İYİ Parti Eskişehir’de iddialı

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Eskişehir'de bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Önce Sivrihisar ve Alpu ardından şehir merkezinde esnaf ile buluştu

11 Mart 2021 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Eskişehir'de bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Önce Sivrihisar ve Alpu ardından şehir merkezinde esnaf ile buluştu.
 
Akşener'in Eskişehir ziyaretinde dikkat çeken ve programına son an eklenen bir ziyaret daha vardı.
 
Akşener Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret ederek planlanandan çok daha uzun bir sohbet gerçekleştirdi.
 
Ziyaret basına kapalıydı. İçeride ne konuşuldu, nelerden bahsedildi bilmiyoruz. Ancak Akşener ziyarete dair Büyükerşen idolüm şeklinde bir cümle sarf etti.
 
Bu cümle Büyükerşen adına sık sık duyduğumuz ve bizi şaşırtmayacak bir cümle.
 
Ancak CHP'nin ittifak ortağı bir partinin genel başkanı tarafından uzun bir ziyarete dair böyle bir övgü bana ilerisi için de manidar bir mesaj gibi geldi.
 
Neyse asıl dikkat çeken detay bu ziyaret değildi.  Akşener'in henüz örgütlenme konusunda eksikleri olan İyi Parti tabanında bulduğu karşılık ve coşku bana göre Eskişehir'in siyasi rekabeti için önemli bir nirengi noktasıydı.
 
Pandemi koşulları ve programın sadece esnaf ziyareti temalı olmasına rağmen Akşener önce ilçelerde ardından şehir merkezinde büyük teveccüh gördü.
 
Ak Parti ve CHP dışında bir siyasinin Eskişehir de böylesi sıradan bir programda bu kadar kalabalık bir kitle tarafından beklendiğini uzun zamandır görmedik, işitmedik.
 
Ancak Akşener sadece vatandaş değil ziyaret esnaf ve Eskişehirli STK temsilcileri hatta farklı partilerin temsilci ve meclis üyelerince dahi sempati ile karşılandı.
 
Akşener'i beklerken Es Tv aracılığı ile kitlenin nabzını tuttuk. Partililer iddialı ve net konuştu. İyi Parti'nin vatandaşın umudu olduğunu ve genel seçimde en az 2 milletvekili çıkaracaklarını sık sık vurguladılar.
 
Partililerin yüzü gülüyordu ve hemen her partiden insanların partilerine üye olduğunu da altını çizerek vurguladılar.
 
Bu izlenimler havada kalmasın sizle de paylaşayım istedim.
Çünkü bugüne kadar Akşener ile İYİ Parti genel siyasette başarılı ve dikkat çekici bir havada olmasına rağmen Eskişehir düzeyinde iddiasını pek gösterme imkanı bulamamıştı.
 
Hem pandemi hem de insanların siyasete ilgisinin azaldığı bugünlerde bu durumu ölçmek adına bu ziyaretin önemli olduğunu ve parti adına verimli geçtiğini düşünüyorum.
 
Zaman zaman diğer partilerden hiç bahsetmiyorsunuz diyen dostlar da bilsinler ki bir hareket ve iddia olduğunda bu havada kalmaz.
 
İyi Parti gerek kent gündemi gerek ise üst düzey ziyaretlerle bu konuda atakta.
 
Ancak Gelecek Partisinin il başkanı görevde mi? Teşkilat var mı biz bile bilmiyoruz.
 
Deva Partisi de biraz çabalıyor, sahaya iniyor ama henüz gündem belirleyecek etkinlikten uzak.
 
O yüzden üst ziyaretlerin parti tabanlarını harekete geçirmek ve bir nevi gaz vermek için hala etkili bir silah olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
 
İsteriz ki çoğulcu demokrasi adına diğer partiler de aynı coşku ve rekabet gücüne sahip olsunlar.
 
İsteriz ki bir seçime giderken favorisi belli olmasın.
 
Ama dedim ya bunu bizim istememiz değil parti teşkilatlarının istemesi bir anlam ifade ediyor.
 
Bir de kiminle ve nerede ittifak kurduğu ...
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adnan 11 Mart 2021 10:41

en az 2 vekil ? nasıl olacak bu?

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi