İkinci turun kazananı yine Erdoğan oldu  

Bir Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gittik ve oyumuzu kullandık. İlk defa yaşadığımız bir ikinci tur seçimiydi. Çevremde gözlemlediğim kadarıyla bir heyecan yoktu.

28 Mayıs 2023 20:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir Cumhurbaşkanlığı seçimi için biz sandık başına gittik ve oyumuzu kullandık.
İlk defa yaşadığımız bir ikinci tur seçimiydi.
Çevremde gözlemlediğim kadarıyla bir heyecan yoktu.
Seçmenini sandığa götürenin kazanma şansının yüksek olduğu bir seçim olduğunu defalarca söyledik.
Sonuçlar açıklandı, kesin olmayan verilere göre Türkiye’de Erdoğan lehine yüzde 4’e yakın oy farkı ortaya çıktı. Yani üç aşağı beş yukarı, yüzde 52 Erdoğan’a, yüzde 48 de Kılıçdaroğlu’na oy çıktı.
2 milyona yakın oy farkı oluştu.
Eskişehir’de ise yüzde 9 civarında oy farkı Kılıçdaroğlu lehine gerçekleşti.
Yüzde 44,5 Erdoğan, yüzde 55,4 Kılıçdaroğlu oy aldı
Yine bir seçim klasiği yaşandı.
Recep Tayyip Erdoğan, bir 5 yıl daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle ülkeyi yönetmek için vize aldı.
Erdoğan’ın zaferi kuşkusuz Mart 2024 tarihinde, yani 10 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde AK Parti lehine bir avantaj oluşturacaktır.
Aradaki oy farkının fazla olmadığı bu sonuç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yenilmezlik listesine bir çeltik daha attıracak ancak dikkatli bir yönetim sergileme zorunluluğunu da unutturmayacak.
Eğer Erdoğan, bugüne kadar uyguladığı kutuplaştırıcı politikadan vazgeçip her kesimi kucaklayıcı bir yönetim sergilerse gelecek 5 yıl için kazanan Türkiye olur.
Yok eğer yine AK Parti Genel Başkanı gibi ülkeyi yönetmeye devam ederse ülkede ayrımcı dil egemenliğini sürdürür.
Kılıçdaroğlu açısından ise bu yenilgi, başta istifa olmak üzeri ciddi kararlar alacağı bir zamana işaret edecek gibi duruyor.
CHP’de yeni genel başkanın kim olacağı konusunda yeni dönemin aralanacağı aşikar.
Suriye ve diğer Ortadoğu coğrafyasından Türkiye’ye göç edip vatandaşlık elde eden göçmenlerin sayısı ve kimin lehine oy kullandıkları tam olarak bilinmese de her daim onları kollayan ve koruyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sempati duymamaları imkansız.
Erdoğan, önce misafir gördüğü, sonraları ise başta çalışma hayatı olmak üzere toplumun her alanına nüfuz edip vatandaşlık elde eden göçmenlerin de önemli ölçüde desteğini alarak güven tazeledi.
Ülkemizin kader seçiminde Erdoğan’ın bu zaferinde Suriyeliler başta olmak üzere göçmenler ile ikinci tur için Sinan Oğan verdiği desteğin belirleyici etken olduklarını söylersek yanlış olmaz diye düşünüyorum.
Bu sonuçların herkes için hayırlı olması temennisinde bulunup, “Kim kazanırsa kazansın kazanan Türkiye olsun” beylik sözüyle yazımı sonlandırayım.
Kalın sağlıcakla…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi