İYİ Parti çok net

Cihan Yıldırım yazdı

19 Eylül 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçimlere dair merak ettiğimiz şeyler var.
Şu isim aday olur mu?
Bu parti ne yapar?
İttifaklar devam eder mi?
Sorular yavaş yavaş yanıt buluyor. Bu noktada Yılmaz Büyükerşen ‘adayım’ diyerek en büyük belirsizliği ortadan kaldırdı. Şimdi gözler AK Partili rakibine çevrildi!
Öte yandan ‘ittifaklar’ meselesi var...
Henüz yasal olarak mümkün olmasa da her yerde konuşuluyor, hesabı kitabı yapılıyor.
Ne yapacağı merak edilen partilerden MHP’nin tavrını biliyoruz... Cumhur İttifakı’nın devamından yana... Henüz net bir şey yok ama açık ve net bir irade ortaya kondu.
Tavrı merak edilen bir diğer parti de İYİ Parti...
İYİ Parti’nin CHP ile işbirliği söz konusu olur mu? 24 Haziran sonrası yaşananlara bakınca pek umutlu değildik. Yine de belli olmaz, politika bu...
Bir süredir İYİ Parti’den kimi görsek “İttifak var mı, CHP ile birlikte hareket söz konusu mu” diye soruyoruz. Özellikle Eskişehir gibi illerde bu tür sorular daha çok merak ediliyor. Çünkü AK Parti ve CHP arasındaki makas çok dar.
15-20 bin oyun yer değiştirmesi seçimin sonucunu etkileyebilir. CHP, bu noktada sadece Tepebaşı’nda biraz ‘rahat’ olabilir. Ahmet Ataç’ın Tepebaşı’nda her şart altında seçimi kazanacağına dair bir algı var.
Ama Büyükşehir ve Odunpazarı’nda durum öyle değil...
Bu nedenle İYİ Parti’nin kararı çok önemli.
Dün İYİ Parti’den üst düzey ziyaretçilerimiz vardı. Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Temizer, İyilik Kervanı Projesi kapsamında grubumuzu ziyaret etti.
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İl Başkanı Ramis Tunca’nın da eşlik ettiği ziyarette söz dönüp dolaşıp ittifak meselesine geldi.
Temizer, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “İYİ Parti, CHP oylarını bölecek mi? Bu şekilde konuşmalar yapılıyor. Biz bunların hiçbirine eyvallah etmeyiz. İYİ Parti kendi adaylarını çıkarır. Bizim AKP olmasın, MHP olmasın veya CHP alsın...
Böyle bir derdimiz yok. Biz İYİ Parti’yiz. Kendi adayımızı çıkarırız. Şu andaki pozisyon İYİ Parti 81 ilde, 958 ilçede kendi adayını çıkartır, kendi meclis üyelerini çıkarır, ne oy alırsa, millet neyi takdir ederse orada durur.
Biz milletle birlikte ittifak yapmışız zaten. Bunun haricinde kim kazanıyor, kim kaybediyor beni ilgilendirmiyor. AKP kazanmasın diye CHP... Böyle bir bakış açımız yok. Bu doğru ve sağlıklı da değil. Yarın şartlar değişti, bir ittifak modeli gelişti o zaman onu ona göre değerlendiririz. Yetkili kurullarda değerlendirilir.”
Temizer’i okudunuz... Sukas da benzer şeyler söyledi...
İYİ Parti cephesi ittifak konusunda çok net. Seçime aylar kala taşlar birer birer yerine oturuyor. Çekişmeli bir seçim olacağı şimdiden belli. İttifaklar olsa da olmasa da...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi