Hep aynı gündem

Tufan Çakır yazdı

20 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Şöyle bir bakıyorum. Yaklaşık 73 haftadır bu köşede yazıyorum. Bu hafta ne yazayım diye hiç düşünmedim. Çünkü gündemimiz o kadar zengin ki; bir konu birden fazla gündemimize oturuyor. Örnek mi? O kadar çok ki. Bu 73 yazım içerisinde taşeron işçiler ile ilgili, et fiyatları ile ilgili, emekli maaşları, banka promosyonları ve bankalar ile ilgili, trafik sigortaları ile ilgili vb pek çok olayı tekrar tekrar konu etmişim.
Şöyle bir düşündüm. Bu iyi bir şey mi diye? Eee pek de iyi bir şey değil bu durum. Çünkü yazdığımız, çizdiğimiz konuların tekrar tekrar gündem olması demek, bu sorunların zaman içerisinde çözülmediği sonucunu çıkarıyor.
Peki kim çözecek bu sorunları. Bakıyoruz. Hükümetimiz bir uygulama için düzenlemelere gidiyor. Sorun çözülmüyor. Çünkü yaptırımımız yok. Kurallara uymayanlar ödüllendiriliyor. Kurallara uyanlar cezalandırılıyor. Ha bire yeniden yapılandırma diye, bir takım düzenlemelerle yasalara, kurallara uyanlar cezalandırılıyor. Çözüm çok açık. Bu tür olaylarda iki yönlü düşünmek lazım. Eğer siz kurallara uyanları, uymayanlara göre mağdur edeceğinize, ödüllendirmeyi denerseniz. Sorunlar çözülür diye düşünüyorum. Tabi bu arada da, kurallara uymayanlara yaptırımlar getirilmeli cezalar getirilmeli ve bu ceza ve yaptırımlarda uygulanmalı. Örnek mi? Devlete olan borçlarını, vergilerini ödemeyenlere sağladığınız kolaylıklar kadar. Vergilerini ve borçlarını zamanında ödeyenlere en az ödemeyenlere sağlanan avantaj kadar, hatta daha fazla olanaklar sunmalısınız. Bir başka örnek, bir bakan ortaya çıkıp et fiyatları düşmeli dememeli, ekonomide et fiyatlarını düşürmeyenler var dememeli. Çünkü yetkili kendisi. Ekonomi içerisinde düşürmeyenler varsa, bunla yaptırım yapacak kendisi. Trafik sigortaları düşürülsün dememeli bunun önlemlerini almalı yaptırımlar ile bu sektörleri düzenlemeli.
İşte o zaman bu konular sık sık gündemimize gelmez. Köklü çözüm yolları ile kararlar uygulanmalı ve her alınan kararların bir yaptırımı olmalıdır.
Sonuç olarak; bu küçük köşemde ulaşabildiğim kadarıyla sizleri, konulara bir başla açıdan bakış açısı ile bakmanızı sağlayabiliyorsam ne mutlu bana diyorum. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençli ve Spor Bayramını kutluyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi