İşçinin başı dik olacak

12 Ağustos 2022 08:22
A
a
Sütiş Eskişehir

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi de çalışanlarına sahip çıkarak, maaşlara yüzde 50 zam yaptı. Bu devirde iş bulmak da bulduğun işten aldığın maaşla geçinmek de zor. Hemen hergün temel tüketim mallarına zam geldiğini görüyoruz. Bu koşullar altında ücretli çalışanların maaşlarının artırılması da elzem olmuştu. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye yetkililerimizi teşekkür ettiğimiz gibi, Büyükşehir yetkililerine de teşekkür ederiz. İşçilerimiz artık evlerine daha bir başı dik gidecekler.

 

CHP'den sahte üyelik iddiası 

Sevgili meslektaşım Meltem Karakaş'ın moderatörlüğünü yaptığı Söz Hakkı'nın Çarşamba günkü konuğu CHP İl Başkanı Recep Taşel'di. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde CHP İl Yönetiminde bazı isimlerle yollar ayrılmış, Recep Taşel'e yönelik eleştirilerin de dozu artmıştı. Hatta Taşel'in görevden alındığı dedikoduları bile bir müddet ortalıkta dolanmıştı.

Bu arada Taşel partisine üye olmak için gelen bazı vatandaşların AK Parti üyesi olduğunu şaşırarak öğrendiklerini, bu durumun AK Parti'nin sahte ve usülsüz üyelik yaptığının göstergesi olabileceğini de söyledi. Sanırım Taşel'in açıklamaları, uzun bir süre Eskişehir kamuoyunu meşgul edecek. Bu güzel programı kaçıranlar ise üzülmesinler. Sayın Taşel'in konuşmasını merak edenler için buraya bir internet adresi bırakalım:

https://www.youtube.com/watch?v=x2lbfx5zhqA

 

Kuşlar kanat çırptı 

Duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan yaralı bir şahin ve pelikan, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi bilimadamları tarafından tedavi edildi ve yeniden doğaya salındı.

Bazılarımız hayvanat bahçelerini bir "Hapishane" olarak düşünüyor. Bir dönemin demir parmaklıklar ardındaki gariban hayvan görüntüleri akla gelince, bu algıya şaşırmamak lazım. Ancak Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, tüm Türkiye'ye örnek olacak cinsten.

Yetkililerin bu kurtardığı kaçıncı candır? İnanın kendilerinin bile sayısını hatırladığını zannetmiyorum. Bize düşen ise onlara "Allah razı olsun" demek...

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esesli 12 Ağustos 2022 14:43

Ebb sadece kadrolu işçilere yüzde 50 zam yaptı... Diğerlerine daha zam yapmadı ki neden genel yazdınız?

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi