İYİ Parti’de yeni dönem

İYİ Parti’de çok zorlu geçen bir il kongresi sona erdi. Siyasete girenler, kocaman insanların küçük çocuklar gibi davrandığına şahit olmuştur. Hem Emine Edizgil’in hem İsmail Türk’ün hem de Hüseyin Arabacı’nın ekibinde bulunan kelli – felli insanların çocukça işler yaptıklarını gördük.

17 Ocak 2023 08:38
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti’de çok zorlu geçen bir il kongresi sona erdi. Siyasete girenler, kocaman insanların küçük çocuklar gibi davrandığına şahit olmuştur. Hem Emine Edizgil’in hem İsmail Türk’ün hem de Hüseyin Arabacı’nın ekibinde bulunan kelli – felli insanların çocukça işler yaptıklarını gördük.
Bir gazeteci olarak siyasetçilere sosyal medyayı kullanmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü ilk aklına geleni paylaşmak, her zaman akıllıca bir iş olmuyor. Siyasetçiler sosyal medya kullanacaklarsa. Dün akşam ne yediklerini veya tatilde nerede denize girdiklerini paylaşabilirler. Bunun dışında yaptıkları “Milletvekili teröristlerle birlikteymiş” tarzı paylaşımlar, asıl bu paylaşımı yapanlara zarar veriyor. Biraz “Ağır ağbi” olmak lazım.
Gelelim kongreye…
Kongreyi “Tarafsız gazeteci” olarak takip etmedim. O yüzden süreci yazılarımda konu etmekten kaçındım.  Pek çok kişi “Emine Edizgil’in gelmesiyle birlikte İYİ Parti toparlandı. Bu yüzden Edizgil yeniden il başkanı olur” diye düşünse de, siyaset böyle işlemiyor, Özellikle “Akrabamı delege yaparım, yan gelip keyfime bakarım” düşüncesi, parti içi siyasetin temelini oluşturuyor. Tabii böyle olmaması lazım; siyasetçinin “Nasıl olur da bir fazla seçmeni ikna ederim, partimize bir fazladan oy kazandırırım” diye düşünmesi lazım.
Emine Edizgil ve çalışma arkadaşları parti içi siyaseti de gayet iyi bildiklerini gösterdiler. Şimdi bu kongre sürecinin acil olarak unutulması lazım. Çünkü ufukta Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi var.
Bir gazeteci olarak Emine Edizgil, İsmail Türk ve Hüseyin Arabacı ekibini tebrik ederim. Eskişehir’de uzun yıllardır parti içi demokrasinin ne olduğunu unutmuştuk. Bize seçim heyecanı yaşattıkları için her berine teşekkür ederiz.
 

Kurt sözünü tuttu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt. Uzun süredir sürüncemede kalan Yenikent Kapalı Pazaryeri tesislerinin temel atma törenini gerçekleştirdi. Hayırlı olsun…
Bir Gültepe Mahallesi sakini olarak söz konusu yatırımı uzun süredir beklemekteydim. Çünkü söz konusu tesisin adı her ne kadar “Yenikent” olsa da Gültepe, Yıldıztepe ve Büyükdere Mahallelerine de hizmet verecek.
Yenikent Kapalı Pazaryeri’nin inşası, bir önceki dönemdeki AK Partili meclis üyelerinin engellemesine takılmıştı. AK Partili belediye meclis üyelerini kınıyorum. Biz vatandaşlar nasıl ki Kazım Kurt’u hizmet etsin diye seçtik, aynı şekilde AK Partili Meclis üyelerini de belediyeyi denetlesin diye seçtik. CHP’li belediyeyi denetlemek demek, komik gerekçelerle vatandaşa hizmet edilmesini engellemek demek değildir.
Kazım Kurt’un seçimler öncesinde verdiği sözleri tutup tutmadığını sorgulamak, seçtiğimiz AK Partili meclis üyelerinin görevi. CHP’li Kazım Kurt, Yenikent kapalı pazaryeri hakkındaki sözünü tuttu. Diğer sözlerini tutup tutmadığını irdelemek AK Partililerin görevi. Sonuç olarak demokrasinin güzelliği, muhalefetin olmasında yatıyor.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
komik 18 Ocak 2023 01:09

yenikentte temel atma törenine bir Kılıçdaroğlu eksik kalmış alt tarafı bir pazaryeri çok ama çok komik duruma düşüyorsunuz

3 1 Cevap Yaz
Dolu mağdur var 17 Ocak 2023 14:57

Vicdan sahibi millet vekilleri ne bürokratlara devlet yetkilisi herkeslere sesleniyoruz toplum sizden yardım bekliyor 99 gerisinde çırak sigortalısı olup daha 13 yaşında en ağır işlerde haftanın 5 günü çalış 1 günü okula gitmiş. Çırak sigortası ödenmiş ama şuanda bu primler emeklilik ten gününden sayılmadığı için milyonlarca mağdur var. Sistemi kuran devlet. Öyleyse çırak sigortalısı primleri emeklilik günlerinden sayılmalı dır. Lütfen gereğini yapınız. Umarım sesimiz duyulur.

0 3 Cevap Yaz
Sezen Sarman 17 Ocak 2023 14:22

Sümer Kızılyer bolgesinde okul ve bina insaatlari devam ediyor,baziları ise tamamlandı.Ancak henüz bölgede buyuksehir belediyesi tarafindan altyapinin(su,kanalizasyon) yapilmadigi bilgisi var .Konunun hassasiyetini degerli yoneticilerimiz umariz takip ediyorlardir..

3 1 Cevap Yaz
eses 17 Ocak 2023 10:30

ülkenin en pahalı cadde park ücretini ödüyoruz.11 tl den 17 tl çıktı.yorumlarınızı bekliyoruz.

4 5 Cevap Yaz
İhsan 17 Ocak 2023 10:02

http://www.anadolugazetesi.com/eskisehir-de-sok-istifa--197083.html

5 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi