İtiraz edenler oldu

Cihan Yıldırım yazdı

10 Eylül 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Baro seçimleri gündemde. Pınar Turhanoğlu Gücüyener’in adaylığını duyurduğum yazıda son duruma bi göz atmış ve ‘’Pınar Hanım şanslı görünüyor. Diğer iki aday Mustafa Elagöz ve Özgür Evren Kırdemir’in sosyal demokrat camiadan olması oylar bölecek’’ demiştim.
Kırdemir’i tanıma fırsatım oldu. O nedenle sosyal demokrat olduğunu biliyorum. Elagöz için ‘’Rıza Öztekin’in yönetiminde olduğu için Kırdemir ile aynı camiaya dahil ediliyor’’ demiştim.
Tam bu noktaya itiraz geldi. Elagöz’ün sosyal demokrat kimliğine! Arayanlara ‘’Nedir görüşü’’ dedim. Kimi ‘kendisine sor, gazeteci olarak’ dedi, kimi ‘milliyetçi çizgide’ dedi, kimi de ‘Öztekin gibi’ dedi. Öztekin gibi diyenlerle biraz gülüştük.
Neyse şaka bir yana Elagöz’ün ‘görüşünü’ öğrenmek istiyorum. Ve sizlerle paylaşmak...
 
 
Sadece Nabi Avcı
AK Parti’deki gerginlik yerini verilen ‘birlik ve beraberlik’ pozlarına bıraktı. Henüz üst düzeyde değil bu pozlar ama başlangıç için fena sayılmaz. Bu süreçte Nabi Avcı’nın sessizliğini koruduğunu gördük.
Söyleyecek sözü olmadığından değil elbette... Avcı, politikayı iyi biliyor. Ne zaman susup ne zaman konuşacağını biliyor. Bu süreçte partisine zarar vermeyen tek isim Nabi Avcı oldu.
 
 
Kaynarca kaçıyor mu?
Bir kaç gün önce iktidar partisi kanadında ‘garip’ denebilecek bir gelişme yaşandı. Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, bir gece ansızın aday adayı olduğunu açıkladı. Arkadaşımız Türker Atak’ın Eskişehir Ekspres isimli sitesine...
Henüz takvim ortada yok, hangi partinin ne yapacağı belli değil, ortada pek çok belirsizlik var. Buna rağmen Kaynarca alelacele ‘aday adayıyım’ dedi. Dört buçuk yıldır hazırlanan Volkan Doğan bile henüz ‘aday adayıyım’ demedi. Bu haliyle Kaynarca ‘kaçıyor’ hissi uyandırdı. Neden, kimden, niye sorularına yanıt arıyoruz.
 
 
Balon işi yatmış!
5 Eylül’deki ‘Balon işi yattı mı’ başlıklı yazıma Vedat Halim isimli okurdan ‘’Balon işi yattı zira Frig Vadisi İklim açısından balonlara uygun değil. Bir iki deneme yapıldı doğru ve bunlar Kapadokya'dan getirilen balonlarla, bu işin profesyonelleri tarafından yapıldı. Fakat Türk yoluyla yapıldı. Nedir Türk yolu; insanlarla yapıldı. Çoğu uçuşun inişinde problemler yaşandı. Bir de o dönem Kapadokya turizmi durgundu, Frig Vadisi baloncular açısından alternatif bir bölge olarak görüldü fakat bugün Kapadokya'da turizm iyi durumda ve baloncular bu arayışı bıraktı’’ yorumu aldım. Meseleye katkı sağlayacağını düşündüğüm için paylaşmak istedim. Resmî bir açıklama gelirse onu da duyururum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Seninde 11 Eylül 2018 01:41

Senin tahminlerin iç dogru degil

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi