Instagram kullanıcıları dikkat!

Kaspersky Lab uzmanlarına göre saldırı şu şekilde gerçekleşiyor:

24 Mart 2019 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kaspersky Lab uzmanları, Instagram kullanıcılarını sahte telif hakkı maillerine ve mesajlarına karşı uyardı. Uzmanlar Instagram’daki popüler hesapları hedef alan yeni bir kimlik avı yönteminin yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandığını belirtiyor. Kaspersky Lab uzmanlarına göre saldırı şu şekilde gerçekleşiyor: Instagram kullanıcıları, özellikle yüksek takipçi sayısına sahip olanlar, “Telif hakkı ihlali nedeniyle hesabınız kalıcı olarak silinecektir” iddiasında bulunan oldukça gerçekçi görünen e-posta bildirimleri alırlar. Bu e-posta klasik Instagram başlığını ve logosunu taşır ve mailin kimden geldiği alanında yazan e-posta adresi, meşru Instagram e-posta adresiyle oldukça benzerdir. Bu adres çoğu zaman ya mail@theinstagram.team ya da info@theinstagram.team olur.

Sim kart tarih oluyor

Mobil iletişimde SIM karta gerek duyulmayan eSIM teknolojisi için Türkiye'de çalışmalara başlandı. Habere göre, ilk olarak hücresel bağlantı destekli akıllı saatlerde kullanılan ve ardından Apple'ın geçen yıl pazara sunduğu iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ile akıllı telefonlara da yerleşen eSIM teknolojisi için Türkiye de çalışmalara başladı. Gömülü SIM teknolojisiyle birlikte mobil abonelerin cihazlarında fiziksel SIM kart bulunmasına gerek kalmayacak. Türkiye'de bu alanda yapılan çalışmaların başladığını ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan verdi.

Dünya 1 saat kararacak

2007 yılından bu yana dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla uygulanan "Dünya Saati” etkinliğine Türkiye de katılacak. 2018 yılında etkinliğe katılan sayısı 2 milyar olmuştu. WWF'in, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmak amacıyla 10 yıldır yürüttüğü küresel bir etkinlik olan “Dünya Saati”ne (Earth Hour) geçen yıl toplam yedi kıtadan, 135 ülke ve bölgeden katılım sağlanmıştı. Ülkemizde, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülüğünde gerçekleştirilecek “Dünya Saati 2019” etkinliği, bu yıl 6 Nisan Cumartesi günü, 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Internet 10 kat hızlanacak

Vodafone Grubu Avrupa Bölgesi Üst Yöneticisi (CEO) Serpil Timuray, "Çok heyecan verici teknolojiler bizi bekliyor ve Türkiye de bu teknolojileri hem dünyayla hem Avrupa ile eş zamanlı getirecek. 5G teknoloji, 4G'nin 10 misli hızda bir internet erişimini bize sağlayacak. Nesnelerin interneti büyük boyutta karşımıza çıkacak. Hem iş hayatında hem de eve giriyor olacak." dedi. Timuray, "Dijital Dönemde Liderlik" oturumunda yaptığı konuşmada, ilerleyen dönemlerin, bugüne kadar yaşanmayan boyutta bir dönüşüm dönemi olacağına dikkati çekti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi