Iron Man gerçek oldu

Serkan Açıkgöz yazdı

22 Temmuz 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Çizgi roman ve sinema dünyasının popüler karakterlerinden Iron Man (Demir Adam) gerçek oldu. İngiliz mucit Richard Browning, 12.000 feet irtifaya çıkıp saatte yaklaşık 50 kilometre hız yapabilen bir kostüm tasarladı. Deneme sürüşü yapan adam başarıyla tamamlanan operasyonun videosunu paylaştı. İnsanoğlunun en büyük hayallerinden biri olan uçmak önceki gün neredeyse gerçek oldu. İngiliz mucit Richard Browning’in geliştirdiği jet kostümüyle uçmayı başardı. Kollarında minyatür jet motorlarının olduğu sistemde özel yapım elektronik parçalar ve 3 boyutlu parçalar yer alıyor. Browning, yoğun bir kalabalığın önünde yeni kostümünü test etti.
 
Türkiye'den Google'a soruşturma
Avrupa Komisyonu tarafından Google'a verilen para cezası gündemdeki sıcaklığını korurken önemli bir gelişme de Türkiye'de yaşandı. Rekabet Kurumu, Google'dan sözlü savunma istedi. Google, Avrupa Komisyonu'ndan sonra Türkiye Rekabet Kurumu'na da sözlü savunma verecek. Rekabet Kurumu sözlü savunma toplantısının 28 Ağustos'ta yapılacağını duyurdu. Toplantıya katılmak isteyen tarafların 13 Ağustos mesai bitimine kadar Rekabet Kurumu'na başvuru yapması gerekiyor.
 
Instagram o hesapları kapatıyor
Instagram'da yaşı tutmayanların hesapları kapatılıyor. Facebook ve Instagram, 13 yaşın altında tespit ettiği kullanıcıların hesaplarını daha aktif bir biçimde kapatma kararı aldı. Yasal olarak 13 yaşın altındaki kullanıcılara izin verilmese de uygulamada sadece mahkemeye veya soruşturmaya konu olduğu taktirde hesaplar incelemeye alınıyordu. Sosyal medya devi Facebook, TechChurch’e yaptığı açıklamada çocuk kullanıcılarını koruma kararını daha aktif bir şekilde uygulamaya alacaklarını ve 13 yaşın altında tespit ettikleri kullanıcı hesaplarını kapatacaklarını açıkladı. Kapatılan hesapları geri almak için kullanıcıların devlet tarafından verilmiş bir fotoğraflı kimlik kartı ile 13 yaşından büyük olduklarını ispat etmelerini isteyecek.
 
Ukrayna'ya İHA satacağız
Türkiye ile Ukrayna Savunma Sanayi İş Birliği toplantısı yapıldı. Türkiye, anlaşma çerçevesinde Ukrayna'ya İHA tedarik edecek ve iki ülke ortak İHA fabrikası kuracak. Ukrayna kaynakları, iki ülkenin İHA'ların tedariği ve ortak İHA fabrikası kurulması konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı. İki ülke yetkilileri, toplantıda zırhlı araç üretimi, uzay ve uçak yapım alanlarında ortak projelerin gelişmesi gibi konuları ele aldı.
 
Android ücretli mi olacak?
Avrupa Birliği'nin Google'a mobil işletim sistemi Android'e kendi arama ve web tarama uygulamalarını paket olarak eklediği gerekçesiyle verdiği 4,3 milyar Euro'luk para cezası, işletim sistemini ücretli hale getirebilir. The Verge internet sitesinde yer alan habere göre, Google Üst Yöneticisi Sundar Pichai, blog yazısında, Android'in iş modelinin Google'ın diğer uygulamalarıyla oluşturduğu eko-sisteme dayandığını, Avrupa Birliğinin (AB) kararı sonrası bu dengenin bozulması nedeniyle Android'in bedava ve açık bir sistem olmaktan çıkarak ücretli ve tescilli hale gelebileceğini belirtti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi