İstikrar ve devamlılık

Ayhan Taşçı yazdı

16 Eylül 2015 00:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ligde önemli bir takım olmak ve hedeflediğiniz puan ya da puanları almak istiyorsanız, önce kadro istikrarınızı korumak zorundasınız. Kadro istikrarınız olmadığı sürece, maç kazanma devamlılığınızda olamaz.
Teknik Direktörler, kendilerince doğru olan ve puan alabileceklerine inandıkları en iyi on birlerini sahaya sürmek zorundadırlar. Bu kadroları oluştururlarken, Öncelikli olarak futbolcu kalitesi, hafta boyunca yapılan antrenmanlardaki futbolcu performansı, rakip takımın oyun formatına karşı alınacak önlemler ve futbolcu tercihi ile beraber, iç ve dış saha etmenleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.
Peki! Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe bunların kaçını göz önünde bulundurdu ki, Antalyaspor’a karşı bu kadar kötü bir Eskişehirspor izlemek zorunda kaldık.
Teoride, Eskişehirspor ile Antalyaspor arasında çok fark olduğunu söylemek zor. Her iki takımında deneyimli ve bir o kadar etkili gol ayaklarının olmasıyla beraber birçok mevkideki futbolcu yapılarının benzerliği karşılaşmanın denk kuvvetlerin mücadelesi olacak görünümünde olacağı düşüncesi hâkimdi.
Ancak, Teknik Direktör Skibbe Çıkarmış olduğu kadroyla yine maça damgasını vurmuş oldu. İlk 11.Oyuncu tercihi ve oyuncu değişiklikleri karşılaşmayı kazandıracak hamleler değildi. Geçen iki hafta da 4 puan alan kadroda iyi bir performans gösteren 2.futbolcunuzu kenara alıyorsunuz, puan ya da puanlar alabileceğiniz rakibinize karşı bu 2 futbolcuyu kenarda oturtuyorsunuz, olmaz.
Onur Bayramoğlu çizgi oyuncusu değil, Emre Güral da orta saha oyuncusu değil. Birilerini oynatmak için oynatmamalısınız. İlle de oynatacaksanız bu futbolculardan verim alacağınız yerde oynatın. Hem futbolcuya, hem de takıma faydanız olur.
Maçı kaybettik, koca 90.dakikada sadece Kaan Kanak ve Pintoyla girdiğimiz iki pozisyonumuz var.
Ancak gol pozisyonlarından ziyade takımın saha içi performansının kötü olması, savunma, orta saha ve forvet arasındaki kopukluk, top kayıplarının çokluğu ile birlikte, bireysel performansların dibe vurması kaçınılmaz sonun başlangıcı oldu.
Neticesinde kaybedilen puanları geri getirme şansımız yok, Bundan sonra oynanacak maçlar da daha dikkatli olmak ise takım hazırlayıcılarının elinde.
Birçok deplasman, Eskişehirspor taraftarı için hep kabus oluyor. Antalya deplasmanına giden taraftarları, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tombulun talimatıyla saatlerce şehir dışında bekletilmeyerek, şehre alınması ve sahip çıkılması takdir edilecek önemli bir hareket diye düşünüyorum. İnşallah diğer deplasmanlarda böyle olur. Teşekkürler spor dostu Cemil abi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi