İnsanlar AK Parti’ye dua eder!

CHP İl Başkanı Recep Taşel, geçen günlerde AK Parti’yi ziyaret ederek il başkanı Zihni Çalışkan ve ekibine başarılar diledi.

5 Nisan 2021 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP İl Başkanı Recep Taşel, geçen günlerde AK Parti’yi ziyaret ederek il başkanı Zihni Çalışkan ve ekibine başarılar diledi.
Ziyaret öncesi ES TV’de yaptığımız programda kendisine şu soruyu sordum:
-AK Parti, Emek Mahallesi’nde büro açtı! CHP olarak siz de mahallede bürolar açmayı düşünüyor musunuz?
Yanıt dikkat çekiciydi. Madde madde aktarıyorum:
  • AK partinin seçim bürosu açıyor olması yani sahada yoklar. Çıkmıyorlar. Çıkamıyorlar.
  • Hakikatten kendi oy verdikleri kesimden çekiniyorlar.
  • Aslında AK Parti Eskişehir’de oylarını artırmak istiyorsa eğer seçim bürosu açmasına gerek yok. Eskişehir’in çok ciddi problemleri var. Bu problemlere çözüm üretmesi gerekir. Seçim bürosu açmaktan daha faydalı iş yapmış olursunuz. İnsanlar size dua eder belki de oy verir.
  • Emek Mahallesinde AK Partinin ofis açmasının nedenlerinden bir tanesi de CHP’ye çok fazla bir yönelim var. Çok fazla üye kaydı oldu.
  • Demek ki o açtıkları büro vasıtasıyla bu üyeliklerin önünü kesebilir miyiz diye düşünüyor olabilirler.
  • Ama açtıklarında şöyle bir şeyle karşılaşacaklar. Kuyruklar olacak, onlara işle ilgili aşla ilgili talepler olacak. Biz bunları sahada yaşıyoruz. Onu nasıl yapacaklar bilmiyorum
 

İTTİFAK YÜZDE 65 OY ALIR!

CHP il Başkanı Recep Taşel’in çok büyük bir iddiası var!
Ekonomi ve siyasi görüş ile ilgili iki görüş var. Birincisi ekonomi kötüyse vatandaş oy verdiği partiyi değiştirir. Diğer görüş ise “ekonomi siyasal tercihleri o kadar da çok etkilemez!”
-Taşel’e bu soruyu yönelttim. Ekonominin gerçekten seçim döneminde vatandaşın tercihini değiştireceğini düşünüyor musunuz?
-Ekonomi etkili olur. Geçmişteki deneyimlere baktığımda da insanlar geçinemiyorsa tercihlerini değiştirir. Tencere gerçekten kaynamıyor. Kaynamadığı zaman hükümetler değişir. Bir de gördüğüm bir tespiti aktarayım. İlk seçimde oylar birbirine yakın olmayacak. Yüzde 51.5 gibi bir oyla kazanılmayacak seçim. Millet ittifakı olarak yüzde 65-70 gibi bir oranla seçimleri kazanırız. Sandıklarda patlayacağımızı da hissediyorum. Millet ittifakı olarak güçlenerek gidiyoruz.
 

MUTSUZLUK VAR ÇARESİZLİK OLUŞMUŞ

CHP il yönetimi şimdiye kadar pek yapılmayan bir uygulamayı hayata geçiriyor. Tüm bir il yönetimi ilçelere gidiyor. İlçe pazarının kurulduğu gün gitmeye gayret ediyor. Sadece partililerle, vatandaşla, esnafla görüşmüyor. Kaymakam, belediye başkanı ve ilçedeki yöneticileri de ziyaret ediyor…
Taşel’e şu soruyu yönelttim…
-Siz ne anlatıyorsunuz vatandaşa? Vatandaş size ne söylüyor?
-Biz daha çok dinleme odaklı bir siyaset tercih ediyoruz. Çünkü sahada o kadar fazla ihtiyaç oluşmuş ki onların bir kısmına çözüm üretebilirsek notlar alıyoruz. Sonuçlarını takip ediyoruz. Eğer belediyelerimizle ilgili bir ihtiyaçları varsa belediyelerimize bunları iletiyoruz.
-Peki vatandaş seçim istiyor mu?
-Sahada genelde hakikatten bir mutsuzluk oluşmuş, çaresizlik oluşmuş. Açıkçası seçim beklenir olmuş. Yeni bir anlayış, yeni bir ihtiyaç hasıl olmuş…
 

TAŞEL ADAY OLACAK MI?

Siyasete soyunan il yönetimlerinde görev alan il veya ilçe başkanları olanların mutlaka bir hedefi oluyor. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği gibi…
Taşel’in böyle bir hedefi var mı?
-Erken, diyor Taşel. Daha sonra da şu tespiti yapıyor:
-1 yıl süremiz var bizim. Ben bu dönemki adaylığımda son 1 ayda falan ortaya çıkmış bir adaylık, planlamadan programlamadan olmuş bir şey. Şu anda öyle bir tercihim yok. Ben önceden o tür hesaplar yapmam. Ama şunu sorarsanız, hakikaten iktidar özlemiyle yanıp tutuşuyorum. Parti içine dönük siyaset yapmıyorum. İktidar odaklı siyaset yapıyorum. İktidara geleceğimizden öncelikli olarak kendim çok eminim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bedri lalahan 5 Nisan 2021 23:45

Ali bey AKpartinin eskişehirdeki oylarını merak edenlere milletvekili sahyısına bakmasını tavsiye ederim.

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 5 Nisan 2021 20:46

Eskişehir halkı idelojik olduğu sürece hizmet namına bişey alamayacak tır bal tutan parmağını yalar

0 0 Cevap Yaz
sema 5 Nisan 2021 13:00

Ak parti Eskişehirde emaneten duruyor gibi, şehirin sorunlarını sahiplenir bir görüntü sergilemiyor

4 3 Cevap Yaz
Vatandaş

Senin belediyeler in şehre sahip çıkmasa akp ne yapsın

0 0
Adnan 5 Nisan 2021 10:02

%65 %70 hiç gerçekçi değil

1 3 Cevap Yaz
Bence 5 Nisan 2021 09:49

Taşel akp yi bıraksın da, chp nin eriyen oylarına baksın. Bu gidişle chp ye oy veren sayısı diye birşey kalmayacak !

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi