Ahmet Ataç 15 02 2024

İyi ki geldin Paşam

Atatürk'ün Eskişehir'e gelişinin 102'inci yıl dönümü kutlandı.

23 Haziran 2022 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Atatürk'ün Eskişehir'e gelişinin 102'inci yıl dönümü kutlandı. Bu günü çoğunluğumuz içten kutladık. Ancak küçük bir azınlık var ki, "Vatansevermiş gibi çek fotoğrafımı kanka!" diyen bu kişilerin içlerinden, "Keşke Yunan kazansaydı" dediğine kalıbımı basarım. Atatürk ilk kez 1920 yılında Eskişehir'e geldi. Eskişehir topraklarının bir dili olsa da konuşsa. Bu topraklarda Birinci ve İkinci İnönü zaferleri, Kütahya – Eskişehir mağlubiyetleri yaşandı. Sakarya'nın en çetin günleri Eskişehir'de geçti. Büyük Taarruzda da Eskişehir önemli rol oynadı. Eskişehir toprakları defalarca bir Yunanlıların bir Türklerin eline geçti. Yunanlılar her çekilişlerinde vatanımızı yakıp yıktılar. Kadınlarımızın ırzına geçildi. Topraklarımız yağma- landı. Mâbetlerimiz akıl almaz hakaretlere maruz kaldı. O günlerde, "Padişahızım emirlerinden dışarı çıkmayalım, Yunan Ordusuna yardımcı olalım" diyenlerin zihniyeti, bugün hâlen aramızda dolanıyor. İyi ki Mustafa Kemal Paşa Eskişehir'e geldi. İyi ki Türk kazandı, Yunan kaybetti. İyi ki Eskişehir Atatürk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçilerinden oldu...

İki başkandan kötü haber
Eskişehirspor'un eski iki kıymetli başkanından kötü haber geldi. Maalesef Sinan Özecoğlu'nun annesi Hatice Özeçoğlu, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Merhumeye Allah'tan rahmet, Özeçoğlu ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz. Bu arada yine eski Başkanlarımızdan Osman Taş'ın da kalp krizi geçirdiği haberini aldık. Mihalıççıkspor'un da başkanı olan Taş'ın yoğun bakımdan çıktığını öğrenmek ise tesellimiz oldu. İki kalp damarına stent takılan Osman Taş'a da acil şifalar dileriz.

Bu sefer hazırız
Marmaris'te büyük bir orman yangını çıktı. Her ne kadar sosyal medyada moral bozucu haberler olsa da, bu kez orman yangınlarına karşı hazırlıklı olduğumuzu gördük. Tabii öyle büyük ve konrol dışı yangınlar olabiliyor ki, her türlü önleminiz yetersiz kalabiliyor. Ancak geçen yıl yaşanan orman yangınlarında çok açık bir beceriksizlik ve gafillik vardı. Şimdi yangın söndürme uçaklarımızla olay yerine müdahale edebiliyoruz. Koskoca Türkiye'nin yangın söndürme uçaksız olamayacağını acı bir tecrübeyle öğrenmiş olduk.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 23 Haziran 2022 20:56

Yahu ne gerek var böyle kutlama hangi çağda yaşıyorsunuz. Kim bilir milletin cebinden kaç para harcandı.

5 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi