İyi başladı iyi gitsin

2021 – 22 sezonunun ilk sınavına komşumuz Bursa'nın Karacabey ilçesinde çıktık.

7 Eylül 2021 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
2021 – 22 sezonunun ilk sınavına komşumuz Bursa'nın Karacabey ilçesinde çıktık. Futbolcularımız güzel top oynayarak Karacabey Belediyespor'u kendi evinde 2 – 1 yenmeyi başardı. Cem Karaca ve talebelerini tebrik ederiz. Maçın teknik analizini yapmaya kalkmak, haddimi aşmak olur. Ancak benim ve pek çok taraftarın beklentisinin üzerinde iyi futbol oynadığımızı söyleyebilirim. İnşallah böyle devam ederiz. Kendi adıma söyleyeyim; maçı evimde tek başıma seyrettim ve uzun bir aradan sonra ilk kez "gol" diye bağırarak havalara zıpladım. Kazanmayı ve gol atmayı özlemişiz. Tabii macı evimde izleme ayrıcalığına ES TV aracılığıyla eriştiğimi de hatırlatayım. Eskişehir'de ilk kez bir yayıncı kuruluş, profesyonel maçın canlı anlatımını yaptı. Televizyonculukta en zor işlerden birisi – muhtemelen – bir maçı canlı yayınlamaktır. ES TV'nin bu zor işin altından, alnının akıyla çıktığını gördüm ve gurur duydum. Soner Yüksel, Ahmet Deniz Canoruç, Ali Baş, Murat Dağtekin ve Hüsamettin Polat gibi isimlerle Karacabey'e çıkarma yapan ES TV de işine iyi başladı. Eskişehirspor'da uzun süredir işler iyi gitmiyor. Doğal olarak taraftarın ve camianın morali bozuk. Doğru dürüst bir yardım kampanyası bile yapamıyoruz. Dünkü galibiyetin canlı olarak yayınlanmasından sonra forma satışlarından tutun, kombine satışlarına kadar Eskişehirspor'un kasasına daha çok para gireceği açık. En önemlisi ise camianın moralinin düzelmeye başlaması. Bu güzel gelişmelerin devam etmesi için televizyon canlı yayınlarının sürmesi çok ama çok önemli. Maçları canlı izlemek sadece "Evde ayaklarımızı uzatıp, deplasman maçı keyfi yapalım" demek için önemli değil. Aynı zamanda BİZ olmak için, camia olarak yeniden bütünleşebilmek için önemli. Fakat canlı yayın yapabilmek için de ciddi maddi ve manevi fedakarlıklar yapmak gerekiyor. ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş'ın ciddi bir maddi ve manevi fedakarlık yaptığının bizzat şahidiyim. Umarım Eskişehir kendisini destekler ve televizyonlarımızdan Eskişehirspor'umuzu izlemeye devam ederiz.

Türk'üm Doğruyum
Salgın hastalık gölgesinde de olsa okullarımız açıldı. Türkiye'deki Milli Eğitimin sorunlarını anlatmaya kalksak, gazetelerin sayfaları yetersiz kalır. Ancak burada asıl üzerinde durmak istediğim konu andımız meselesi. Hepimiz andımızı okuyarak büyüdük ve Türk olmaktan gurur duymayı, doğru ve iyi bir insan olmanın önemini öğrendik. Şimdi görünmez bir el çocuklarımıza andımızı okutmuyor. Eğer ki çocuklarımız "Türküm!" diyemiyorsa, bu hükûmetimizin keyfi öyle istediği içindir. Eğer ki çocuklarımıza "Doğruyum" dedirtemiyorsak bu, büyüklerimiz öyle buyurdukları içindir. Hani "Evinin önünde andımızı okutmazsam namerdim" diyenlere duyurulur.

Karayalçın Büyükşehir'i ziyaret etti
Türk siyasetinin önemli isimlerinden Murat Karayalçın Eskişehir'e gelerek bir dizi temaslarda bulundu. Sol cenahın ağır toplarından olan Karayalçın'ın asıl "Sebeb-i ziyareti" "CHP Tarihi ve Sosyal Demokrasi" konulu konferansı katılımcı olmaktı. Ancak elbette gelmişken çeşitli nezaket ziyaretleri de gerçekleştirdi. Karayalçın CHP İl Başkanlığı'nda muhabbetle karşılandı. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi'ne de gitti. Yılmaz Büyükerşen tarafından kapıda karşılanan Murat Karayalçın, Eskişehir'e gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Sağ veya sol görüşlü partilerin Karayalçın gibi önemli isimleri bulunuyor. CHP'nin düzenlediği bu tip organizasyonların benzerlerinin AK Parti ve İYİ Partililer tarafından da gerçekleştirilmesini diliyorum. Bu tip kongeranslar, kentin düşünce yaşamına hareket katıyor.

AK Parti son fırsatı kullandı
AK Parti Tepebaşı Teşkilatı, geniş katılımlı bir piknik gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu'nun önderliğinde ve Kanlıpınar'da gerçekleşen piknik, partililerin birbiriyle daha iyi kaynaşmasına vesile oldu. Bu tip pikniklerin son zamanlarındayız. Eskişehir'de yaz bir anda biter, sonbahar birden bastırır; ne olduğunu anlamazsınız. Dolayısıyla AK Partililer fırsatı iyi değerlendirmiş, havaların güzel olduğu son zamanların tadını çıkartmış. Siyaset kavga – gürültü işi. Üstelik partiler arası kavganın yanı sıra, bir de parti içi kavgalar oluyor. Bunlar can sıkan şeyler. Ancak aynı partinin içinde kaynaşma olduğu zaman, o partinin başarısı da artıyor. Diğer partilere de tavsiye edelim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi