İpin ucundan tutun

Ahmet Bingöl yazdı

27 Nisan 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kayseri spor’un Bursaspor maçında galip gelmesi, umutları tüketirken, Mersin maçında Eskişehirspor’un son dakikada gelen golü ümitlerimizin yeşermesine sebep oldu. Maalesef Eskişehirspor’un eline o kadar çok fırsat geçmesine rağmen bunları bir türlü değerlendiremedi. Mesela Akhisarspor maçında ki ciddiyetsizlik, Bursaspor maçındaki vurdumduymazlık son Konyaspor maçındaki sorumsuzluk, yapılan hatalar zinciri Eskişehirspor’u bir türlü küme düşme hattından çıkartamadı. Bir de bunun üstüne yaşanan yönetimsel krizler,  Eskişehirspor’u hiç kimse kabullenmese de düşecek takımlar arasından kalmasını sağladı. 
Bu sorunları yaşamamızın tek sebebi Eskişehirspor’un kurumsal anlamdaki hataları ve Takım olamamasının verdiği sıkıntıları yaşıyor. Geçtiğimiz bu zor dönemde, kendi içimizde futbolcularımızı bir arata tutamamamız ve sürekli sorun yaşamamamız, futbolcuların takımdan ayrılma isteği ve yönetimin bunun önüne geçememesi takım olamamamızın en büyük örneğidir. Başarısızlığın temeli budur. 
 Eskişehirspor yönetimi son dört maçta takımı ve teknik heyeti, hiçbir soruna ve krize bulaştırmadan, hiçbir futbolcunun sözleşmesini fes etmeden, kadro dışı bırakmadan hatta kadro dışı bırakılanları tekrar af ederek olumlu bir sinerji yaratmaları gerekir. dört haftayı sorunsuz geçirmeleri için tüm çabayı harcamalılar. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır. Bu inancı şehre ve taraftara aşılamak yönetimin işidir. Bu işler, söylemle değil, eylemle olur. Şehri son dört hafta Eskişehirspor’a kilitleyin, Stadı bayram yerine çevirin, atkı dağıtın, bayrak dağıtın karağrafi yaptırın, konfeti dağıtın bu takımı yönettiğinizin farkına varın. Taraftar gibi gelip taraftar gibi gitmeyin, son maçlarda bari bunları yapın. Sinek ikili olmayın, ipin ucunu kaçırdınız bari son dört hafta, işin ucundan tutun artık. 
Sevgili Samet hocam son zamanlarda takımdan çok saha dışındaki olaylarla ilgileniyorsun. Bu da konsantrasyon konusunda sıkıntılara neden oluyor. Bizler biliyoruz ki Antrenman maçın aynasıdır. Teknik heyet hazır bulduğu oyuncuyu kadroya alır.  Futbolcuyu hazırlamakta hocanın görevidir. En iyi hocada formayı hakkaniyetli dağıtan, Futbolcuya güven veren hocadır. Taraftar sahada mücadele eden arkadaşlarını ateşleyen formasının hakkını veren oyuncu istiyor. O futbolcu Kıvanç Karakaş’tır, Kıvanç sakat değilse bu takımda her türlü oynar. Taraftar sahada aldığı topu iyi kullanan, takımı öne taşıyan, gol atan gol attıran, rakibi zorlayan, oynadığı futboldan keyif aldığı oyuncu ister. O futbolcu Engin Bekdemir’dir, o da sakat değilse her türlü bu takımda oynar. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, macera aramaya hiç gerek yok. Birlik beraberlik içinde son dört maçı en iyi şekilde bitirmek gerek. Trabzonspor maçında alınacak bir galibiyet her kesimi havaya sokar, haydi hayırlısı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi