İlk kurban

Cihan Yıldırım yazdı

25 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de dönüşmeyi bekleyen bölgeler var.
Gündoğdu...
Sekiz mahalleyi kapsayan proje...
Yeşiltepe...
Küçük Sanayi...
Maalesef bir türlü dönüşemiyoruz. Dönüşmeye çalışıyoruz. Dönüşüyor gibi yapıyoruz... Dönüşecek gibi duruyoruz ama olmuyor, bir türlü beceremiyoruz.
Halk çok ciddi mağduriyet yaşıyor. Öyle üç beş aydır değil, yıllardır mağdur.
Bu dönüşüm işi AK Parti ve CHP arasına sıkıştı kaldı.
Bakmayın yetkili kimselerin ilgisizliğine... Acil, az sonra dönüşmesi gereken yerler var.
Adı üstünde ‘afet riski’ olan bölgeler var.
Tüm bu ‘aciliyete’ rağmen “Hele bi 2019 olsun. Bakalım vatandaş neyler, bizi seçerse ne güzel eyler. Tüm kenti yıkar, yeniden güzelce yaparız’ diyenler var.
Amasız fakatsız lakinsiz ifade etmek istiyorum.
AK Parti ve temsilcileri başta bu dönüşüm meselesi olmak üzere Eskişehir’i kilitledi! CHP’li belediyeler adeta kuşatıldı. Bırakın ortak iş yapmayı, proje üretmeyi, sinerji yaratmayı en basit ‘izinler, onaylar’ bile sorun haline geldi.
Yakında ‘maaşlar, ödenekler’ kesilirse şaşırmam!
Eski Türkiye’nin berbat adetleri bunlar. Tüm bunlara son vermek için iktidar olan AK Parti’nin böyle ‘küçük, faydasız ayak oyunlarına’ tevessül etmesi gerçekten üzücü.
Koskoca partiyi getirdikleri hale bak!
Amaçları ne bilmiyorum ama ulaşamayacaklarını biliyorum. Halk her şeyin farkında. Kimin ne yaptığını, ne yaptırmadığını görüyor. Görülmeyecek gibi değil ki!
Gözümüze sokuluyor...
Kentin geleceğiyle oynayanlar, halkın canını riske atanlar, malını değersiz görenler sandıkta bunun bedelini ödeyecek.
Hatta ödemeye başladı bile...
Halil Kılıç...
Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası başkanıydı. Küçük Sanayi’de iktidar partisinin isteğiyle ‘çelişkili’ açıklamalar yaptı. Mülk sahipleri başta olmak üzere hemen herkesin ‘dönüşsün’ dediği Küçük Sanayi’de değişime, dönüşüme direndi ya da daha doğru bir tabirle direndirildi! Ve seçimi kaybetti. Kılıç esnafın, halkın çıkarına işlere giriştiği için kaybetti.
Esnafı ve halkı değil ‘birilerine’ kulak verdiği için sandığa gömüldü. Herkesle beraber dönüşüm isteyen Adnan Karamanlı ise kazandı. Bu seçim sonuçları itibariyle ‘çok şey’ anlatıyor.
Bu seçim, dönüşüme direnenlerin başına gelecekleri gösteren bir ‘seçim’ oldu. Küçük Sanayi’nin gelişimine, dönüşümüne engel olanlar ‘ilk kurbanı’ verdiler!
İktidar Partisi ‘bakış açısını’ değiştirmezse, işin ucundan tutmazsa ilk sandıkta cezalandırılacağını düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan TAŞAN 26 Şubat 2018 11:39

nasıl bir bakış açısı nasıl bir yardakçılıdır çihan. Bunca yıldır Ak parti iktidarının verilen bütçelerle ne yaptı? 20 yıldır şehir borç batağı içinde sen halen Ak Partiyi suçluyorsun. Elde proje yok somut delil yok bir iki resim üzerinden öyle yapalım b öyle yapalım diyorlar. kazım kurt un meclise getirdiği küçün sanayi dönüşsün teklifi Ak Parti meclis üyeleri tarafından red edilmesinin sebebi elde hiç bir plan ve projenin olmamasıydı. Hatta Büyükerşen bile dedi kazım çek teklifi hazırlan öyle gel diye.. chp Eskişehir de sadece para istiyor ama be yaptıkları bir proje ne de uyguladıkları bi alan var.. Ne yani milletin parasının eğlencelerde heba olmasına harcanmasına göz mü yumsun Ak parti..

0 1 Cevap Yaz
ahmet lala 26 Ocak 2018 01:45

Sen ne düşünürsen düşün ayrıca keyfine bak kervan yürür.

0 0 Cevap Yaz
vatandaş 26 Ocak 2018 00:39

bazı mahallelerde vatandaşın arsasına dört kattan fazla yapılaşmaya izin verilmiyor fakat aynı mahallede 100 mt ilerisinde lüks ve emlak değeri çok yüksek yapıya 10-12 kata kadar izin veriliyor bunu anlayamadık açıklaması nedir bilmek isteriz kat arttırımı olursa konutlarda ucuzlama olur sonucunda göç alır endişesimi var acaba.kensel dönüşümde ucuz konutda eskişehirin tek umudu tokidir belediyelerden umudumuz yok toki hem kentsel dönüşüm yapmalı hemde heryıl eskişehire iki üç bin konut yapmalı umudumuz toki

0 0 Cevap Yaz
ali 26 Ocak 2018 00:36

hiç sevmiyorum bu adamı.beyni örümcek bağlamış.gericilikte üstüne yok.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi