İlla köprü çöksün, insanlar mı ölsün?!

Beri yandan, ağır tonajlı araçlar köprünün altından geçtiği sırada, araçların damperlerinin köprünün üst kısmına sürttüğü ve çarptığı da biliniyor.

4 Ocak 2019 08:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Çevre yolu üzerinde; Uluönder Mahallesi ile Baksan Sanayi sitesini bağlayan ve Baksan Köprüsü olarak bilinen karayolu köprüsü, daha önce ağır hasar görmüştü. Bununla beraber söz konusu köprü geçici olarak onarıldı; bu işlem yapılırken “kısa süre içerisinde gerekli tedbirler alınacak, köprü detaylı bir biçimde onarılacak ve sağlamlaştırılacak” denildi. Ancak üzerinden epey zaman geçmesine rağmen köprü üzerinde herhangi bir iyileştirme çalışması gerçekleştirilmedi. Dahası, istinat duvarının kaderi de köprünün kaderiyle aynı; ha çöktü, ha çökecek! Beri yandan, ağır tonajlı araçlar köprünün altından geçtiği sırada, araçların damperlerinin köprünün üst kısmına sürttüğü ve çarptığı da biliniyor.

*

Bakın…
Baksan Köprüsü ve istinat duvarının vaziyetine ilişkin İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) görüşlerini açıkladı; büyük bir tehlikenin kapıda olduğuna dikkat çekti. İMO, köprü incelemelerinden sonra şu noktalara vurgu yaptı:
  • Köprü ağır hasarlı.
  • Çarpma sonucu bir kirişte çok ağır hasar, iki kirişte ise hasar meydana geldi.
  • Üzerinde yoğun ve ağır tonajlı taşıt ve yaya trafiği mevcut olan köprüdeki bu hasarlar, taşıyıcı sistemi zayıflattığı gibi can güvenliğini de tehdit ediyor.
  • Köprü bir an önce trafiğe kapatılmalı, köprünün onarımı yapılmalı.
*

Baksan Köprüsü ve istinat duvarının son durumu bu. Köprü ile istinat duvarı çökme tehlikesiyle karşı karşıyayken, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin hala harekete geçmemesi düşündürüyor. Yani illa köprü ya da istinat duvarı çöksün, insanlar ölsün diye mi bekleniyor?

*

O nedenle Karayolları bir an önce harekete geçmeli, köprüyü trafiğe kapatmalı ve onarım çalışmalarına başlamalı.

Eskişehir Adliyesi’nin icra daireleri incelemeye alındı!


Dün, Eskişehir Adliyesi’nde gerçekleşen bir yolsuzluk olayını gündeme taşımıştım. Olayı kısaca özetlemek gerekirse…
6. İcra Dairesi Müdürü S. D.’nin, yurttaşlarımız tarafından icraların kapatılabilmesi için devletin işaret ettiği hesaba yatırılan paraları, şahsi hesabına aktardığı, zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Bu paranın da aşağı yukarı 7 milyon 500 bin TL olduğu ifade ediliyor.

*

Konuya ilişkin birkaç ayrıntıya ulaştım. Şöyle ki…
  • Şüpheli S. D.’nin yanı sıra iki kardeşi de işin içindeymiş.
  • Şüpheli S. D., daha önce Rize’de çalışmış ve o dönem yönettiği hesaplar üzerinde inceleme başlatılmış.
  • Eskişehir Adliyesi’nde görev yapan icra dairesi müdürlerine verilen şifreler bir süreliğine geri alınmış.
  • Eskişehir Adliyesi’ndeki tüm icra dairelerinin iş ve işlemleri inceleniyormuş.

*

NOT: Şüpheli üç kişi, gözaltına alındı.

Volkan Doğan’ı fotoğrafçıda görmüşler!

Dün, Atatürk Caddesindeki eski Pasaport Şubesi’nin oralarda yer alan bir fotoğrafçının önünde AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Volkan Doğan görülmüş. Doğan’ın aracındaki takım elbiseler ve ayakkabılar, fotoğrafçıya taşınmış. Genel kanı, Volkan Doğan’ın seçim kampanyasına dönük fotoğraf çektirdiği. Buradan hareketle denebilir ki: Volkan Doğan’ın aday adaylığı, yüksek ihtimalle adaylığa dönüşecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi