İcraat görelim

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Kazım Kurt'un 100 kreş sözünü tutamadığını belirterek, "Laf cambazlığını bırak da icraatını görelim" eleştirilerinde bulundu.

6 Ağustos 2022 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Kazım Kurt'un 100 kreş sözünü tutamadığını belirterek, "Laf cambazlığını bırak da icraatını görelim" eleştirilerinde bulundu. Ali Acar "100 kreş sözü verip 13 kreş açtık demesi ve daha fazla açamamasını da Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerine bağlayan bir anlayıştan vatandaşlarımıza hizmet etmesini beklemekle kendisine haksızlık ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerinde bulundu. Sayın Kazım Kurt'a şimdiye kadar yaptığı kreşler için teşekkür eder, geri kalan kreşleri de hatırlatırız. Gerçi Kazım Kurt'un önünde 2 senesi daha var. Dolayısıyla kreş sözünü tutup tutmadığını eleştirmek için biraz erken. Eğer ki 2 senenin sonunda 100 kreş yapılırsa Kurt yönetimini tebrik ederiz. Bu hedef yerine 75 civarı kreş yapıldığını görürsek farklı eleştirir, 25 kreş yapıldığını görürsek yine farklı eleştiririz. Bu arada ülkemizdeki ekonomik kriz de bir şaka değil. Sayın Acar bana inanmıyorlarsa, seçim bölgesindeki esnafa sorsun. Esnaf kendisine çay ısmarlar mı; bakın orasını gerçekten bilemeyeceğim. Ancak karşısında bir AK Partili gören vatandaşı susturmak zor olacaktır. Ayrıca son 3 senedir hükûmet de Eskişehir'e bir yatırım yapamıyor. Ancak hükûmete "Laf canbazlığını bırak da icraatını görelim" demiyoruz. Sebebi yine aynı ekonomik kriz. Dolayısıyla vatandaşı ve hükûmeti etkileyen ekonomik krizin, belediyeleri de etkilemesi kaçınılmaz. Bir vatandaş olarak ben markete gidip evimin haftalık ihtiyaçlarının küçük bir kısmını, 300 liranın altında temin edemiyorum. Aynı alış veriş torbasına 3 ay önce 100 – 150 lira veriyordum. Şimdi bir inşaata başlamak ne kadar zor görüyor musunuz? Sizin "5 milyon liraya biter" dediginiz aynı yapı, 4 – 5 ay içerisinde 10 milyon lirayı aşabiliyor. Dolayısıyla Türkiye'de hiç kimse yeni yatırım yapamıyor. AK Partililer kusura bakmasın ancak, memleketi bu duruma da Kazım Kurt getirmedi. Bu arada yeri gelmişken şu kreş meselesini de bir ele alalım. Öncelikle Kazım Kurt'un "Yapacağım" dediği kreşler, sevgili hükûmetimizin yapmadığı kreşler. Yani AK Partililer kendi yapmadıkları kreşlerin hesabını, zaten kreş yapan Kazım Kurt'tan soruyor. Sokağa çıkıp vatandaşa, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kimdir?" diye mikrofon uzatsak, bir tane doğru yanıt alamayız. Ki ben Ali Acar'ın bile bu soruya google'dan bakarak cevap vereceğine kalıbımı basarım. Açık konuşayım ben de bilgisayara sordum ve cevabı öyle öğrendim; Sayın Bakanımızın adı Derya Yanık imiş. Ancak, "Ben önemli bir bakanın adını nasıl bilemem?" diye kendi kendinize hayıflanmanıza gerek yok. Sokakta görsek tanımayız. Koskoca Eskişehir'e devlet eliyle bir tek kreş bile yapamayan Bakan'ın nesini ciddiye alalım ki?..

Aynı kumaşın laciverdi
İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, KPSS skandalını eleştirdi ve "17/25 Aralık’tan itibaren ayrı düşmüş olsalar da Ak Partili bürokratlar arasında FETÖ etkisinin sürdürdüğü örgütün imza suçlarından soru hırsızlığının hala devam ediyor olmasından anlaşıyor" ifadelerinde bulundu. Öncelikle şunu belirteyim ki, AK-Bürokratların fetö ile ilişkisinin kesildiğine eminim. Ancak bu mikrop yuvası grubun yerine, "Aynı kumaşın Laciverti" olan başka mikrop yuvası tarikat ve hokkabazların geçtiğine de eminim. Şimdi söz konusu mikrop yuvalarının, ülkemizi soyup soğana çevirdikleri yetmemiş olacak ki, gençlerimizin umutlarını da çalmaya başlamışlar. Hükûmetin KPSS'yi iptal etmesini ise bir inayet olarak göremeyiz. Ne yani? Bütün bu kepazeliklerden sonra KPSS'yi iptal etmeyecekler miydi? Sıkıysa etmesinler de görelim boylarını – poslarını... Bu arada Emine Edizgil'in yaptığı basın açıklamasında olayın maddi yönüne de değilmiş. Sayın Edizgil, "Yeniden yapılacak sınavın yarattığı mali yük ve milyonlarca lira kamu zararı da göz ardı edilmemesi gereken hususlardan bu konunun da özellikle takipçisi olacağız" diyerek konunun bir başka yönüne değinmiş. Umarız FETÖ ile başlayan bu hırsızlık furyası bir an evvel biter ve gençlerin geleceğe umutla baktığı bir Türkiye kurulur. Benim umudum var. Ben öyle bir Türkiye'nin kurulacağına inanıyorum. Hattâ âdil bir Türkiye'nin kurulacağına iman ediyorum. Siz de karamsar olmayın; Allah sabreden kullarıyla beraberdir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi