Hemen heyecanlanmayalım

Karapınar 2'inci etap çalışmalarıyla ilgili Odunpazarı Belediye Meclisi'nde alınan bir karar, vatandaşların heyecanlanmasına neden oldu. Meclis'in bütün üyeleri, parti farkı gözetmeksizin belediye yönetimine imar planı yapma yetkisi verdi.

10 Aralık 2021 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir

Karapınar 2'inci etap çalışmalarıyla ilgili Odunpazarı Belediye Meclisi'nde alınan bir karar, vatandaşların heyecanlanmasına neden oldu. Meclis'in bütün üyeleri, parti farkı gözetmeksizin belediye yönetimine imar planı yapma yetkisi verdi.

Moral bozucu olmam ancak bu kararın, AK Partili ve CHP'lilerin ortak aldığı bir karar olmasının dışında bende bir heyecan uyandırmadığını belirteyim. Karapınar'da yapılacak kentsel dönüşüme TOKİ'nin çok soğuk baktığını biliyoruz. Esasen CHP'li belediye kazandıktan sonra TOKİ bölgeye selam bile vermez oldu. Üstüne üstlük son 4 senedir günden güne artan bir ekonomik kriz var. TOKİ para kazanmayacağını bilse babasına bile ev yapmaz durumda...

Bu koşullar altında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, hiç de vazifesi olmamasına karşın Karapınar 2'inci etapı bitirmeye talepli olduğunu görüyoruz. Açık konuşacağım; bence Kazım Kurt dertsiz başına dert arıyor. Ben onun yerinde olsam bu işe hiç karışmam ve Karapınar, Erenköy ve Emek Mahallelilerine dönerek, "Görüyorsunuz işte! Verdikleri tek bir sözü bile tutmuyorlar" der, hükûmetin yapamadığı işten dolayı, hiç bir şey yapmadan oy kazanırdım. Siyasetin Kurdu olan Kazım Kurt'un benim yaptığım hesabın daha iyisini yapacağına eminim. Ancak belli ki iyi niyetle bölge halkının sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Yalnız yine de fazla heyecanlanmamak lazım. Zira TOKİ son 10 senedir hiçbir kayda değer yatırım yapmadığı gibi, başkalarının yapmasını da engelledi. Yine aynı şey olma ihtimali yüksektir.

 

İnekler komplosu

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süte yaptığı zammın neticeleri, piyasalara yansımaya başladı. Uzun süredir vatandaş kırmızı et alamıyor. Tabii vegan beslenme modasına uymak için değil, evine yarım kilo kıyma alacak parası olmadığı için. Bunun neticesinde protein ihtiyacı için tavuk ve yumurta ürünlerine olan talep arttı ki, bu da beraberinde yeni zam dalgalarını yarattı. Vatandaşın elinde kalan son protein kaynağı olan sütün de alınamayacak kadar pahalı olduğunu görüyoruz.

Şimdi süt ürünlerinin artmasından dolayı uluslar arası güçleri suçlayacaklar mı bilemeyeceğim. Ancak efendimiz hükûmetini zor duruma sokmak isteyen ineklerin, kendi aralarında anlaşarak daha az süt çıkarttıklarını savunurlarsa, buna da şaşırmam. Öte yandan benzinin pompa fiyatına da ağır zamlar geldi. Artık vatandaş bir kilometre yol alabilmek için, aracına 1 buçuk liralık benzin koymak zorunda kalacak. Burada da suçlu olarak bir takım dış güçler aranıp bulunacaktır elbette. İktidar cenahında çalışan AK Gazeteci arkadaşlarımızın hayal ve yaratıcılık güçlerine laf etmek haddimmiz bile değil. Ancak bu tip saçmalıkların halkı artık ikna edemediğini de görmek lazım.

Ben ortada iki seçenek kaldığını düşünüyorum. Ya 1 – 2 ay içerisinde ekonomi düzeltilir, ya da 1 – 2 ay içerisinde vatandaşın önüne seçim sandığı konur. Başka bir çıkar yol kaldığını zannetmiyorum.

 

Böyle politikacı istemiyoruz

Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de yaşanan çirkinliklere, yumruk yumruğa kavgalar da eklendi. Maalesef milletin vekili olan kişilerin ağır başlı bir tutum sergilemesini boşuna bekliyoruz. Son olarak çıkan tartışma ise şöyle gelişiyor. Önce bir CHP'li Milletvekili kürsüye çıkarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir takım ithamlarda bulunuyor. Süleyman Soylu ise sinirlenip gerginliği bir üst perdeye taşıyarak CHP'li vekili sahtekâr olmakla suçluyor. Sonra CHP'liler gerginliği daha da artırınca, AK Parti sıralarından küfür seviyesinde sataşmalar oluyor. Bunun üzerine CHP'liler bu çirkin sözlerin sahiplerine karşı, dövecekmiş gibi yürüyor. Tabii AK Partililer de "Siz kimi dövmeye geliyorsunuz?" diyerek ayağa kalkıyor ve TBMM Genel Kurulu'nun tam ortasında sağ kroşeler, kara ciğere aparkatlar birbirini kovalıyor.

Açık konuşmak gerekirse, her iki tarafın da birbirinden kabahatli olduğu ortada. Biz vatandaşlar olarak böyle politikacıları görmek istemiyoruz. Kimi el hareketi yapıyor, kimi yumruk atıyor, kimi küfür ediyor... Hangi partiden olurlarsa olsunlar, bu hareketleri yapanlar milletin vekili olmanın ağırlığını taşıyamıyorlar...

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yalan mı 10 Aralık 2021 22:22

merkezi hükümetin yaptığı büyük projeleri çıkartın şehir kocaman bir köy olurdu yalan mı

1 3 Cevap Yaz
ismet barış 10 Aralık 2021 10:10

sayın Baş AK troller saldırıya geçmiş.

3 3 Cevap Yaz
ali 27 Ekim 2021 09:25

Objektif yayın yapın anadolu gazetesi yandaşlık yapmayın

5 9 Cevap Yaz
Sizde fondaşmısınız 26 Ekim 2021 01:42

Hakaret yok, sinkaflı cümle yok neden yayınlamıyorsunuz. Başkalarına yandaş eeeeeeeeeeee ?

5 7 Cevap Yaz
Serhat 25 Ekim 2021 17:11

Eskişehirspor konusumu. Enteresan. Bilmeyende Büyükşehir Esese yardım yağdırıyor sanır.

11 10 Cevap Yaz
ahmet uysal 25 Ekim 2021 15:57

10 konsolukla hainda soyledigi butun sozleri geri alacak

6 6 Cevap Yaz
Vural 25 Ekim 2021 10:42

heykel opera senfoni üçlüsü

27 25 Cevap Yaz
Ahmet

At gözlüğüyle bakmayı ne zaman bırakacan ?

8 15
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi