İl Sağlık Müdürü, olaylı doğum sürecini anlattı…

Geçtiğimiz günlerde, hamilelikte 46 hafta geçmesine rağmen doğuma alınmayan ve bu yüzden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir annenin ve bebeğinin Şehir Hastanesi’nde yaşadığı olaydan bahsetmiştim

27 Haziran 2019 07:26
A
a
Sütiş Eskişehir
19 Haziran 2019 tarihinde kaleme aldığım “Sorumsuzluk bir anne ve bebeği öldürüyordu”,  22 Haziran 2019’da kaleme aldığım “Kabukçuoğlu ve Şehir Hastanesi” başlıklı yazılarımda, 46 hafta geçmesine rağmen doğuma alınmayan ve bu yüzden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir annenin ve bebeğinin Şehir Hastanesi’nde yaşadığı olaydan bahsetmiştim. Olayı anlatan isim, annenin eşi Uğurcan Karamanlı idi… Ayrıca, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun Şehir Hastanesine ilişkin görüşlerini, siz değerli okurlarımıza aktarmıştım. (Söz konusu yazıları, www.anadolugazetesi.com’dan okuyabilirsiniz.)
*
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, bahsi geçen olaya ilişkin bilgilendirme yapmak istedi.
*
Şimdi, Bilge’nin gönderdiği yazılı açıklamayı aynen paylaşıyorum ve bugünlük MIH sütunlarını kapatıyorum.
*
“Haberde bahsi geçen konudaki hasta 01.06.2019 - 03.06.2019 ve 07.06.2019 tarihlerinde birer kez Eskişehir Şehir Hastanesi Acil Servisi Kadın Doğum Bölümüne başvurmuş ve 39 hafta 5 gün gebeliği olduğu saptanmıştır. Hastanın USG’sinde herhangi bir patoloji bulunmamıştır. Hastanın yapılan muayene tetkiklerinde doğum eyleminin başladığını gösteren belirteçler (NTS değişiklikleri, servikal açıklık ve servikal silinme) saptanmamıştır. Hasta en son başvurusundan sonra aynı gün Özel Gürlife Hastanesine başvurmuştur. Bu başvurusunda da doğum yapmamıştır. 1 gün sonra Özel Gürlife hastanesinde C/S ile doğum yapmıştır. Bebekte haberde bahsedilen dışkı (mekonyum) yutması olmamış, sadece dışkı bulaşığı olmuştur. Bebeğin birinci dakika APGAR skoru 8, beşinci dakika APGAR skoru 9’dur. 1 gün Özel Gürlife Hastanesinde anne yanında kalmış, hastane yeni doğan servisinde takip edilmemiştir. Anne yanında kaldığı sırada ılımlı enfeksiyon belirteçleri (CRP) yüksekliği olduğu için Eskişehir Şehir Hastanesi yeni doğan ünitesine sevk edilmiş ve 6 gün burada takip edildikten sonra şifa ile taburcu olmuştur. Gazete haberine konu olan hastanın ailesiyle Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimliği görüşmüş, hastanın tıbbi durumu ve işleyişiyle ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Eskişehir Şehir Hastanesi gerek Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında, gerekse Perinatoloji Merkezi olarak sadece ilimize değil çevre illere de hizmet ederek bahsedilen branşlarla ilgili sürekli hasta kabulü yapmaktadır. Bilgilerinize arz ederim.” 

SÖZLÜK
USG: Ultrason Patoloji: Organ ve dokularda bir bozukluğun tipik özellikleriyle birlikte bütünü.
NTS: Anne karnındaki bebeğin sağlık durumunun öğrenilmesi için gerçekleştirilen bir uygulama. Örnek: kalp atışı.
Servikal açıklık: Rahim ağzı açıklığı
Servikal silinme: Rahim ağzı yumuşaması
C/S: Sezaryen doğum
APGAR skoru: Bebek doğar doğmaz bebeğin kalp atışına, rengine, solunumuna, hareketlerine ve uyarılara karşı verdiği tepkilere bakılır. Belli maddeler üzerinden 0-2 arasında puan verilir ve 10 üzerinden değerlendirme yapılır.
CRP: Karaciğerde üretilen, kana karışan bir enfeksiyon.
Perinatoloji: Gebelik sırasında olumsuzlukları teşhis eden ve gerekli tedaviyi uygulayan bilim dalı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi