İnancımız tam

A. Deniz Canoruç yazdı

4 Nisan 2017 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Nesine.com Eskişehir Basket, bu hafta Samsun deplasmanındaydı. Bizlerde her zaman olduğu gibi Dev Adamların bu zorlu maçını canlı olarak yayınlamak için Hakan Kalkır, Mustafa Demiral, Ersin Sunni, ve Hüseyin Sarıoğlu ile düştük Samsun yollarına…
 Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı yer olan Samsun kısaca Türkiye’nin yaşanabilir kentleri arasında rahatça ilk 5’te yer alır! Eskişehir’den kat ve kat önde olduğu birçok konu var. Umarım bir gün yolunuz Samsun’a düşer ve o güzel şehri gördükten sonra bana hak verirsiniz.
Maça gelecek olursak… Rakibini küçümsenin yanında ilk yarıda şansızlık yakasından eksin olmayan Eskişehir Basket vasatın altındaydı. Sadece üçüncü çeyrekte takım gibi oynayabilen temsilcimiz son çeyrekte ligin sayı kralı Alexander Smith’i durdurmayı çalışırken dış atışlarda oldukça etkili olan Anıl Sungur’a önlem almayı unuttu. Burada en büyük kabahatli olan kişi tabi ki de Koç Brad Greenberg. Hem savunmada önlemler almadı hem de aldığı teknik fauller nedeniyle yine başına iş açtı. Alınan kritik mağlubiyetle temsilcimiz Sakarya’nın kaybettiği haftada büyük fırsatı elinin tersiyle itti. Ancak şuna inancımız tam. Bu takım ne olursa olsun Süper Lig’e çıkacaktır! Bunun en büyük örneğini Federasyon Kupası’nda bu ligin favorilerini farklı mağlup ederek kupaya uzanmasıyla kanıtladı.
Ligdeki bir diğer gurur kaynağımız Selka Hentbol şampiyonluk kupasını kaldırdı. Büyük emekler verilerek kurulan ‘Uzay üstü’ kadro sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Heyecanlı ve bir o kadarda görevini kusursuz yapan bir yönetime sahip olan Mavi-Beyazlıların önümüzdeki sezon Süper Lig’de Eskişehir’i gururla temsil edeceğine inanıyorum. Selka Hentbol yönetimini, teknik heyetini ve başarılı oyuncularını tebrik ediyorum. Yıllar sonra hem erkeklerde hem de kızlarda hentbolun zirve liginde Eskişehirli takımların olması bizi oldukça heyecanlandırıyor.
Eskişehir Basket’in Samsun ile oynadığı maçı anlattığım dakikalarda bir gözümüzde Eskişehirspor maçındaydı. Dakikalar 80’i gösterdiğinde 0-0’lık eşitliği görünce Mustafa Denizli’nin deplasmanda 1 puana razı olacağını düşündüm. Buradaki hatam Semih Şentürk’ü unutmam oldu. 5 ay önce gol atmış ve bu zaman zarfında benimde anlam veremediğim bir şekilde forma şansı yakalayamaması nedeniyle unutmuştum Semih’i. Ama kral yine yapacağını yaptı ve şampiyonluk ateşini Bandırma’da fişekledi. Artık telafisi olmayan haftalardayız. Adana Demir, Yeni Malatya ve Sivas maçlarından çıkarılacak 9 puanla ilk iki sıranın değişmez takımı olabilir. Bu maçlardan çıkarılacak 7 puan ise bizi hala ilk iki hedefinde tutacaktır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi