İktidar hızlı muhalefet yavaş

2023 seçimlerine çok az kaldı. İktidarın çok geriden başladığı bu yarışı ciddiye aldığı görülüyor. Muhalefet cenahında ise, “Ceketimizi assak bu seçimi kazanırız” anlayışı hâkim.

7 Ocak 2023 08:52
A
a
Sütiş Eskişehir
2023 seçimlerine çok az kaldı. İktidarın çok geriden başladığı bu yarışı ciddiye aldığı görülüyor. Muhalefet cenahında ise, “Ceketimizi assak bu seçimi kazanırız” anlayışı hâkim.
Asgari ücret zammı iktidar için olumlu oldu. Ardından gelen yüzde 25’lik memur zammı ise Saray’ın yaptığı bir hataydı. Bunu yüzde 5 zam ilave ederek gidermeye çalıştılar ancak pek işe yaramamış gibi gözüküyor. Son zamanlarda iktidarın yaptığı tek hata bu. Onun dışında bilinçli ilerliyorlar.
“Dış güçler”den yalvar yakar alınan borç parayla Mayıs ayına kadar ekonomiyi çökertmemek mümkün. Ayrıca Rusya’dan veresiye alınan 20 milyar dolarlık doğal gaz da iktidarın işine yarayacaktır. EYT hamlesi çok işe yaradı. Ayrıca 3600 ek gösterge de Erdoğan’a oy kazandıracaktır.
Bu arada Rusya’nın seçimlere iyiden iyiye ağırlığını koyduğunu görüyoruz. Putin seçimlerden önce YPG/PKK terör örgütüne – göstermelik de olsa – bir kara harekâtı yapılmasına müsaade edecek gibi gözüküyor. Bu arada “Dostum Esad”la birlikte Sayın Erdoğan’ın fotoğraf çektirmesi de gündemde. Tam da seçimlerden önce iki otobüs dolusu mülteci – yine göstermelik olarak – Suriye’ye gönderilerek ve “Asrın liderimiz, mülteci sorununu da çözecek” algısı oluşturmak derdindeler. 0,69’luk konut kredilerinden, olmayan yerli otomobillerden ve hayali doğalgaz rezervlerinden bahsetmiyorum bile. Bu arada unutmadan ekleyelim, genel bir af da çıkartılacak. Bunun da ciddi bir geri dönüşü olacaktır.
Öte yandan muhalefet cephesinde Meral Akşener’in dışında durumun ciddiyetini fark eden yok gibi gözüküyor. Seçimlere 5 ay kalmasına karşın bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmemiş. Hangi ara aday belirlenecek de seçim kampanyası bu adaya göre şekillenecek? Muhalefetin en güçlü adayı Ekrem İmamoğlu’nu kurulan kumpas bile, muhalefet cephesi tarafından oy kazanmak için kullanılamadı. Bu mağduriyeti kullanmayı bile beceremediler. Kendi adamlarının ön plana çıkmasını isteyenlerin, “Kendi içimizdeki en güçlü rakibimizin defterini, bizim adımıza bizzat hükûmet dürüverdi” diyerek içten içe sevinmiş olmaları bile mümkün.
Son olarak geçtiğimiz gün Eskişehir’e gelen ve CHP’nin Politbüro’sunu çok iyi tanıyan Muharrem İnce’nin 6’lı masayla dalga geçtiğini de gördük. İnce, “Umarız seçime kadar Cumhurbaşkanı adayını belirlemeyi unutmazlar” diyerek taşı gediğine koymuş.
Seçimleri futbola benzetirim. Karşılıklı hatalar oyunudur. Elbette Tayyip Erdoğan cephesi de (Yüzde 30 memur – emekli maaş zammında olduğu gibi) hata yapıyor. Ancak iktidarın seçim kazanmak için çok çalıştığını görüyoruz. Muhalefet cephesinde ise son zamanlarda hatadan bol bir şey yapılmıyor. Özet olarak iktidar seçimi kazanmak için çok hızlı davranıyor, muhalefet ise çok ağır hareket ediyor.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESES26 7 Ocak 2023 23:32

siz hala aday bulamayanlara laf edin daha vizyonları bile yok iki tavuk versen bakamaz bunlar

5 2 Cevap Yaz
ESES26 7 Ocak 2023 23:30

kerem bey kardeşim olmayan otomobil ve doğalgaz rezevrleri diyorsun el insaf bu kadardamı düşmansız ç.başkanına yazıktır

6 3 Cevap Yaz
Ahhhguzum 7 Ocak 2023 10:37

Hayırlı yerli araba ve doğalgaz mı? Siz nerede yaşıyorsunuz gemlik'te fabrika var gidin gezin doğalgaz'da yakında evlerde olacak.

6 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi