İLK HAFTANIN GETİRDİKLERİ

2013/2014 Futbol sezonunun ilk maçına Eskişehirspor’un Bursaspor galibiyeti ile başlaması, taraftarı memnun etti.

20 Ağustos 2013 18:56
A
a
Sütiş Eskişehir
2013/2014 Futbol sezonunun ilk maçına Eskişehirspor’un Bursaspor galibiyeti ile başlaması, taraftarı memnun etti. Yeni yönetimin ilk maçta galibiyetle tanışması; rahat bir nefes almasına, yarınlara daha umutlu bakmasını sağlayacaktır. Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam’ın yeni takımıyla, birçok sebepten dolayı duygusal bir maçtan galip gelmesi kendisi adına çok önemli bir olaydı. Bursaspor’da birçok başarıya imza atan Sayın Ertuğrul Sağlam ayrılırken çok ciddi eleştiriler alarak ayrılmıştı. Bu olumsuzlukları silmek için gittiği takımda başarılı olmak zorundaydı. Durum bu haldeyken, gençlere güvenmesi onlara forma vermesi amacının günü kurtarmak olmadığına, geleceği kurmak ve kurtarmak olduğuna şahit olduk. Takımın galip gelmesi, futbolcuların öz güveninin artmasını sağlayacaktır. Kazanılan galibiyetin sadece üç puan getirmediğini, beraberinde şehre çok büyük bir pozitif sinerjiyi de getirdiğine tanık olduk.
Eskişehirspor Bursaspor maçında göze çarpan en önemli olay, savunma futbolunun ön plana çıkmasıydı. Parola; “iyi savun, pozisyon verme, sabırlı oyna, topu kazandığında kıymetini bil, olumlu kulan ve kazan”dı. Eskişehirspor bunları maçın belirli bölümlerinde sahaya yansıtmasını bildi ve maçı kazandı. Oyun olarak baktığınızda öyle göze hoş gelen bir oyun iki takımda da yoktu. Oyun tamamen savunma üzerine kurulmuştu. İki takımda oyunu kilitledi. Açmak yetenekli oyunculara kaldı. Bursaspor’da Batalla, Eskişehirspor’da Erkan Zengin’di. Batalla durup Erkan’ı seyredince ibre Eskişehirspor’a döndü. Erkan’ın müthiş performansı göz kamaştırdı. Bulduğumuz gollerde başrol oyuncusuydu.
Kalede Boffin’nin verdiği güven savunmada Akaminko, Diego’nun uyumu, Veysel’in çalışkanlığı, Tarık’ın özverisi, Aytaç’ın katkısı, N’daye ‘nin yabancılık çekmemesi, Özgür’ün çalışkanlığı, Kamara’nın eskiye oranla biraz canlı olması, Erkan’ın çok istekli olması devamında resitali, Bienvenu’nun enerjisi üç puanla birlikte çok şey getirdi. Sonradan oyuna giren genç kardeşlerimiz Erkut ve Hasan Hüseyin’in katkıları ve rahatlıkları ilerisi için umut verdi. Şımarmadan şaşırmadan çalışmaya devam etmeliler. Gelecekleri kendi ellerinde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum.
Lige iyi bir başlangıç yapan, Eskişehirspor’u Teknik Heyeti Futbolcuları ve Yönetimi Tebrik ediyorum. Hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe maçında başarılar diliyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi