İkinci Reyhan dönemi başladı

AK Parti’de Süleyman Reyhan İl Başkanlığı görevine getirildi. Böylece AK Parti zorlu bir seçim sürecinin de kurmaylarını belirlemiş oldu

15 Mart 2023 08:03
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti’de Süleyman Reyhan İl Başkanlığı görevine getirildi. Böylece AK Parti zorlu bir seçim sürecinin de kurmaylarını belirlemiş oldu. Sayın Reyhan AK Parti’de 3 sene il başkanlığı yaptı. Yani AK Parti’de il başkanlığı yapmanın nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilir. Daha önce 2011 ve 14 yılları arasında İl Başkanı olan Reyhan biri genel biri de yerel seçim olmak üzere iki büyük sınava girmişti. 

2011 Genel Seçimlerinde AK Parti yüzde 44,1 oy alarak 3 milletvekili çıkartmıştı. AK Parti’nin o dönemdeki vekilleri Nabi Avcı, Ülker Can ve Salih Koca’ydı. AK Parti’yi yüzde 35,5 oyla takip eden CHP de iki vekil çıkartmıştı. Bu vekillerden ilki olan Süheyl Batum, Eskişehir’e paraşütle inmiş, seçimler bittikten sonra da bir daha Eskişehir’e selam bile vermemişti. İkinci sıradaki isim ise Kazım Kurt’tu. O seçimde yüzde 14,6 oy alan MHP’de ise Ruhsar Demirel milletvekili seçilmişti.

Süleyman Reyhan böyle bir seçimle İl Başkanlığı’na merhaba demişti. 

3 sene sonra ise İl Başkanlığına “Güle güle” diyeceği yerel seçimler yaşanmıştı. Bu seçimlerin galibi ise Yüzde 45,2 oy alan Yılmaz Büyükerşen olmuştu. Ardından gelen Harun Karacan ise yüzde 39,2 oy alabilmişti. Eskişehir’in eski “Vali Baba”sı Kadir Çalışıcı ise MHP listesinden yüzde 11,2 oy toplamıştı.

2011 yılında milletvekili seçilen Kazım Kurt yüzde 39,9 oy alarak seçimlerde Odunpazarı Belediye Başkanı seçilmiş, Odunpazarı’ndaki 10 senelik AK Parti iktidarına son vermişti. Kazım Kurt’u AK Partili Nevzat Önder yüzde 34,7 ile takip etmişti. Şimdi İYİ Parti İl Başkanı olan MHP’li Emine Edizgil ise yüzde 21,4 oy toplayarak MHP’nin Büyükşehir ve Tepebaşı seçimlerinde aldığı toplam oyu bile geride bırakmıştı.

Tepebaşı seçimlerinde ise CHP’li Ahmet Ataç oyların yüzde 46,9’unu alarak ipi rahat göğüslemişti. Ataç’ı yüzde 36,8 oyla Orhan Soydaş takip etmiş, MHP’li Murat Sancar da yüzde 12,0’da kalmıştı.

AK Parti İl Başkanı olur olmaz, ayağının tozuyla 2011 seçimlerine katılan ve haksız bir şekilde 2014 yenilgisinin sanki suçlusuymuş gibi gösterilen Süleyman Reyhan yine il başkanı oldu. Ayağının tozuyla yeni bir seçime girmek zorunda.

Şimdi “İl Başkanı kim olacak?” sorusu yanıtlandığına göre herkesin sıradaki sorusuna geleceğiz; o da “Şimdi kimler milletvekili aday listesinde yer alacak?” sorusu. Tabii bütün bunlardan sonra asıl soruya geleceğiz; “Şimdi seçimleri kimler kazanacak?..”

Bu soruların yanıtı için çok beklemeyeceğiz. Bütün merakımız 14 Mayıs akşamı giderilmiş olacak. Bize düşen, “Memleketimiz için en hayırlısı olsun” diye temennide bulunmak.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 15 Mart 2023 08:25

AKP İkinci Reyhan dönemiyle Eskişehir’den tümden var geçtiğini ortaya koydu. Bu karara sadece gülünür.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi