İnancın öyküsü: Mucize

Engelli kişiye köylünün yaptığı muameleler, yaşanan zorluklar en etkileyici şekilde beyaz perdede izleyiciyle buluşuyor.

1 Eylül 2019 10:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere Mucize’den bahsedeceğim. . IMDb puanı 7.6 olan filmin yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül üstleniyor. 2015 yılında vizyona giren dram filminin başrollerini  Talat Bulut, Mert Turak, Mahsun Kırmızıgül paylaşıyor. İzleyiciyle henüz buluşmadan oldukça ses getiren, merak beklenen ve beyazperdede büyük beğeni toplayan filmi gelin daha detaylı ele alalım.

ZORLU BİR YAŞAM
Mahsun Kırmızıgül’ü daha çok şarkılarıyla tanıdık. Ancak kendisi sinema sektörüne atıldıktan sonra bence daha büyük işlere imza attı. Daha önce Beyaz Melek, Güneşi Gördüm ve New York’ta Beş Minare gibi filmleriyle sinemaseverlerin hafızalarında yer eden Kırmızıgül, Mucize ile o dönemde 7’den 70’e birçok kişinin sempatisini kazanmıştı. Konusuna değinecek olursak; Film 60’lı yıllarda Ege’deki  görevinden sürülerek Anadolu’da göreve başlayan bir  öğretmenin yaşamını ele alıyor.  Ama bu köy ücra bir yerde, imkansızlıklarla dolu hayatı olan çocuklarla dolu. Okuma yazma bilen yok, bir okul dahi yok bu köyde. Ulaşım da sıkıntı. Hal böyle olunca şehirden gelen bu öğretmen, çocuklar için bir okul yaparak eğitim veriyor. Filmin en çarpıcı noktası ise öğretmenin azimle engelli öğrencisine okuma yazma öğretmesi. Tabi ki bu süreç benim yazdığım tek bir cümle kadar kolay geçmiyor. Engelli kişiye köylünün yaptığı muameleler, yaşanan zorluklar en etkileyici şekilde beyazperde de izleyiciyle buluşuyor.

ETKİLEYİCİ PERFORMANS
Filmi etkileyici yapan en önemli şey kesinlikle engelli bir bireyi oynayan Mert Turak’ın performansı. Bu kadar gerçekçi bir oyunculuk sergileyen Turak, aslında ülkemizde ya da dünyada belki binlerce çocuğu temsil ediyor. Öğretmenin hırsı, inanması ve başarması izleyiciye farklı duygular yaşatıyor. Aslında film farklı kesimlerin zor yaşamını, farklı töre ve gelenekleri gözler önüne seriyor. Mucize yaratılan film adının hakkını veriyor. Ben izlerken oyunculukları çok beğenmiştim. Eğer izlemediyseniz, tavsiye ediyorum. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi