Ahmet Ataç 15 02 2024

iPhone X'in Türkiye fiyatı!

Serkan Açıkgöz yazdı

17 Eylül 2017 10:51
A
a
Sütiş Eskişehir
iPhone X'in ABD fiyatlarını görenler, Türkiye fiyatının oldukça yüksek olacağını öngörüyor; ancak fiyatlar henüz netlik kazanmış değil. Türkiye’nin dev bir teknoloji perakende firması iPhone X'i vitrinine koydu ve fiyatını da kendince belirledi. iPhone X, yurt dışında 999 dolar gibi bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Türkiye için  her hangi bir fiyat açıklaması bulunmamasına karşın bir teknoloji perakendecisi yeni akıllı telefon için satış sayfası oluşturdu. Tanıtımının üzerinden henüz bir gün bile geçmeden Apple’ın üst düzey akıllı telefonu iPhone X, Türkiye’de “Vatan Bilgisayar” tarafından ön siparişe açıldı. Vatan Bilgisayar tarafından açılan ön sipariş sayfasında iPhone X için 5.999,00 TL gibi bir fiyat etiketi belirlendi.
iPhone suçu personele yıktı!
Apple, şimdiye kadar en pahalı iPhone modelinin tanıtımı sırasında utanç verici bir manzarayla karşılaştı ve personelini suçladı.
Şirket, yeni akıllı telefonu iPhone X'in lansmanı sırasında, yüz tanıma sistemi Face ID'nin sahnede ‘başarısız' olmasının sebebinin cihazla alakalı olmadığını, hatanın personelden kaynaklandığını bildirdi.
 
Facebook vazgeçmeyecek
Geçtiğimiz haftalarda yapay zeka programında yaşanan bir sorunla gündeme gelen Facebook, Montreal'de yeni bir yapay zeka merkezi açıyor. Facebook yapay zeka merkezini açacağı kenti de seçti. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Facebook Kanada'nın Montreal kentinde bir yapay zeka merkezi açacak. İddialara bakılırsa 2013 yılında bu kentte bir ofis açan Facebook önümüzdeki günlerde bunu resmi olarak duyuracak.
 
AB’de ücretsiz internet dönemi
“WiFi4EU” üye ülkelerde halka açık alanlarda reklamsız ve kişisel verilerin güvence altına alınacağı ‘ücretsiz internet’ projesi onaylandı. Strazburg'da toplanan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu, Portekizli Sosyal Demokrat üye Carlos Zorrinho'nun "WiFi4EU" olarak bilinen üye ülkelerde kamuya açık alanlarda ücretsiz ve güvenli internet bağlantısını öngören tasarısını oylayarak kabul etti. 98'e karşı 582 kabul oyu alan tasarı hakkında 9 üye de çekimser oy kullandı.
Tüm vatandaşlara eşit kalitede
Raportör Zorrinho, "WiFi4EU projesi yakında tüm Avrupa'da gerçeğe dönüşecek güçlü bir siyasi hedefti" diyerek AB içerisinde geliri ve sosyal statüsüne bakılmaksızın tüm vatandaşların eşit kalitede internet erişimine sahip olacağını kaydetti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi