Hepsi bana

Murat Özgül yazdı

1 Haziran 2017 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Çocukluğumuzda gerek aile içinde kardeşlerimiz varsa, gerekse sokak aralarında, arkadaşlarımızla, elde ettiğimiz, paylaşılması gereken bir ürün varsa bir sana, bir bana, bir ona yapar adilane bölüşüm sağlamaya çalışırdık. Neticede mutluluk paylaşılması gereken bir olguydu. Bazen de zayıf ve saf bulunan olursa bir sana bir bana diye başlar, en sonunda da hepsi bana diyerek bencillik yapan da olurdu. Onlar mızıkçılar grubundandı…
Saflığın ve eşitliğin göstergesi olan bu paylaşım, bazı makam ve mevkiler ele geçirilmeye başlanınca, statü yükseldikçe HEPSİ BENİM anlayışına doğru gitmeye başladı.
Güç bende diye haykıran çizgi film kahramanı gibi oldular. Ne verilirse verilsin, ne elde ederlerse etsinler tatmin olamama gibi bir duygu içerisine girdiler. Daha fazlası istenilmeye başlandı. Kurallar onlara göre biçimlenmeye ve oyun kuralları güçlülerin talebine göre belirlenmeye ve değiştirilmeye başlandı.
Ne verilirse onu almaya alışmış olanlara göre sorun yok. Öbür dünyada nimetlerden nasılsa faydalanacaklar… Direnen adil bölüşüm isteyenler de, kuralların belirlenmesinde etkin olamadıkları için ne yaparlarsa yapsınlar boş.
Bir İngiliz deyişi vardır;
 “Biz oyunu kuralına göre oynarız. Bakarız ki kurallar bize kaybettiriyor, basitçe kuralları değiştiriveririz.”
Uluslararası alanda da güçlülere göre hep onlara, her şey onlara… Kuralı koyanlar da uygulayanlar da onlar nasıl olsa…
Birleşmiş Milletler’de de Güvenlik Konseyi’nin oluşturulması anlayışına isyan eden, veto yetkileri yüzünden bir türlü karar alınamamasına tepki gösteren cumhurbaşkanımız değil miydi?
Yetkiler elindeyse, güçlüysen her koşul ve şart altında dediğin olur. Gerek dünya siyaseti ve ekonomisinde, gerekse iç koşullarda verilene razı olmaktansa biraz taşın altına elin sokulması, örgütlenilmesi gerekir. Hayır, hepsi bana anlayışı, bunalımları, sosyal dengesizlikleri, yaşam düzenini kısaca başta barış olmak üzere her şeyi tehdit altına alır. Yönetenlerin demokrasi ve adalet kavramlarına herkesten daha fazla ihtiyacı olacaktır kanaatindeyim… Arzu ederseniz çevrenize biraz bakıp ilgilenin isterseniz. Hep bana, hep bana diyenleri fark eder ve tanırsınız…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi