkacak.
…/…
Teknoloji geliştirme merkezlerinde acaba bizimkiler böyle ürünleri yapamazlar mı?
 
 

EVİNE DÖN

İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener geçen günlerde ibadete açılan Ayasofya’yı ziyaret etmiş ve namaz kılmıştı.
Dün MHP lideri Devlet  Bahçeli, yazılı bir açıklama yaparak Akşener’e çağrıda bulundu:
-Eve dön!
Akşener Eve döner mi? Bu sorunun yanıtını Akşener’de gizli…
Peki dönmeye karar verirse nereye dönecek?
Sadece MHP’ye mi yoksa Cumhur ittifakına mı?
 

ÇOCUK!

Çocuk olsam yeniden.
Bir tek düştüğüm için acısa içim,
Ve kalbim ,
Çok koştuğum  zaman çarpsa sadece.
(Cemal Süreya)
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Kendini başkalarıyla kıyaslarsan ya mutsuz ya da kibirli olursun. Çünkü her zaman senden iyi ve kötü durumda birilerini bulursun.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün karikatürü 05 08 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi