İlk elektrikli itfaiye için geri sayım

Serkan Açıkgöz yazdı

7 Ekim 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın önde gelen üreticileri arasında bulunan Volkan İtfaiye, ilk yerli elektrikli itfaiye aracını görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. İlkokul mezunu olan İsa Tecim, 1972'de askerlik görevi sırasında Kastamonu'da bir ev yangınına tanık oldu. Engelli bir kadınla torununun can verdiği yangında bölgede itfaiye bulunmaması nedeniyle yaşananlardan etkilenen Tecim, o gün itfaiye aracı üretmeye karar vermişti.
 
İlk yerli üretim logolu telefon
General Mobile, Türkiye'nin ilk yerli üretim logolu telefonunu üretmeye başladığını duyurdu. Yerli üretim logosu, GM 9 Pro ve General Mobile'ın tüm ürünlerinde kullanılacak. General Mobile'ın İstanbul İkitelli'de, yıllık 2.5 milyon adet üretim kapasiteli yeni fabrikasında üretilen yerli üretim logolu telefonlar, raflardaki yerini aldı. 33 ülkede faaliyet gösteren, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile kısa sürede dikkat çeken General Mobile, kısa süre önce lansmanını yaptığı amiral gemisi GM 9 Pro ve diğer tüm ürünlerinde yerli üretim logosunu kullanacak.
 
İlk kez Türkiye'de mi kullanılacak?
Facebook Lite iOS sürümünün ilk kez Türkiye'de kullanıma sunulacağı iddia edildi. Android platformunda uzun süredir bulunan Facebook Lite uygulaması özellikle düşük donanım özelliklerine sahip telefonlar için kullanılan bir uygulama. Ayrıca veri konusunda da tasarruf sağlayan Facebook'un hafifletilmiş sürümünün iOS versiyonu için çalışmalar başladı.
 
İnternette onu arayanlar yandı
McAfee, "İnternette Aranması En Tehlikeli Ünlüler” araştırmasının 2018 sonuçlarını duyurdu. Listedeki isimler arandığında, o kişiyle ilgisi olmayan ve tehlikeli olarak görülen web sitelerine yönlenme ihtimali artıyor. İşte ünlüler cephesinden, internetin en riskli aramaları: Ruby Rose, Kristin Cavallari ve Marion Cotillard.
 
Çalınan Facebook Hesapları satışta
Çalınan Facebook hesaplarının dark web üzerinden tanesi 3 ila 12 ABD doları arasında bir fiyatla satışa sunulduğu belirtildi. Çalınan verilerin ise yaklaşık toplam değerinin 150 ila 600 milyon dolar arasında olabileceği ifade edildi. Facebook 25 Eylül 2018'de büyük bir saldırıya uğramış ve 50 milyona yakın kullanıcının hesapları çalınmıştı.
  
Yeni Havalimanı için geri sayım!
Tamamlandığında dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı üstün teknolojilerle tüm dünyaya kapılarını açıyor. İstanbul Yeni Havalimanı’nda 3 adet veri merkezi (data center), 102 adet entegre sistem, 467 adet sunucu, 780 telekomünikasyon odası, 3257 adet kartlı geçiş noktası, 3267 uçuş bilgi monitörü, 4549 destek verilen bilgisayar, 9000 adet güvenlik kamerası olacak. Havalimanı bünyesinde 20 milyon GB’lık data alanı mevcut olacak. Yani ortalama bir şehirde bulunan 80 bin network portu kadar bir porta sahip olacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi