İYİ'ler ağaca sarıldı

İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen ve yönetim kurulu üyeleri, "Ağacıma sarılıyorum" etkinliği başlattı

4 Ağustos 2021 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen ve yönetim kurulu üyeleri, "Ağacıma sarılıyorum" etkinliği başlattı. Şu içinde bulunduğumuz ortamda, hem tek başına bir ağaca, hem de milli hazinemiz olan ormanlarımıza dört elle sarılmak gerektiği ortada. Türkiye cayır cayır yanıyor ve daha önce deprem ve sel felaketlerinde gördüğümüz beceriksizlik – maalesef – devam ediyor. Muhtemeldir ki orman yangınları, artık yanacak ağaç kalmadığı zaman kendiliğinden duracak.

"Türk Hava Kurumu'nun etkisiz hale getirilmesi AK Parti iktidarının ülkemizin kurucusuna ve kurucu değerlerine duymuş olduğu kinin bir sonucudur ve bunun cezasını maalesef yine milletimiz çekmektedir" ifadelerinde bulunan Eren Ekmen'e büyük oranda katılıyorum.

Ancak Türk Hava Kurumu'nun etkisiz duruma getirilmesinin, kurucusu Atatürk'e olan bir kinin neticesi olduğunu da düşünmüyorum. Türkiye'deki bütün köklü kurum ve kuruluşlar neden çöküyorsa, Türk Hava Kurumu'nun da çökmesinin sebebi aynıdır. Bütün memleketi saran bir beceriksizlik, bir liyakatsızlık ve "Bal tutalım ki, parmaklarımızı yalayabilelim" dalgası, Türk Hava Kurumu'na da sirayet etmiş; hepsi bundan ibaret... Tabii bu arada bütün ormanlarımız yanmış kimin umurunda?

İYİ Parti yöneticilerine gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz. Bu arada İYİ Partili dostlarımıza küçük bir hatırlatmada bulunalım; https://www.ofidanlaryetisecek.com adresine tıklamaları durumunda, yeni fidanların dikilmesi için yürütülen bu kampanyaya destek verebilirler. Hem memleketimizin ağaçlandırılmasına katkıda bulunmak, hem de Eskişehirsporumuza destek olmak mümkün.

 

Hem bakarız hem yaparız

Türkiye yangın söndürme uçaklarının olmamasının bedelini, ormanlarını kaybederek ödüyor. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı makamında oturan Ekrem Pakdemirli'nin oğlu, yangın söndürme uçakları çok eski olduğu için işe yaramaz olduğunu, bakım bile yapmanın mümkün olmadığını, bu sebepten ötürü de yangın söndürme filosunun lağvedildiğini belirtti.

Tabii genç Pakdemirli'nin söylediklerinin elle tutulur bir yanı bulunmuyor. Son olarak bu sözlere Eskişehir'den de bir açıklama getirildi. Türk Harb-İş Şube Başkanı Hasan Atak, "Her türlü yangın uçaklarının bakım, onarım ve idamesini yapabileceğimizi, Türkiye’ye hizmet verecek uçak yangın filosu oluşturabileceğimizi buradan duyurmak istiyoruz" ifadelerinde bulundu. Hasan Atak F – 4 gibi 50 yıla dayanan, F – 16 gibi ilk modelleri 35 yıllık olan savaş uçaklarını bile, gayet güzel işlettiklerini söyledi. Hasan Atak, "Jet uçaklarında gösterilen bu başarı yangın söndürme uçaklarında da çok rahat gösterilebilir" dedi.

Yangın söndürme uçaklarının, yük taşıma kapasitesi dışında özel bir yönü bulunmuyor. Basit tek veya çift motorlu ve hatta – sıkı durun – eski tip çift kanatlı uçaklar bile kullanılıyor. Maksat uçağın 3 – 4 ton kadar su taşıması... Böyle bir uçağın motorunu tedarik edip, üretilmesi de çok kolay. Yani biz Eskişehir olarak bu uçakları hem yaparız, hem bakarız.

 

Eskişehir kıpırdanıyor

Mehmet Şimşek'in başkan olmasıyla birlikte, Eskişehirspor camiasında bir kıpırdanma başladı. Öncelikle bir önceki yönetimin güzel icraatlarından biri olan ağaçlandırma kampanyasında yeniden hareketlenme başladı. Tabii burada orman yagınları karşısında vatandaşımızın daha hassaslaşmasının da payı vardır muhakkak. Ayrıca takımın dağılmayacağı anlaşılınca, kombine bilet satışları da başladı. Bu arada makul fiyatlara satışa çıkartılan localar da ilgi görüyor.

Üzerimizdeki moral bozukluğunu atmaya başladık. Değil 2'inci ligde, en alt amatör liglerde bile olsak takımımızı destekleyeceğiz. Nasıl ki yanan ormanlar yeniden yeşerecek, Eskişehirspor da küllerinden yeniden doğacaktır. Yeter ki inancımızı yitirmeyelim.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Burak 4 Ağustos 2021 13:19

Bunun inançla alakası yokki. Parayla alakası var. Eses in sorunu para yok

0 8 Cevap Yaz
Kıllanan adam 4 Ağustos 2021 13:05

Murat Diri Şanlıurfa deplasman otobüs ücretini kişi başı 1000 tl olarak güncellemiş

2 14 Cevap Yaz
ess 4 Ağustos 2021 10:10

bu sabah rüyamda gördüm, ilk maç ilk yarı bizim aleyhimize 5-0, maç sonucu da 5-5 bitmiş. ytd.

5 5 Cevap Yaz
Goktan

Açık kalmıştır

2 9
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi