İstasyonlar kapanıyor mu?

Son olarak ETO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Alp, petrol istasyonlarının satışlarının çok azaldığını ancak masraflarının neredeyse ikiye katlandığını belirterek, Eskişehir'de pek çok benzin istasyonunun kapanabileceğini belirtti

28 Ocak 2022 08:25
A
a
Sütiş Eskişehir

Son olarak ETO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Alp, petrol istasyonlarının satışlarının çok azaldığını ancak masraflarının neredeyse ikiye katlandığını belirterek, Eskişehir'de pek çok benzin istasyonunun kapanabileceğini belirtti. Benzer bir açıklamayı Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş da yaptı ve ülke genelinde 1.500 akaryakıt istasyonunun kapanma ihtimalinden bahsetti. Ben akaryakıt işletmelerinin en kârlı işletmelerden biri olduğunu düşünürdüm. Meğer memleketi saran uğursuzluk ve beceriksizlik dalgası bu sektörün de betini – bereketini kaçırmış. Bir an için Eskişehir'deki akaryakıt istasyonlarının yalnızca 10'da 1'inin kapandığını varsayalım. Bunun sanayiden tarıma kadar ne kadar korkunç etkilerinin olabileceğini düşünebiliyor musunuz?

Bu arada Cumhuriyet tarihinde ilk defa sanayicilerin elektrikleri kesildi ve fabrikalar şalter indirdi. Fabrikaların şalter indirmesi demek, memleketin şalter indirmesi demektir.

Son olarak artık Türkiye için sıradan sayılan bir olay da İstanbul Havalimanında gerçekleşmişti. Kar yağışı nedeniyle havalimanımız çökmüştü... Evet; yanlış okumadınız; hani o Almanya'nın hırsından – hasedinden kafasını duvarlara vurduğu havalimanımız var ya; Hah işte o!..

Ben hayatımdan ülkemizin bundan daha kötü bir duruma düştüğünü görmemiştim. Demek milletçe ne büyük günahlarımız varmış ki, ilahi adalet tarafından cezalandırılıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin...

 

Çok yaşa TEİ

Türkiye'nin ve Eskişehir'in gururu olan uçak motor fabrikası TEİ 37'inci yaş gününü kutladı. Ancak ilginç bir kutlamaydı bu. Bilirsiniz genel olarak yeni yaş alanlara hediye verilir. Bu kez TEİ çalışanları doğum günlerinin şerefine (25 Ocak) yeni doğan bebeklerin ailelerine hediye vermiş.

Doğrusunu söylemek gerekirse TEİ'nin bize verebileceği en güzel hediye, zaten kendisinin varlığı. Bundan 37 sene önce ülkemizin helikopter motoru, jet motoru ve füze motoru üreteceğini söyleseler inanmazdık. Az zamanda çok ve büyük işler yapan TEİ'yi nice yıllar diliyoruz.

 

Kazım Kurt kadınları unutmadı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Eskişehir Barosunun talebi üzerine L Tipi Cezaevinde kalan ihtiyaç sahibi kadın mahkumlara hijyen paketi gönderdi. Halk Market tarafından gönderilen hijyen paketleri, Eskişehir Barosu tarafından cezaevine ulaştırıldı. Öğrendik ki pakette çeşitli sabun ve şampuanların yanı sıra hijyenik kadın pedleri de bulunuyormuş. Ülkemizde ekonomi kötü gidiyor. Hele ki cezaevlerindeki mahkum ve tutukluların durumunu tahmin bile etmekte güçlük çekiyorum. Öncelikle her konuda olduğu gibi bu konuda da toplumsal duyarlılık gösteren Baromuzu kutmuyorum. Mustafa Elagöz yönetimi her geçen gün halkımızın taktirini topluyor.

Tabii bu arada tebriğin büyüğü de Kazım Kurt'a. Bu vesileyle Halk Marketlerin önemi bir kere daha anlaşılmıştır sanırım. Kazım Kurt bir avukat ve hapishânelerdeki dramı yakından pek çok kez görmüştür. Kendisine ve belediye çalışanlarına teşekkür ederiz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nebi 28 Ocak 2022 09:33

Bafarsa batsınlar arkadaş... Sonuçta hayır kurumu değiller bu işten tonla para kazanıyolar. Batacaksa batsınlar yav

4 10 Cevap Yaz
FAHRETTİN 28 Ocak 2022 09:32

Yahu bu petrol istasyonlarının alayının sahibi zengin. Bazısı siyasilerin bunların... Banane ? Bize ne ? Kapatacaksa kapatır, iflas edecekse eder.. Ne yapalım yani ? Zenginlerin petrol istasyonları zincirleri batmasın diye aramizda para mı toplayalım ? Bunlar batsa hiiiç birşey olmaz. Bunların sahiplerinin cebine günde 100 bin lira giriyorsa, 50 bin liraya düşer anca... Neden tarımdan, sanayiye bunların iflası etkileyecek ? Kim bunlar ? Hasbelkader sermaye sahibi olmuş kişiler ? Para ile oynayan kişiler... Baksınlar başlarının çaresine napalım bize ne ?

3 11 Cevap Yaz
Birkan 28 Ocak 2022 09:19

Hiç bir şey olmaz.. Aksine yenileri geliyor, çoğu yenileniyor bile

3 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi