İki tane kaşarlı tost kap

Bir memleket düşünün ki Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı, alt mahkemeler kabul etmiyor.

15 Ekim 2020 08:59
A
a
Sütiş Eskişehir

Bir memleket düşünün ki Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı, alt mahkemeler kabul etmiyor. Yani Ordu komutanı gelip başçavuşa emir verecek, başçavuş da höpürdeterek çayından koca bir yudum alarak, "Kusura bakma Orgeneral kardeş, ben bu emri uygulamıyorum. Bak şu ileride asker gazinosu var. Oradan iki kaşarlı – sucuklu tost kap da gel aslanım. Kantinciye de söyle, hesaba yazsın..." diyecek.

İşte o ordu batmıştır...

Şu anda Türkiye'de yasal düzenin durumu tam olarak budur işte. Devlet kurum ve kuruluşlarıyla, kanunları ve içtihatlarıyla devlettir. Devlet töresiyle devlettir. Tepenizin tası atınca "Türk Tabipler Birliği kapatılsın" diyebilirsiniz. GATA kapatılsın, Merkez Bankası kapatılsın, CHP kapatılsın, Barolar kapatılsın, Anayasa Mahkemesi kapatılsın, Kuleli kapatılsın, İş Bankası kapatılsın...

Bu yaptığınızın adı 4 bin yıllık geleneklerin üzerine oturmuş devletimizi kapatmaktır. Kendinize gelin lütfen...

 

Siyaset ter atıyor

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ve parti yönetimindeki arkadaşları TÜRK-İŞ’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Erdoğan Yörüksoy’u ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı’yı ziyaret etti.
Bir dönek Türkiye'de sendikalar bir takım partilerin arka bahçesi hâline gelmişti. Şimdi sendikaların siyasal partilerle arasındaki bağların koparılması büyük yanlış elbette. Ancak siyasetin sendikalara eşit mesafede olduğunu, Mehmet Ektaş'ın TÜRK – İŞ ve DİSK'i ziyaret etmesiyle anlıyoruz.

Tabii Türkiye'de sendikacı olup da ne yapacaksınız? İşçi hakları mı kaldı sanki memlekette. Bizim ülkemizde işçi eğer ki ölürse, bu durum "Fıtrat"a yorulur. İtiraz eden de vatan haini ilan edilir.

Her neyse...

Burada salgın nedeniyle soğuyan siyasetimizin yeniden ısınmaya başladığına dikkat çekmek istiyorum. İYİ Partililer teşkilatlarıyla nicedir sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. CHP yavaş yavaş kendine geldi. AK Partililer de kongre sürecinde olmalarına karşın ilçelere ve mahallelere giderek nabız tutmaya başladı. Kongresini tamamlayan MHP de bu yolda ilerleyecek gibi.

Özetlemek gerekirse, siyaset denilen oyunun futbolcuları sahaya çıktı. Henüz top ile antremanlara başlamadılar belki. Ama ter idmanlarına başladılar. Bu kış bol gollü maçlar seyredeceğiz sanki...

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi