İYİ Parti’deki değişim…

O şaibeler ve dedikodular hala dillendirilmeye devam ediyor… Ve hiç unutulmayacağını, özellikle her seçim döneminde hatırlatılacağını düşünüyorum.

11 Haziran 2019 08:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Gerçek şu ki, İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde, Eskişehir’de umduğunu bulamadı. Çok sesi çıktı, çok iddialı konuştu, ancak gelin görün ki yumurtlamayan tavuk olduğu anlaşıldı. Özellikle, CHP ile ittifak kurmasına rağmen, CHP’li Başkan Kazım Kurt’a karşı yaptıkları yıkıcı muhalefet, İYİ Parti’ye inanmış seçmenin de kafasının bir hayli karışmasına neden oldu. Tabii İYİ Parti’nin CHP’ye ve CHP özelinde Kazım Kurt’a karşı sergilediği ‘enteresan’ tavrın nedenlerine ilişkin çeşitli şaibelerdedikodular ortaya çıktı; bu noktada ‘bazı isimlerin ve koskoca İYİ Parti teşkilatının kullanıldığı’ öne sürüldü. O şaibeler ve dedikodular hala dillendirilmeye devam ediyor… Ve hiç unutulmayacağını, özellikle her seçim döneminde hatırlatılacağını düşünüyorum.

*

Her neyse…

*

Yerel seçimdeki başarısızlığın hemen ardından, aç çok siyasetle uğraşan ve seçim sürecini takip eden herkesin tahmin ettiği oldu. İYİ Parti’nin yerel seçim sürecini yöneten, çoğu zaman çelişkili açıklamalarıyla gündeme gelen İl Başkanı Ramis Tunca istifa etti! Tunca’nın yerel seçim sürecinde yapılan ‘çoğu şeyden habersiz’ yönetimi de, göreve gelme yöntemi nedeniyle doğal olarak düştü. * Bu saatten sonra akılları kurcalayan soru şu oldu: İYİ Parti’de boşalan il yönetiminin yerine hangi isimler atanacaktı? Çok geçmeden, bu sorunun cevabını öğrendik. Atanan isim, İYİ Parti’nin Eskişehir’deki kuruluş sürecinde yer alan isimlerden biri oldu. Tepebaşı ilçesinin kurucu ve seçilmiş İlçe Başkanı Avukat Mehmet Ektaş, İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından il başkanlığına atandı. Peki, Ektaş’ın dışındaki yönetim kadrosu hangi isimlerden oluştu? Eski il yönetiminde görev yapan isimler de değerlendirildi, yeni isimler de kadroya dahil oldu; yani dengeli bir yönetim yapısı oluşturulmaya gayret gösterildi.

*

Yeni yönetimin göreve gelmesiyle beraber, İYİ Parti’de olumlu yönde seyreden hızlı bir değişim olduğu ifade edilebilir…
  • Bir kere partide her kafadan ses çıkmıyor, her önüne gelen il başkanından habersiz basın açıklaması yapmıyor; dolayısıyla partinin kurumsal yapısını zedeleyecek çelişkili ifadeler öne sürülmüyor.
  • Parti içerisinde çok sesli bir yapının hakim olduğu, tüm kurulların görüşü alınarak stratejilerin oluşturulduğu anlaşılıyor; ancak kamuoyuna mesaj verilirken, partide bütünlük-kurumsallık olduğu algısını veren ‘tek sesli’ bir yöntem kullanılıyor.
  • Bu noktada gündeme ilişkin, mesai harcanıp emek verilen bir araştırma yapılıp, partinin görüşleri doğrultusunda ciddi basın toplantıları gerçekleştiriliyor.
  • Partide kadınları görüyorum… Lideri kadın olan bir partinin Eskişehir teşkilatında, kadınların görünür olmaması kaygı verici olarak karşılanıyordu. Şimdi ise kadınların, önemli gündem maddelerinde, partinin kurumsal görüşünü kamuoyuna ilettiklerine şahit oluyorum.
  • Yönetimin; uzlaşıdan yana olduğunu, kırıp dökerek-ayrıştırarak değil ikna yöntemiyle özellikle AK Partili ve MHP’li seçmeni uyardığını görüyorum.

*

Yukarıda okuduğunuz düşüncelerimi, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’a aktardım ve bu görüşler doğrultusunda birkaç soru yönlendirdim...

*

Önce, Ektaş’ın kadınlara ilişkin görüşlerini aktarmak istiyorum. Şunları ifade ediyor Ektaş:

KADIN KOLLARI KURULABİLİR

“Biliyorsunuz ki bir tüzük kurultayı gerçekleştirdik. O kurultayda, ‘isteyen teşkilatlar kadın kolları kurabilir’ kararı çıktı. Şimdi biz de bu kararı, yönetim kurulumuzu toplayarak görüşeceğiz. Tabii partimizin ilçe teşkilatları ve diğer kurullarının da görüşünü alacağız. Çünkü biz demokrasiden yanayız. Partimizin tüm organlarını yönetime katarız. Şunu da ifade edeyim, yönetimimizde kadın kollarının kurulması yönünde olumlu düşünceleri olan arkadaşlarımız var. Ama partimiz kurulduğunda niye kadın kolları birimimiz olsun istemedik? Çünkü biz eşitlikçiyiz. Kadınların bir kenarda beklemesinden değil, yönetime katılmalarından yanayız. Yani, niye erkek kolları yok da kadın kolları var? Duruma böyle bakmak lazım.”

*

İYİ Parti Eskişehir Teşkilatının, şehir ve ülke gündemine ilişkin stratejisini sorduğumda ise Ektaş, çok önemli bir eylem hazırlığında olduklarını aktardı. Eylemin konusu ise, Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santral meselesi! Ektaş, konuya ilişkin nasıl bir hazırlık yaptıklarını şu sözlerle ifade etti:

TERMİK EYLEMİ GELİYOR!

“Bir kere bu konuda aktif ve net olmak gerekiyor. Öyle kıyıdan köşeden ‘istemiyorum’ demekle mücadele olmaz. Ciddi bir tavır koymak lazım. Biz öncelikle, santral konusunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Güçlü bir gerekçeyle, haftaya bu işi bitiriyoruz. Suç duyurusunun hemen ardından ise; yani 21, 22, 23 Haziran tarihlerinde ETİ Park’ta olacağız ve ‘Eskişehir’i yok etmeyin’ diyeceğiz. Orada, santrale ilişkin üç gün boyunca kalacak bir sergimiz olacak. Tabii ETİ Park’la sınırlı kalmayacağız. Bu sergiyi muhtelif mahallelere de taşıyarak vatandaşlarımızı teşkilat üyelerimizle birlikte bilgilendireceğiz.”

*

Mehmet Ektaş, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra başladıkları ve bir süre daha sürdürecekleri ilk hamlelerini de aktardı. Okuyalım…

BARIŞMA TURLARI

“Seçim sürecinde, haliyle, bir takım kırgınlıklar ve küskünlükler meydana geliyor. Bazı üyelerimizde de umutsuzluk baş gösterebiliyor. Bunları doğal karşılıyorum, her partide olabilecek şeyler. Biz şu anda partililerimizi toparlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Başarılı da oluyoruz. Bunun yanı sıra yeni yeni isimleri de üye yaparak partimizle buluşturuyoruz. Çünkü bizim öncelikli olarak insan kaynağına ihtiyacımız var.

SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Şunu da söylemek istiyorum. 31 Mart seçimleri bittiği anda, yeni bir seçim süreci İYİ Parti için başlamıştır. Bakın şu anda, elimizden geldiğince seçmenlerimizle buluşuyoruz. İlçelere, köylere gidiyoruz ve parti politikalarımızı anlatıyoruz. Şu anda bizim teşkilatımız dışında başka bir parti teşkilatını sahada göreceğinizi hiç sanmıyorum. Önümüzdeki seçime lafta değil gerçek anlamda başarılı girmek için şimdiden hazırlanmak şart.”

*

İYİ Parti’nin Eskişehir’den parlamentoya gönderdiği bir milletvekili var. Arslan Kabukçuoğlu… Peki, Mehmet Ektaş’ın arası, Arslan Kabukçuoğlu’yla nasıl? Ektaş’ın ifadeleri şöyle:

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

“Bizim vekilimiz çalışkan. İşine oldukça hakim. Siz de görüyorsunuz ki, mecliste, Eskişehir’in birçok sorununu gündeme getirerek şehrimize azami ölçüde katkı sunuyor. Zaten partimizin kuruluş aşamasında da vekilimizle beraber çalıştık. Eskişehir’deki teşkilatımıza da katkısı yadsınamaz. Sıkı bir iş birliği içindeyiz anlayacağınız.”

*

Ve 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimi… Ektaş’ın seçime ilişkin çağrısı, özellikle AK Partili ve MHP’li seçmene dönük oldu. Şöyle ki:

‘AK PARTİ’LİLERE VE MHP’LİLERE GÜVENİYORUZ’

“Eskişehir’de olup da İstanbul’da oy kullanacak seçmenin, İstanbul’a gitmesini ve vatandaşlık görevini yerine getirmesini rica ediyoruz. Bu konuda teşkilatlarımız da Eskişehir’de bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca AK Parti’li ve MHP’li seçmenlerimizin sağduyusu ve vicdanına güveniyoruz; bu haksızlığa dur diyeceklerini ümit ediyoruz.”

*

Evet… Mehmet Ektaş’ın ifadelerini okudunuz. Söz konusu ifadeler, yazımın başında yaptığım yorumla büyük ölçüde örtüşüyor. Ektaş, ‘bir şeyler’ yapmak istiyor. Ancak tek başına değil, ‘teşkilatıyla birlikte’ bir şeyler yapmak istiyor. Sanıyorum bu, önümüzdeki seçimde İYİ Parti’yi ‘yalancıktan’ değil, gerçekten iddialı bir konuma taşımak olsa gerek. Zira göreve gelir gelmez yaptıkları, bunun habercisi gibi görünüyor. Peki, başarılı olabilir mi? Bunu zaman gösterecek…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 11 Haziran 2019 17:42

İyi parti ilk kuruluşundaki rüzgarı maalesef devam ettiremedi.Merkez tarafından atanan,üyeler tarafından kabul görmeyen il ve ilçe başkanları ve yönetimi partiyi geri götürdü.Aslan kabukçuoğlunun ve il yönetiminin demokratik olmayan üsten bakan tavırları partilileri küçülttü. İl ve ilçe başkanları atama ile değil demokratik olarak yapılan seçimlerle gelmeli.Yoksa bir arpa boyu yol alamazlar.

1 0 Cevap Yaz
Hak mı? 11 Haziran 2019 14:16

Alpu Belediyesini unutsanız da hatırlatmaya devam edeceğim.

2 4 Cevap Yaz
Arif Anbar

Arif Anbar'ın Alpu Belediyesi ile ilgili ulusal ve yerel basında yaptığı birçok haber, yazdığı birçok köşe yazısı var. Sadece birkaçını paylaşıyorum. Diğer haber ve yorumlara ulaşmak istiyorsanız, internette ve anadolugazetesi.com'da biraz araştırma yapmanız yeterli. http://www.anadolugazetesi.com/makale/yaziklar-olsun---.html http://www.anadolugazetesi.com/makale/hay-masallah-rafet-baskan-.html http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yerel_yonetimler/1288367/AKP_li_belediyeden_iscilere___Hakkinizi_secimi_kazaninca_alirsiniz_.html http://www.sanalbasin.com/kazim-kurt-alpu-belediyesi-batik-29681146/

0 2
Hak mı?

Sayın Anbar, 3Haziran tarihli yazdığım yeni başkanın çıkarttığı işçilerin yerine yandaşını almasını soruyorum. Eski Başkan zaten cevabını aldı. Alpu'ya girecek yüzü yok. Buna cevabınız olacak mı?

0 3
Turgut SOYDAŞ 11 Haziran 2019 10:24

Iyi parti seçmeninin çoğu chp ye oy vermez eğer iyi parti odunpazarinda aday cikarmasaydi bu iş alp ye yarardi

5 4 Cevap Yaz
erhan 11 Haziran 2019 10:05

Arif bey Başarılı olmak isteyen her insanın bilmesi gerken iki kritik bilgi vardır. Bunlardan birincisi gücünü, ikincisi ise haddini bilmektir. BIR UMUTTUR YAŞAMAK

8 3 Cevap Yaz
ooo erhan :D

3.sü de organize suç örgütü elebaşı eli silahlı bir müptezeli örnek almamak. yerel seçime giderken seçimden sonra şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diyip kaybedince 1 ay yorum yapamayan erhan da gelip burda millete akıl vermesin. hadi yallah.

1 11
T.m 11 Haziran 2019 08:58

Iyi partinin diğer partilerden farkı ne

3 4 Cevap Yaz
serhat

Milletinden başka hiçbir oluşum veya organizasyonla bağlantısı olmayan bir partidir. kötüleyenlere inat tam bağımsız ve demokrat ülkücülerin oluşturduğu ama vatanına bağlı her kesimle yoldaşlık yapan bir parti.

1 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi