İYİ Parti’nin sancısı…

Arif Anbar yazdı

6 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yeni kurulan bir partinin çeşitli konularda sancı yaşaması kadar doğal bir durum yoktur.
Ancak bu durumun hızla atlatılması, o partinin bir an önce normalleşmesi gereklidir.
 
*
İYİ Parti’den bahsediyorum!
Türkiye genelinde değerlendirildiğinde, oldukça hızlı bir başlangıç yaptı.
Aynı hızla devam ettiğini de net bir ifadeyle söyleyebiliriz.
Başlarken belirttiğim birkaç sancılı süreci de yaşadı.
Bu hususta sadece bir örnek vermek gerekirse…
Meral Akşener için “A-FETÖ’yle bağlantısı var” algısı yaratılmaya çalışıldı.
Ancak İYİ Parti, bu algı operasyonu sürecini oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde bertaraf etti.
Dahası, Türkiye partisi olma yolunda ivme kaydetti.
 
*
 
Peki ya Eskişehir?
İYİ Parti, Eskişehir’de de sürece hızlı başladı.
İl ve ilçe örgütlenmelerini çabuk bitirdi ve kongreler sürecine başladı.
Ancak bu örgütlenmeyi yaparken stratejik iki hataya imza attı.
Bir tanesi İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu tercihi olurken...
Bir diğeri ise Odunpazarı İlçe eski Başkanı Özlem Ayrancı tercihi idi.
İşte bu iki hata, İYİ Parti’nin Eskişehir’deki en büyük sancısı olarak belirdi.
 
*
 
(Her iki isme parti içerisinden yükselen tepkilerin nedenlerini önceki yazılarımızda detaylarıyla ifade ettiğimiz için, bir kez daha vurgulamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.)
 
*
 
İYİ Parti örgütlenme sürecini tamamlar tamamlamaz, Eskişehir gündemiyle ilgilenme gayreti içerisine girdi.
Mesela Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santral meselesiyle ilgili çeşitli çalışmalar yaptı.
Mesela Eskişehir’in mahallelerine giderek, halkın sorunlarını dinlemeye başladı.
Ancak gelin görün ki bu çalışmalar saman alevi gibi bir anda söndü gitti…
Yani başarılı çalışmalar olamadı.
Devamı da bir türlü getirilemedi.
Dahası, kentin birçok gündem maddesine ilişkin hiç kimse ağzını açamadı.
Bununla beraber İYİ Parti’nin tek gündemi, parti içi meseleler oldu.
 
*
 
Buradan hareketle İYİ Parti Eskişehir örgütüne, “CHP’nin az gelişmiş hali” şeklinde bir tanımlama yapabilirim.
Çünkü İYİ Parti şu anda sadece parti içi meselelerle enerjisini tüketirken; CHP parti içi meselelere daha fazla enerji harcıyor, ama hiç olmazsa kent meseleleriyle de alakadar oluyor.
 
*
 
Derken…
Yeni kurulan İYİ Parti örgütü, parti kamuoyundan taşıp kent kamuoyunun da bilgi sahibi olduğu parti sorunlarından bir an önce arınmak istedi.
Bu noktada Genel Merkez’in de desteği alındı.
Sonuçta ilk müdahale, Odunpazarı İlçe eski Başkanı Özlem Ayrancı’ya yapıldı.
Ayrancı kongrede aday olamadı.
Ramazan Gültekin ve Alişan Şahin’in yarıştığı kongrede Gültekin, İYİ Parti’nin Odunpazarı İlçe Başkanı seçildi.
Tabi bu seçimden sonra Gültekin’in, il başkanı Arslan Kabukçuoğlu’nun “adamı” olduğu söylentileri çıktı ancak bunun ne kadar doğru olup olmadığı ileride daha net görülecektir.
 
*
 
Şimdi il başkanlığı kongresi geldi çattı.
11 Mart’ta, yani bu hafta sonu Pazar günü dananın kuyruğu kopacak.
Soner Çam adaylığını açıkladı.
Oldukça iddialı olduğu söylenebilir.
İncelemelerimize göre partilileriyle sürekli iletişim halinde.
Sosyal medyada fazlasıyla aktif ve takipçileriyle de interaktif görüşmeler yapıyor.
Kişisel bir internet sitesi bile kurmuş, gerçekleştirdiği çalışmaları oradan da paylaşıyor.
 
*
Mevcut il başkanı Arslan Kabukçuoğlu ise ortalarda görünmüyor.
Dolayısıyla aday olup olmayacağı konusu meçhul.
Bununla birlikte sonunun, tıpkı Özlem Ayrancı gibi olacağı parti kulislerinde yüksek sesle dillendiriliyor.
 
*
 
Evet…
İYİ Parti Eskişehir örgütünün vaziyeti bu şekilde.
En önemli sancısını ve bu sancıya sebep olan iki ismi paylaşmaya çalıştık.
Biri gitti, Odunpazarı İlçe Başkanlığı’ndaki sancı bitti.
Peki ya diğeri?
Bu sorunun cevabını, Pazar günü yapılacak olan kongre sonrasında alacağız.
 
*
Dileğimiz ise…
İYİ Parti’nin, geç kalınmış olsa da bir an önce toparlanıp, Eskişehir demokrasisine ve halkına katkı vermeye başlamasıdır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
temel 13 Mart 2018 09:55

İyi Parti İl Kongresi sonuçlandı.Arslan Kabukçuoğlu ve ekibi seçimi çok büyük farkla Dedeleğin adayını 3' katlayarak kazandı.Arif Bey kardeşim ne olacak şimdi?Artık bir gerekçe bulursunuz.Dedikodu ekibi size gelir mutlaka bir gerekçe bulurlar,sizde kaybetme nedenini güzel bir makaleyle kamoyuna aktarırsınız.Dedelek seçimi kaybetti ya,Soner çam Amerikada eğitim gördü ya,nasıl olurda seçimi kaybeder,kendi bölgesi olan Tepebaşından sadece 70 civarında oy almış,ilçelerden 25 oy,Odunpazarındanda 30 civarında oy almış,oy verenlerin yarıdan fazlası Emirdağlı.Mikromilliyetçilik yapmışlar.Tabanda bunu istememiş.Merkez parti olmayı tercih etmiş.İftira ve yalanla,algı yönetimi yaptıkları ve neticede 130 oy aldıkları,Emirdağlıları kandırdıkları söyleniyor.Mesela Emirdağ Vakfı bile devreye girmiş,Vakfın sitesinden Sonere destek .mesajı çekmişler.Nasıl olurda Emirdağlılar Vakfı bir siyasi partinin içişlerine karışır.

0 3 Cevap Yaz
temel 9 Mart 2018 15:20

Arif bey isterseniz partiyi Dedelek destekli Soner Çam a teslim etsinler,yazınızda belirtiğiniz gibi ,sancıda bitsin,hem sizinde isteğiniz olur,hatta kongrede madem tarafsınız,delegeleride bu yazınızla etkilersiniz,Soner Çam da 600 delegenin 500 ünün oyunu alır.Sizde ertesi gün yazarsınız sancı bitti diye,biz de sizleri tebrik ederiz,alkışlarız.

0 5 Cevap Yaz
Sadettin 9 Mart 2018 05:54

Kesinlikle katiliyorum Arif beye. Eskisehirdeki temel hata siysi acidan sifir tecrubeye sahiip birinin il baskani yapilip isin ehli kimselerden uzaklasilmasidir. Ayrica Turkiyenin partisi olma iddiasiyla yola cikiliyorsa diger partilerin kuskunlerini partiye doldurup hadi bakalim olcak mi bu sefer demekle olmaz. Yeni enerji lazim guzel ulkemize.

4 1 Cevap Yaz
temel

Sadettin bey,işin ehli dediğiniz insanların ir tarifini yapsanız iyi olur.Tecrübesiz ifadenize katılıyorum,ancak tecrübeli dediğiniz kişiler kimlerse neden ortaya çıkmıyorlar?Sizler bu kişileri teşvik etseniz iyi olur.Mesela Dedelek destekli Soner Çam var,tecrübeli derken kişiler bunlarmı acaba?Dedeleği tekrar milletvekili yapalım isterseniz,millet ismini duyunca kaçıyor,

0 5
AYŞEGÜL 7 Mart 2018 08:59

Sevgili Arif Bey;Devamlı takip ve takdir ettiğim bir gazetecesiniz.İyi Parti ile ilgili bu güne kadar doğruları yazdınız,son yazınızda ne oldu da taraf oldunuz.Siz gerçekten Özlem Ayrancıyı stratecik hata olarak mı kabul ediyorsunuz,yoksa doğru kabul etmek istemediğim,inanmak istemediğim,piyasada dolaşan dedikodular doğru mu,açıkça söylemek gerekirse savunduğunuz insanlardan menfaat mi temin ediyorsunuz?Size yakıştıramadım,hatta üzüldüm.Ancak Eskişehirde biriki yerel gazetecinin menfaat temin ederek yazı yazdığı söyleniyorLütfen siz bunu yapmayın,insanları karalamaktan vazgeçin,doğruları savunun.Özlem Ayrancı hanımefendi sizin dediğiniz gibi değil tam aksine genel merkezin takdir ettiği bir isimdir,kendi isteği ile aday olmamıştır,halen daha Özlem Hanımı eleştiren insanların iyi niyetli olmadığını anlamadınız mı?

0 9 Cevap Yaz
Mehmet 6 Mart 2018 17:14

Ayrılıkta azap vardır. Ülkücü hareketi bölmeye çalışanlar bu cabalar beyhude. Ülkücülüğü hazmedememiş kişiler sonunuz hüsran olacaktır. Kimlerle dirsek temasında olduğunuza bir bakın... CHP,HDP,İP. FETO. Bunların ipi ile kuyuya inecek kadar MANTIĞINIZ MI KAYBETTİNİZ.. Yazık,yazık,yazık. Cenabı Allah hidayete erenlerden eylesin.

12 3 Cevap Yaz
Arifff 6 Mart 2018 14:09

Arif.... herkes senin gibi düşünmüyor.İP'in Fetö ile bağlantısı yaratılmaya çalışıldığı ne demek,resmen bağlantılı,15 Temmuzda ben başbakan olacağım,darbecilerle Yurtta sulh cihanda sulh diyen,bankasya önlerinde eylem yapan,hain,şerefsiz,kahpe Fetullah Gülen'e bir tek laf söylemeyen,17-25 kumpasına sahip çıkan İP başkanı M.Akşeneri sen aklayamaz sın Arifff.

13 4 Cevap Yaz
AYTEN

Arifff rumuzlu arkadaş;iftira Kuranda en büyük günahdır,affıda yoktur,yanlış bilgi sahibisiniz.Meral Akşenerin Fethullahla ilgili konuşmalarını lütfen iyi irdeleyin.Eğer bilinçli şekilde politika yapıyorsanız bunun adı karalamadır,yinede düşüncelere saygılı olmak lazım,bu ülkede iftira atmak,karalama yapmak kanıkasandı maalesef.

2 10
Ccc 6 Mart 2018 12:34

Arif fazla sevinme dedelek destekli soner çamın hiç şansı yok aslan bey açık ara kazanır nedeni bütün delegeler destekliyor

1 12 Cevap Yaz
samet

Ccc rumuzlu arkadaş doğruları söylüyor.Soner Çamın arkasındaki isim dedelektir,bu isim 6 defa parti değiştirmiştir,her gittiği partiyi bitirmiştir,iyi partiyi eline geçirmek istemektedir,eski günlerdeki gibi kesip biçmeyi düşünmektedir,ancak Dedelek şunu iyi bilmeli at oynattığı dönemde tecrübesiz bi Tansu Çiller vardı,istediğini görevden aldırıyordu,bugün çok tecrübeli olan bir Meral AKŞENER var,eski dönemler bitti.Arif BEYE bir tavsiyede bulunayım,Dedelekle ilgili bir kamoyu araştırması yapsın,halkda karşılığı varmı yokmu öğrensin.Dedelek ismi geçtiğinde insanlar partiden uzaklaşıyor.Her şeye rağmen Arif Beyin gazteciliğine güveniyorum,son yazdığı yazı tam anlamıyla feceat.

1 10
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi