Hibe desteği artmalı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, korona virüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe desteği başvurularının 25 Mayıs’tan itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

21 Mayıs 2021 19:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Derhal Yazıyorum 21 05 2021

HİBE DESTEĞİ ARTMALI

  • Ticaret Bakanı Mehmet Muş, korona virüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe desteği başvurularının 25 Mayıs’tan itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Açıklamanın detayları anadolugazetesi.com adresinde bulunabilirsiniz.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki ayrı grup halinde verilecek 5 bin ve 3 bin Türk Lirası hibe desteği tarafından açıklanmıştı. Zor günler geçiren esnaf, şimdi hibeyi alabilmek için sıraya girdi. Koronavirüs sürecinde büyük yara alan esnafın bir kısmı kepenk kapatırken, bir kısmı da ayakta durma mücadelesi veriyordu. Verilecek hibeler esnafı ayakta tutmak için yeterli mi o konuda tartışmalar sürüyor. Ancak esnafın geneli tek seferlik hibe desteğinin yaralara merhem olmayacağı yönünde görüş bildiriyor. Önceki yazımda da belirtmiştim. Esnaf, “Buna da şükür” derken hibe desteğinin artmasını istiyor.

MANGALDAN VAZGEÇMEYİZ!

  • Halkımızın vazgeçilmez aktivitelerin başında mangal partileri gelir. Tatil günlerinde mangalını alan aileler, arkadaşlar, doğayla baş başa alanlara giderek mangal keyfini doyasıya yaşar… Koronavirüs süreci yaşadığımız şu günlerde piknik alanlarının kapalı olması ve tam kapanma sürecinde vatandaşlarımız bu keyfin mahrum kalmıştı. Piknik alanları hala kapalı olmasına rağmen vatandaşlar mangal satın almaya başladı.  Tabii bu durumdan mangal satıcıları da memnun… Aylardır müşteri bulamayan esnaf şimdiler de ise satış yapmanın heyecanını yaşıyor…  Vatandaşlar mangalını aldı, yetkililerden gelecek iyi haberleri beklemeye başladı!
 

BERİL İYİLEŞİYOR!

  • Üzerine sıcak su dökülmesi sonucu vücudunda ikinci derece yanıklar oluşan ve tedavisi için Afyonkarahisar’dan Eskişehir’e Acil Tıp Teknisyeninin (ATT) kucağında Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopteri ile sevk edilen Beril bebek, yürekleri sızlatmıştı. Beril bebekten sevindirici haber geldi. Doktorlarından alınan bilgiye göre 15 aylık Beril Server Aktaş iyileşmeye başladı. Ne yazık ki bebekler sıcak su kazasına uğrayabiliyor. Ben de 1,5 yaşında üzerime sıcak su dökülmesi sonucu yaralananlardan biriyim. Her ne kadar o anları hatırlamasam da ailemin bana anlattıklarıyla yaşananlar gerçekten üzücü… Yanık Merkezi’nde Beril bebeği tedavi eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Sami Apak, bebeğin iyileşmeye başladığını söyledi. En az 2 hafta hastanede kalacağını öngördüklerini açıkladı. Beril’in helikopter içerisinde Acil Tıp Teknisyenine sarılma anı gözümün önünden gitmiyor. Böyle acıların yaşanmaması için herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. 
 

EN AĞIR CEZAYI ALMALILAR!

  • Çanakkale merkezli 14 ilde eş zamanlı gerçekleştirdikleri Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) operasyonu kapsamında 84 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonrası açığa çıkan detaylar dehşet verici!  Anadolu Ajansı’nın haberine göre Kovid-19 olan örgüt mensuplarının filyasyon sürecini umursamayarak kaçak olarak halkın arasına çıkıp virüsü bilinçli yayma eğiliminde olduğu iddia edildi. Eğer bu iddia doğruysa bunu yapan örgüt üyeleri en ağır cezayla cezalandırılmalı! Bu resmen insan hayatını hiçe saymaktır, göz göre göre pozitif olup halkın arasında gezmek de neyin nesi! Gereken ceza verilmeli!
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi