İYİ Parti'de yeni dönem

Hafta sonu İYİ Parti’nin Tepebaşı İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede kazanan isim Nusret Kabasakal olurken, 210 oy alan Kabasakal’ı 204 oyla Tamer Özdemir takip etti. Böylece İYİ Parti’nin ilçe kongreleri tamamlanmış oldu. Gözler artık 15 Ocak’ta yapılması beklenen İl Kongresi’nde…

13 Aralık 2022 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Hafta sonu İYİ Parti’nin Tepebaşı İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede kazanan isim Nusret Kabasakal olurken, 210 oy alan Kabasakal’ı 204 oyla Tamer Özdemir takip etti. Böylece İYİ Parti’nin ilçe kongreleri tamamlanmış oldu. Gözler artık 15 Ocak’ta yapılması beklenen İl Kongresi’nde…
Seçimlerde her iki isim farklı liste renklerinde yarıştılar. Nusret Kabasakal’ın listesi mavi listeydi. Bu yüzden Kabasakal ve arkadaşları mavi kıyafetler giyerek seçime katıldılar. Tamer Özdemir ve arkadaşları da sarı listeden dolayı sarı kıyafetlerle kongreye katıldılar. Oylama sonucundan da görüleceği gibi her iki tarafın da destekçileri aşağı – yukarı aynı sayıda olunca, kongre salonu sarı ve mavi renklere büründü.
Mavi gömleğimi giymiş bir şekilde kongreyi başından sonuna takip ettim. Rakipler birbirlerine en küçük bir kötü söz bile söylemediler. Organizasyon güzeldi ve katılım çok yüksekti. Oy kullanma hakkı bulunan 429 delegenin 414’ü oy kullandı. Yalnızca 15 delege seçime katılamadı.
Mesela kanser teşhisi konulan ve kemoterapi alan bir delegenin bile oy kullandığını gördüm. Her iki tarafın da seçimlere iyi hazırlandığı ve işlerini ciddiye aldıkları görüldü. Sonuç olarak Nusret Kabasakal ve mavi giyen arkadaşları ipi göğüsledi. Başarılar dileriz…
Seçimler, İl Başkanının belirlenme sürecini de önemli bir ölçüde etkiliyordu.
İl başkanını ilçe başkanlarının atadığı il delegeleri seçiyor. Her ilçenin de üye sayısına göre delege çıkartma hakkı bulunuyor. Odunpazarı ilçesi 276 delege belirlerken Tepebaşı da 254 delege gönderiyor. Kalan ilçeler ise 70 delege gönderiyor. Dolayısıyla Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinin ikisinde birden delege desteği olmayan bir kişinin il başkanı olması imkânsız gibi bir şey.
Tepebaşı’nı Nusret Kabasakal ve arkadaşlarının kazanmasıyla birlikte, Emine Edizgil’in önünde il başkanlığı yolunda bir engel kalmadığı görülüyor. Şu andaki 600 il delegesinin neredeyse tamamı Edizgil’i destekliyor.
Seçimlerde kazanan tarafın sevinmesi, büyük emekler sarf etmesine karşın kaybeden tarafın üzülmesi doğaldır. Ancak sevinci de üzüntüyü de abartmamak lazım. İYİ Partililer bu partiye birbirleriyle mücadele etmek için değil, iktidarla mücadele etmek için katıldılar. Dolayısıyla birlik ve bütünlük içerisinde çalışmaları gerekiyor.
İYİ Parti’nin Eskişehir’de yeni bir döneme girdiği açık. Önlerinde çok zor bir genel seçim var. Bu seçim biter bitmez yerel seçim heyecanı da yaşanacak.
Türkiye de aynı zor patikadan geçecek. İnşallah ülkemiz ve necip milletimiz hak ettiği huzur ve berekete en nihayetinde kavuşacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Güneş 13 Aralık 2022 09:34

Kırmızı – Siyah’ın olduğu bir şehirde farklı renk mi bulamadınız? Bunların hepsi Bizans kafası.

7 3 Cevap Yaz
Ramis Tunca

İYİ Parti il yönetiminin bildiğim kadarıyla ES-ES'te locası var.

2 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi