Ahmet Ataç 15 02 2024

Prof.Dr. Alper Çabuk

İkibinondokuz

Bu gelişmeler, ayrıca farklı yerli motorlar ve araçlar üretimiyle ilgili pek çok sektöre ve girişimciye kılavuz olacak, ülkemizin ihracat potansiyeli çok artıracak gelişmeler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

7 Ocak 2019 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçen hafta içinde Eskişehir, çok önemli bir açılışa ev sahipliği yaptı. Eskişehir’in başarı hikayesinde önemli bir yeri olan TEI’de düzenlenen törenle T700 Üretim Test Bremzesi açıldı ve milli TS1400 Turboşaft Motoru test edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı, Yerli Kara Şahini Helikopterleri’nde kullanılacak turboşaft motorlarının test edilmesine imkân tanıyacak olan T700 Üretim Test Bremzesi açılış töreninde, ayrıca tamamı TEI mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen TS1400 Turboşaft Motoru da test edildi. Cumhurbaşkanımızca ismi verilen Türkiye’nin ilk milli helikopteri Gökbey’e güç verecek olan, TS1400 Turboşaft motorun turbojet ve turboprop versiyonları da TEİ bünyesinde geliştirilecek. Daha güçlü sanayi ve milli teknolojiler tesis etmemize imkan veren, ülkemizin kendi imkanlarıyla geliştirileceği hava araçlarına güç verecek ve yerlilik oranını artıracak, dışa bağımlılığımızı azaltacak olan bu gelişmeler, sadece Eskişehir için değil, ülkemiz için de çok önemli ve tarihi, milli bir başarılar… Bu gelişmeler, ayrıca farklı yerli motorlar ve araçlar üretimiyle ilgili pek çok sektöre ve girişimciye kılavuz olacak, ülkemizin ihracat potansiyeli çok artıracak gelişmeler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

……………………….

Yeni bir yıla girdik. Yeni yıl yeni bir başlangıç, yeni umutlar demek. Kime ait olduğunu bilmediğim, onlarca farklı şeklini bugüne kadar işittiğim, okuduğum ve belki geçen yıl umutsuzluğa kapılmış olan yüzlerce kişiye anlattığım kısa bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. “Bir masanın üzerinde dört tane mum varmış. Bu mumlardan başarı olan mum aniden sönüvermiş. Masanın üzerinde duran ikinci mum zenginlikmiş; ansızın o da sönüvermiş. Kalan iki mumdan bir diğeri huzurmuş, ardından o da sönmüş. Masanın üzerinde kala kala bir tane yanan mum kalmış. Küçük bir çocuk gelmiş, masanın üzerinde yanan o son mumu almış ve sönmüş olan diğer üç mumu yakmış… Sönmeden kalmış ve diğer mumları yakan o mum, umutmuş”… Yeni yıl, 2019, umutlarımızın boşa çıkmadığı, ülkemiz, şehrimiz ve tüm okurlarım için iyi bir yıl olsun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi