Ahmet Ataç 15 02 2024

İktidar kulisleri hareketleniyor

Cihan Yıldırım yazdı

13 Ağustos 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçimin vaktinde yapılacağı ifade ediliyor... Ekonomik durumun bozukluğu nedeniyle ‘erken yapılacak’ görüşünde ısrar edenler de var...
Erken ya da Mart 2019’da, yerel seçim hazırlıkları çoktan başladı. Yıllar öncesinden başlayanlar bile var...
Seçimin en iddialı partisi AK Parti’de bazı sıkıntılara rağmen yerel seçimlerde başarılı olunacağına dair umutlar arttı, moraller her şeye rağmen yerinde. Umudunu hiç yitirmeyen bir isim vardı; Volkan Doğan...
Parti içi çekişmeler olumlu havaya zarar verse de İktidar Partisi tabanı ‘bu sefer tamam’ diyor. MHP ile olası işbirliği ise her yerel seçimde daha kötü sonuçlar alan AK Partilileri heyecanlandırıyor.
24 Haziran sonuçları ve İttifak sisteminin getirdiği moral üstünlükle ‘aday adayı’ sayısının arttığı konuşuluyor. İktidar kulisleri çok hareketli. Bazı isimler öne çıkmaya başladı. Herkes aklındaki söylemeye başladı.
Kimi nabız yokluyor, kimi harekete geçti.
Kimi Nabi Hoca üzerinden, kimi Harun Karacan üzerinden ‘konum almaya’ başladı...
Bugün çok konuşulan ya da yakıştırılan bazı ‘aday adaylarını’ sizlerle paylaşacağım. Sayı şimdilik sınırlı ama artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde “AK Parti büyük kongresinden sonra işler biraz daha netleşmeye başlar’ deniyor.
Biz bugüne bakalım...
Büyükşehir’den başlayalım... Eski il başkanlarından Dündar Ünlü ‘doğal aday’ olarak karşımıza çıkıyor. Ünlü’nün tarzı belli... Kendisiyle, Eskişehir ile ve partisiyle barışık bir isim. Yaklaşık dört buçuk yıl il başkanlığı yaptı. Kendisini tanıyoruz artık... Ünlü’yü Büyükşehir adayı olarak görmek isteyen çok kişi var. Kendisini oraya yakıştıranlar arasında ‘diğer partilerden’ insanlar da var.
Öte yandan eski il başkanlarından Fikret Dönmez de Büyükşehir’i isteyenlerden... Dönmez’in Eskişehir ve Ankara’da çalışmalara başladığı ifade ediliyor.
Odunpazarı’nda neler oluyor? Odunpazarı denince akla bir isim geliyor! Dört yılı aşkın süredir ilçe başkanlığı yapan Volkan Doğan... İlçe başkanlığının hakkını bir daha ‘verilemeyecek şekilde’ veren Doğan, oldukça hazır bir görüntü veriyor. Doğan’ın isteğini artık herkes biliyor. Bu konuda ciddi emek sarf etti ve detaylı bir hazırlık yaptı.
‘Bu gece seçim olacak’ dense Doğan, ekibi ve projeleri hazır... Tüm bu avantajlara rağmen siyasetin doğası gereği Doğan, Odunpazarı’nı isteyen tek ‘isim’ değil. 24 Haziran’daki performansıyla dikkat çeken Serhat Tunç’un da Nabi Hoca ‘üzerinden’ nabız yokladığı duyumları alıyorum. Milletvekili Adayı olan Tunç, sessiz ama iddialı bir çalışma yürütüyor olabilir.
AK Parti’nin önceki dönem vekillerinden Nedim Öztürk’ün de ismi Odunpazarı için geçiyor. Öztürk’ün adaylığı son yerel seçimde ‘son anda’ önlenmişti! Seçim ofisi bile ayarlamaya başlayan Öztürk, aday olamamıştı.
AK Parti’nin ‘lafını esirmeyen’ isimlerinden İbrahim Atıcı da Odunpazarı ile anılıyor. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün ismi ise aylardır Odunpazarı için geçiyor. Yüzügüllü bu konuda hiç konuşmadı. Olumlu ya da olumsuz bir şey demedi. Suskunluğu ‘Odunpazarı’ iddia ve hayallerini büyüttü.
Gelelim Tepebaşı’na...
AK Partililerin ‘en umutsuz’ olduğu Tepebaşı’na... Burada umutları bir nebze olsun yeşerten isim Hasan Tuç. Merkez İlçe’nin ‘efsane başkanı’ Tuç’un Tepebaşı adaylığı için pek çok kişi ‘olumlu’ görüş bildiriyor. Tuç da ‘yokum’ demiyor... Hatta zaman zaman kimi engellere rağmen yaptığı hareketleriyle ‘hazırım’ görüntüsü veriyor.
Kişisel nedenlerle partiye ‘belli bir mesafede’ durması sağlanıyor. Tuç’un sokağa inmesi sadece Tepebaşı’nı değil tüm kenti hareketlendirir. Deneyimli bir partili “Büyükşehir’de Dündar Ünlü, Odunpazarı’nda Volkan Doğan, Tepebaşı’nda Hasan Tuç ile seçime girersek başarılı olma ihtimalimiz çok yüksek” dedi. Avcı ve Karacan’ın el ele verme şartını da koşuyor...
Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın da son günlerde ‘adaylık için’ harekete geçtiği söyleniyor.
Burhan Sakallı ismi de çok gündemde. Odunpazarı mı yoksa Büyükşehir mi? Orası henüz net değil. On yıl Odunpazarı’nı yöneten Sakallı’nın bir fırsat bulursa ‘şansını’ Büyükşehir’den yana kullanacağını düşünenlerdenim.
Odunpazarı ilçe başkanlarından Coşkun Şengün’ün Mihalıççık, İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Yaşar Aydın’ın da Muhmudiye için çalışma yürüttüğünü daha önce de yazmıştım.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi