Ahmet Ataç 15 02 2024

İki Farklı Hayat

Bu hafta yazımıza Mine Soysal’ın Uzakta adlı kitabıyla devam ediyoruz.

18 Ocak 2020 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
2014’te yayınlanan kitap birbirinden farklı iki karakter üzerinden günümüz gençlerinin sıkıntılarını ele alıyor, diğer bir deyişle gençlerin nabzına kulak veriyor. Yoksul ailenin oğlu Erdo ile zengin bir ailenin kızı Dünya...

Erdo üniversite hayaliyle İstanbul’a gelir ve bir inşaatta çalışmaya başlar. Ancak inşaatta kendisini beton bloklar arasında kapana kısılmış, hapsedilmiş hissediyor. Metropol yaşamından da boğulmuş, sık sık gökyüzüne bakıp memleketini düşledikçe biraz olsun rahatlar.

Erdo’nun tam zıttı bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Dünya ise varlık içinde yoksunluk çekiyor. Mutsuz, umutsuz…

Eğitimi için bina inşa etmek zorunda kalan Erdo ile varolabilmek adına geleceğini inşa getiremeyecektir.

Birbirine zıt sosyal çevrelerden gelen iki gencin yaşamlarını adalet, eşitlik, ve farklılık kavramları üzerinden ele alan Soysal, aynı zamanda iş güvenliği ve eğitim hakkı gibi önemli temaların yanı sıra aile ve dostluk bağlarını da incelikle işliyor eserinde.

Özetle… Yaşam alanlarını güzelleştirmeye çalışan insanların aslında birbirlerinden uzaklaşıp apayrı dünyalarda olmalarını ele alıyor kitap. Farklı yaşamlara kapılarını açan romanda karakterleri olay örgüsü, akıcı anlatımı ve gerçekçi diyaloglarıyla keyifli bir okuma sunuyor.

Sadece insan hikayelerine değil, kentlerin sorunlarına da değiniyor ve şehirlerin değişen taraflarını okuyucuya aktarıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi