Hocam adaylar tamam değil mi?

Arif Anbar yazdı

21 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Hocam, tamam değil mi adaylar? Liste istediğin gibi olmuş değil mi?
Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Olmuş olmuş, teşekkür ederim Kemal Bey. Ama ağzınızı sıkı tutun, listeyi benim yaptığımı kimse duymasın. Ortalık fena karışacak çünkü.


MHP’de aday krizi!
 
MHP’nin açıkladığı milletvekili listesi, krizi de beraberinde getirdi. 5. sıradan aday gösterilen Ahmet Muhammed Hızlan yerini beğenmeyince isyan etti ve bununla beraber adaylıktan çekildi. MHP Genel Merkezi ise olaya acil müdahale etti, Hızlan’ın yerine Ahmet Reha Yereşen’i aday olarak gösterdi.
Yine MHP’nin İl eski Başkanı Kadir Bıyık’ın 1. sıradan listeye gireceği beklenirken 2. sıradan listede yer alması şaşkınlık yaratmıştı.

 Tepebaşı gaza bastı

Tepebaşı gaza bastı
 
Eskişehir’in en büyük ikinci el otomobil pazarı dün itibari ile hizmete açıldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi (Eski iki Eylül Kampüsü) karşısında hizmet verecek ikinci el otomobil pazarı, alım-satımı yapmak isteyen vatandaşların yaz ve kış koşullarında hizmet almalarını sağlayacak şekilde düzenlendi. Tesis, Pazar günleri saat 07.00-16.00 saatleri arasında 10 TL karşılığında hizmet verecek. Ancak açılış nedeniyle Mayıs’ın 27’sine kadar ücretsiz. Tepebaşı Belediyesi ile imzalanan protokolle Tepebaşı A.Ş. tarafından işletmesi yapılacak tesiste, bir de kafeterya bulunuyor.
 

Tek teselli
 
Eskişehirspor’un perişan halini görünce içimiz kan ağlıyordu. Mevcut yönetimin basiretsizliği, yöneticilerin Eskişehirspor üzerinden sürekli prim yapma çabası, futbolcuların moralsizliği ve bununla birlikte zar zor ligde kalan bir Eskişehirspor… Bu vaziyete rağmen hala şov yapmaya çalışan bir Halil Ünal ve aynı zihniyetteki kulübe tek bir delikli kuruşu nasip olduysa bile geri almaya çalışan Erdal Şahbaz!
İşte Eskişehirspor’umuzun bu halini görünce, son maçında Sakarya BŞB’yi yenerek ligi 7’nci sırada bitiren ve Play-Off’a kalan Eskişehir Basket yüreğimize serin sular serpti. Bu anlamda kent olarak tek tesellimizin Sinan Özeçoğlu Başkanlığı’ndaki Eskişehir Basket olduğunu söyleyebilirim.

Hoca aday olmaz!

Hoca aday olmaz!
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, artigercek.com’dan Seran Vreskala’ya çarpıcı açıklamalar yaptı. Açıklamalarından bir tanesi şöyleydi: “Gerek 2014 ve gerek bu sefer bana hiç kimse resmen teklifte bulunmadığı gibi ben de herhangi bir talepte bulunmadım. Adayın kim olacağı da son dakikaya kadar belli olmadı.”
Evet… Yılmaz Büyükerşen cumhurbaşkanlığı adaylığı için kendini öne sürmediğini ifade ederken, genel merkezin herhangi bir teklifinin olmadığına da vurgu yaptı. Ne diyelim? “Hoca aday olmaz, adaylık teklif edilir” diyelim!

Mahya ustası

Mahya ustası
 
Ahmet Namık Akdoğan’ı tanımayanımız yoktur. Büyük Birlik Partisi’nin MKYK üyesi ve İl eski Başkanı. Akdoğan’ın siyaset dışında yaptığı iyi bir iş daha var. Mahya ustalığı! Aynı zamanda elektrik teknisyeni olan Akdoğan, Eskişehir’in tek mahya ustası. Bu anlamda Eskişehir’in en görkemli camilerinden olan Reşadiye Cami’ye her yıl farklı konularda mahya yapan Akdoğan, seçim yoğunluğu olmasına rağmen bu yılı da atlamadı. Akdoğan, “İsraf haramdır” yazılı mahya yaptı. Mahya, 177 led ampulle yapılmış ve 30 metre uzunluğunda. Şu an Reşadiye Cami’nin minareleri arasında asılı. Hayırlı olsun diyor, Akdoğan’ı tebrik ediyoruz.

Lokantacılığı ‘bilen’ adam

Lokantacılığı ‘bilen’ adam
 
Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası seçimi, eğer 24 Haziran erken seçim sürecine denk gelmeseydi, belki de en çok konuşulan seçimlerden bir tanesi olacaktı. Biliyorsunuz… İlk seçim itirazlar neticesinde iptal edilmişti ve bununla birlikte ikinci seçim yapıldı. İkinci seçim, 24 Haziran sürecine denk geldi. Kıyasıya geçen rekabette aldığı 186 oyla ipi göğüsleyen Bahar Bilen oldu. Bilen’in rakiplerinden Hasan Kuzu 163 oy alırken, Sedat Yakan 152 oyda kaldı. Böylelikle Lokantacılar’da tam 26 yıl sonra Bahar Bilen’le kan değişimi yaşandı. Ve bu değişimin yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bilen’in aldığı görevi hakkıyla yapacağına olan inancımızın da tam olduğunu ifade edebiliriz.
 

Akılcı bir tercih
 
Millet İttifakı’nda yer alan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin ilk seçim bürosu Eskişehir’de açıldı. Büro açılışına, üst düzey katılımın tam olduğunu söyleyebiliriz. Belediye başkanları, parti yöneticileri ve aday adayları açılışta hazır bulundular. Büronun açıldığı yer oldukça stratejik bir noktada. Büro; kent merkezi olan Köprübaş’ında, İş Bankası’nın tam karşısında, Hamamyolu’na giden yolun üzerinde, dahası birçok caddenin kesişiminde ve önü açık.
Bu anlamda akılcı bir tercih yapıldığını düşünüyor ve hayırlı olsun diyorum.
 

FETÖ eylemine zorladılar!
 
Eskişehir'de, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tutuklu 16 sanığın yargılanmasına, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Mahkemede; başka bir dosyadan yargılanan, etkin pişmanlıktan faydalanan ve duruşmada tanık olarak dinlenilen Abdullah T, cep telefonuna, tutuklu sanıklardan Mehmet Fuat A'nın zorla ByLock yüklediğini söyledi. 
Tanık Abdullah T, FETÖ’nün dershanelerinde öğretmenlik yaptığını hatırlatarak, "Ben örgütün dershanesinde çalışıyordum. Beni 'Dershaneler kapatılıyor' diye eylemlere zorla götürdüler. Telefonuma zorla ByLock yüklediler. İtiraz edemezdim. İşten atmakla tehdit ediyorlardı. Mehmet Fuat A. ByLock'u yükledikten sonra, 'Artık buradan iletişime geçeceğiz' dedi" ifadelerini kullandı. 

Bu başkan işçiden yana 

Bu başkan işçiden yana
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 696 sayılı KHK ile kadroya alınan taşeron işçilerinin, yeni banka anlaşması ile alacakları promosyon ücretini açıkladı. Ataç’ın açıklamasına göre belediyede çalışan 1206 taşeron işçi, kişi başına 999 TL alacak.
Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nden sonra Tepebaşı Belediyesi’nin de işçilerine promosyon ücretini vermesi, işçiler tarafından sevinçle karşılandı.
İşte CHP’li belediye dediğin böyle olmalı; yani sosyal demokrat anlayışta ve işçiden yana taraf olmalı.

DÜNYA İNSANLARI

DÜNYA İNSANLARI

Öğretmeninin cenazesinde keman çalan 12 yaşındaki Brezilyalı Diego Frazão Torquato…

BİR TWEET - Murat Özcan

BİR TWEET - Murat Özcan

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı zalimlere, bebek katillerine bırakmayacağız! #WeStandForQuds

AFİŞ - Belalılar

AFİŞ - Belalılar
 
Oyunculuğu, yalnızca ABD’de Oscar ve Emmy ödülleri ile değil aynı zamanda Avrupa'da Cannes ve Berlin Film Festivalleri ile İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi'nden aldığı ödüllerle taçlandırılmış Paul Newman ve aynı dönemin oyuncusu Robert Redford'un başrollerini paylaştığı 1973 yılında yedi dalda Oscar kazanmış bir başyapıt.

Filmde, ortak arkadaşları öldürülen biri genç diğeri yaşlı iki dolandırıcı, öldürülen arkadaşlarının intikamını almak için oldukça ince bir plan hazırlar ve ivedilikle uygular…


KARİKATÜR

Karikatür

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Habuk 21 Mayıs 2018 23:57

Sayın İNCE seçim kampanyası sürecinde hiçbir kurum kuruluş ve devlet imkanlarını kullanmayacam demişti,B. Şehir Bld. destekli seçim bürosu o kayegoriye girmiyor galiba yandaşlar.

1 0 Cevap Yaz
Es es 21 Mayıs 2018 13:08

Eskisehirsporumuzun icinde bulundugu durumu cok guzel izah etmissiniz

0 2 Cevap Yaz
px 21 Mayıs 2018 09:57

chp listelerinde ki vahim tabloyu mizah haberi gibi yayınlamanız sizin ne kadar basit basiretsiz bir haber anlayışınız olduğunu gösteriyor BU HDP NİN BARAJI AŞMASI İÇİN TÜKİYE GENELİNDEKİ BÜTÜN İLLERDE CHP ÖRGÜTLERİNE YAPILMIŞ BİR OPERASYONDUR BUNA FETÖ KUMANDALI DEYİN ALMANYA DEYİN NE DERSENİZ DEYİN DURUM GAYET NET VE AÇIKTIR

7 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi