İYİ'likte yarışıyorlar

İYİ Parti'nin Eskişehir teşkilatı çok güzel bir uygulama başlattı. Buna göre partililer Kızılay'a kan bağışında bulunuyor.

20 Ağustos 2020 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti'nin Eskişehir teşkilatı çok güzel bir uygulama başlattı. Buna göre partililer Kızılay'a kan bağışında bulunuyor. Yeri doldurulamayacak tek yardım malzemesi belki de kan. Para yardımında bulunmak çok güzel bir şey elbette. Ancak para yerine ayni yardımda da bulunabilirsiniz. Fakire ekmek alabilirsiniz. Ekmek olmazsa karnını doyuracak başka bir şey verebilirsiniz. Piyasadaki ilaçların bile muadili bulunur. Ancak tek bir şeyin, yani yaşamı damarlarımızda akarak taşıyan kanın muadilini bulamazsınız. Bu yüzden belki de en anlamlı ve en yeri doldurulamaz bağış kan bağışı.

Kızılay'ın son zamanlardaki prestij kaybından başka bir yazıda bahsedelim. Ancak yine de Abdülaziz zamanında kurulan Kızılayımız kara gün dostudur. İYİ Parti'nin İl Başkanı Mehmet Ektaş, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları Zafer Tuna ve İsmail Türk dava arkadaşları adına ilk kanı vererek, çok hayırlı bir kampanyayı başlattılar. Kendilerini ve parti üyelerini tebrik ederiz. Bu arada söz konusu kan bağış kampanyasının devam ettiğini de hatırlatalım. İYİ'Liklerde birbiriyle yarışanlara selam olsun. Görüyoruz ki nerede olurlarsa olsunlar, Allah onları bir araya getiriyor.

Siyasette kavga edilmesinden milletçe bıktık. Gerçi Eskişehir'de milletvekili bulunan bütün partilerimiz hayırlı işlerde birbiriyle yarışıyor. AK Partili, CHP'li ve MHP'li dostlarımızın da hayır işleri yaptığını biliyoruz. Yani yanlış anlaşılmayalım, "İYİ Parti hayır işi yapıyor, diğerleri yapmıyor" gibi bir algı oluşmasın. Yeri geldiği için bu partiyi örnek verdik. Yoksa fakire yardım elini uzatan, kan veren ve can veren herkese şapkamızı çıkartırız. Bu tip hayırlı kampanyaların devamını dileriz.

 

Gençlerin suçunu yaşlılara ödetiyoruz

Salgını kontrol altına alamadık. Halbu ki başlangıçta çok iyi gidiyorduk. Ancak zaman içerisinde alınan tedbirlerden sıkıldık ve disiplini gevşettik. Şimdi yeni ve sert tedbirler almaya başlıyoruz. Son olarak aralarında Eskişehir'in de bulunduğu pek çok ilde ilave bazı tedbirler alınmaya başlandı. Bildiğiniz gibi hastalık özellikle de 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızda daha ciddi sorunlar doğrubiliyor. Bu sebepten dolayı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlığı için bu yaş grubuna bir takım kısıtlamalar getirmiştik. Ancak bu kısıtlamalar yanlış anlaşıldı; sanki hastalığı yaşlılar yayıyormuş gibi bir algı oluştu. Ve üstüne üstlük bu algı zaman içerisinde 'Yaşlı' düşmanlığına dönüştü.

Şimdi gençlerin umursamazlığı, maske takmamaları, birbirlerine sarılıp tokalaşmaları ve topluca eğlenmelerinin bedelini ödüyoruz. Üstelik aynı gençlerin kabahatinin bedelini, yine 65 yaş üstündeki vatandaşlarımız ödüyor. Hükûmete, belediyelere ya da ne bileyim; mesela Çinlilere kabahat yükleyebiliriz. Ancak asıl kabahatli biz vatandaşların arasında üstelik "Nasıl olsa bana bir şey olmaz" diyen genç vatandaşların arasında bulunuyor.

 

Mahmudiye de beton oluyor

Beton yol uygulamasıyla yeni yeni karşılaşıyoruz. Bu uygulama sayesinde asfalttan yapılan yolların betondan yapılması sağlanıyor. Avrupa birliği'nde pek çok ülkede yapılan bu yaklaşım, Türkiye'de de son zamanlarda karşılık bulmaya başladı. Tabii burada da Eskişehir olarak ülkemize örnek olmayı başardığımızı gururla söyleyebiliriz. Bilindiği gibi asfaltın hammaddesi petrol ve bir karış yol yapmak için, alın terimizle biriktirdiğimiz vergileri Arap şeyhlerine aktarmamız gerekiyor. Halbuki beton yollar, yerli ve milli...

Son olarak Büyükşehir Belediyesi nicedir yürüttüğü beton yol çalışmalarına bir yenisini ekledi. Muhmudiye tarafında Türkmenmecidiye ve İsmet Paşa Mahallelerinin yollarını beton yapan Büyükşehir Belediye yetkililerini tebrik ederiz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi