Ahmet Ataç 15 02 2024

Hoca'nın önerisi

Arif Anbar yazdı

7 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, EOSB’nin yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretine gitti ve Başkan Nadir Küpeli’ye başarılar diledi. Büyükerşen ziyaretinde önemli bir öneride de bulundu.
Büyükerşen’in önerisi şu: “Sanayinin mevcut alanının daha da büyümesi ve özellikle de kuzeye doğru genişlemesi gerekiyor. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz.”
Hoca’nın önerisi dikkate alınmalı. Ayrıca Büyükerşen’in EOSB’ye destek vereceğini açıklaması da, kurumlar arası sağlıklı iletişim ve uzlaşma açısından oldukça değerli ve önemli bir açıklama.

Memleket vicdanı

Memleket vicdanı

Muharrem İnce’nin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesinin hemen ardından Twitter hesabım üzerinden şöyle bir mesaj yayınladım:
“Görüyorum ki bazı CHP’liler, Muharrem İnce’nin adaylığının açıklanmasıyla, ‘Parti içi intikam’ anlamına gelecek bazı mesajlar yayınlıyor. Bunu yaptıkları zaman da, onları ezenlerden hiç bir farkları kalmıyor. Bu mesele, senin dönemin, benim dönemim, sen beni ezdin, şimdi sıra bende meselesi değildir. Bu mesele, memleket meselesidir. O nedenle kişisel hesaplar bir kenara bırakılmalı ve Hacı Bektaş-i Veli’nin dediği gibi bir olunmalı, iri olunmalı, diri olunmalıdır.”
Sizce de memleket vicdanı olanların, vaziyete böyle yaklaşması gerekmez mi?

Batsın bu dünya!

Batsın bu dünya!

Esgazete’de okudum… Eskişehir Bektaşpınar köyü yolunda bulunan ormanlık alandaki ağaçların büyük bölümü kurumuş durumda. Konuya dikkat çeken yöre halkı ise şunu söylüyor: “Bektaşpınar Köyüne giderken Kozkaya’yı geçtikten sonra sağdan ayrılan yol kenarında bulunan ormanda ağaçların hemen hemen hepsi kurumuş durumda. Yetkiler neden bu ormanla ilgilenmiyorlar. Biz vatandaş olarak her geçtiğimizde üzülüyoruz bu manzaraya.”
Yetkililer neden ilgilensin ki? Şu anda daha büyük sorunları var. 24 Haziran seçimleri! O nedenle kurusun ağaçlar, dereler de kurusun, batsın bu dünya!

AK Parti’nin yeni binası!

AK Parti’nin yeni binası!

AK Parti’nin İl eski Başkanlarından olan Süleyman Reyhan’ın Eskişehir kurucusu olduğu Özel Murat Yıldırım Eğitim Kurumları Eskişehir Kampüsü’nün açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu açılışa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılacağı ilan edilmişti ancak katılamadı. Katılamadığı için biz de, AÜ’nün bölünmesi konusunun kendisine daha önce danışılıp danışılmadığını soramadık. Neyse… Açılışa katılanlar oldukça dikkatimi çekti: Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, Özel Murat Yıldırım Eğitim Kurumları sahibi 22. 23. ve 24’üncü dönem Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, 24. ve 25’inci dönem Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Murat Özcan, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca.
Katılımcıların isimleri ve konumları üzerine şöyle bir yorum yapmak yerinde olacak: Mübarek, eğitim kurumunun açılışı değil de, AK Parti İl Başkanlığı binasının açılışı! 

Ahmet Ataç’ın adayı

Ahmet Ataç’ın adayı

Bir dönem DSP’den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan, 2014 yerel seçimleri ile de CHP’den Tepebaşı Belediye Meclisine seçilen Jale Nur Süllü, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Tabi bu istifa kararının daha önce alındığı ancak CHP’nin cumhurbaşkanı adayının netleştiği günlerde açıklandığı öne sürülüyor. Neyse… Engin Çakmak ve Nuray Akçasoy Yılmaz Büyükerşen’in adayı. Sinan Özkar da Kazım Kurt’un adayı. Ya Jale Nur Süllü? O da Ahmet Ataç’ın adayı. Üç belediye başkanı da adaylarının parlamentoya gitmesi için yoğun mesai harcıyor. Bakalım hangisi bu noktada başarılı olacak? Bekleyip göreceğiz…

Yangın

Yangın

Eskişehir'de, Organize Sanayi Bölgesinin 8'inci caddesinde yer alan Alp Havacılık fabrikasında çıkan yangın büyük paniğe sebep oldu. Birçok itfaiye aracı anında olay yerine geldi ve yangın söndürme çalışması adına yoğun mesai harcadı. İnsanların tedirginlikle beklediği anlarda EOSB yönetiminden, yangınla ilgili açıklama geldi: “Alp Havacılıkta oksijen tüplerinin patlaması sonucu meydana gelen yangına, EOSB itfaiye biriminin tüm ekipleri tarafından anında müdahalesi yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.”
Şehrimizin markalarından Alp Havacılık’a geçmiş olsun diyorum. EOSB yönetimine, anında müdahalesi için teşekkür ediyorum. Ölü ve yaralı olmaması nedeniyle de oldukça seviniyorum.


326 bin imza!..

İYİ Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi, cumhurbaşkanı adayları için imza kampanyası başlatmışlardı. CHP kurmayları da bu kampanyaya tüm yurttaşlarımızın destek vermesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu kampanya Türkiye çapında büyük ilgi gördü ve özellikle İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener, 100 bin imzayı fazlasıyla geçti. SP’nin adayı Temel Karamollaoğlu ise 100 bini toplamak üzere ve görülüyor ki bu rakamı geçecek. (Cihan Yıldırım’da Temel Karamollaoğlu’na dün imza verdi.) Vatan Partisi’nin adayı Doğu Perinçek ise 100 bin imzaya ulaşmayı hedefliyor.
İYİ Parti İl eski Başkanı ve milletvekili aday adayı Arslan Kabukçuoğlu’ndan aldığım bilgiye göre, dün itibariyle üç aday Türkiye’de toplamda 326 bin imza topladı. Bu imzaların yüzde 75’i ise Meral Akşener adına atıldı. Eskişehir’de ise Akşener’e imza verenlerin sayısı 4 binin üzerine çıktı. 
Umuyorum tüm adaylar gerekli imzaları fazlasıyla toplar ve tüm siyasi gruplar, kendilerini temsil eden adaylara oy verebilme fırsatı yakalarlar.


Çok da şey yapmayın

Dün AK Parti milletvekili aday adayları için temayül günüydü. Mevcut milletvekilleri hariç 38 aday adayı yoklamaya katıldı. Tabi bu yoklamalarda çıkan sonucun ne olduğunun pek de önemi yok. Tabi bu durum sadece AK Parti için değil, tüm partiler için geçerli. Temayül yapılır, tüzük kuralına uyuldu denir, ardından temayülde ilk yedi içerisine giremeyen kişi listenin birinci sırasından aday yapılır. O nedenle şu temayül işini çok ta şey yapmamak lazım!

Fotoğrafın dili olsa

Fotoğrafın dili olsa

Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Oytun, evladım, söyle annene Ahmet’in adayı olmasın!
Avukat Oytun Süllü: Anne, Ahmet Ataç’ın adayı olmayacakmışsın, Hoca’m kızıyor!
CHP Mv. Aday Adayı Jale Nur Süllü: Dur şimdi Ahmet Başkan’la görüşüyorum…


Bir Tweet

Dündar Ünlü
Önümüzdeki seçimlerle beraber Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin, ülkemizin önünü açacağı bir döneme gireceğiz...

AFİŞ

AFİŞ

Bisiklet Hırsızları
 
İtalyan Yeni Gerçekçiliği’nin mimarlarından Vittorio De Sica’nın imzasını taşıyan 1948 yapımı müthiş bir film. Bir toplumun, savaş sonrası vaziyetini oldukça geniş perspektiften anlatan bir film. Savaş sonrası yaşanan iki senelik işsizlik döneminin ardından nihayet iş bulabilen Antonio, mutluluktan havalara uçmaktadır. İşi için kendisine lazım olan bisikleti almak için yataklarını satmaları gerekmiştir ancak Antonio, en sonunda para kazanabileceği için mutludur. Yeni işinin ilk gününde bisikleti çalınan Antonio neye uğradığını şaşırır. Yaşadığı ailevi ve dünyevi problemleri çözebilmesi için acilen bisikletine yeniden kavuşması gerekmektedir…

Dünya İnsanları

Dünya İnsanları

Fotoğraf, Collin Rodefer’e ait. Bu fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiğinin hiçbir önemi yok. Yorumu size bırakıyorum…


Karikatür

Karikatür



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi