Hem iyi hem kötü haber

Kurban Bayramı'nı Eskişehir'de geçirmek isteyen yerli turistler, kentimize bayram boyunca akın etti

27 Temmuz 2021 08:12
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Kurban Bayramı'nı Eskişehir'de geçirmek isteyen yerli turistler, kentimize bayram boyunca akın etti. Hemen her yerde yabancı plakalı bir araba görmek mümkündü. Özellikle civar illerden günü birlik Eskişehir'e gelenler, kent ekonomisini de olumlu yönde etkiledi, ne zamandır mutsuz olan esnafımızın yüzünü güldürdü. "Hapishane" dedikleri Hayvanat Bahçemiz doldu taştı. "Eski püskü şeyler sergileniyor" denilen müzelerimizin önünde uzun kuyruklar oluştu. "İçinde kurbağalar yüzüyormuş, emmim görmüş" dedikleri suni plajlarımız, açık havuzlarımız deniz kenarına gidemeyenler için ayrı bir güzellik oluşturdu. "Büyükerşen'in masalları" dedikleri Masal Şatosu, çocuk cıvıltılarıyla dolup taştı. "Dinimizce haramdır; bis gelince hepsini yıkacağız!" dedikleri heykellerin, sanat eserlerinin önünde yerli ve yabancı turistler hatıra fotoğrafları çektirdi.

Velhasılı kelam denizi olmayan bir turizm kenti olarak, kentimize teşrif eden misafirlerimiz sayesinde iyi para kazandık.

Bu haberin iyi yanı. Ancak kentimize gelen yerli ve yabancı turistler beraberlerinde küçük ve sevimsiz misafirlerini de getirdiler. Eskişehir'e akın eden 10 binlerce kişi, hastalığın yayılma hızını artırdı. Bu arada Eskişehir'den deniz kenarına giden hemşehrilerimiz de geri döndüler ve aynı tatsız ve sevimsiz misafirleri de beraberlerinde getirdiler.

Maalesef aşılamada belli bir yol kat etmemiz bizi rehavete sürükledi. Maskeleri indirdik ve mesafe kurallarını hiçe saydık. Bu durum önümüzdeki bir hafta içerisinde hastalığın yayılma hızını artıracaktır. Lütfen aşılarınızı olun ve maske – mesafe – hijyen kurallarına uyun. Eskişehir olarak pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz.

 

Nankörlük etmeyin

kontrol dışını çıkan enflasyon, tarihi rekorlar kıran işsizlik ve yerlerde sürünen Türk Lirası gibi etkenlerin, hâne halkı ekonomisine yansımaları belli oldu. Birleşik Kamu – İş Konfederasyonu'nun yaptığı araştırmalara göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının tam 12 bin 195 lira olduğu açıklandı. Yani evinize toplam 12 bin lira girmiyorsa fakirsiniz. Bu arada açlık sınırı da belli oldu. 4 kişilik bir ailenin aç sayılmaması için 3 bin 500 liraya ihtiyacı varmış. Artık hepimiz bu hesaplar ile kendi gelirlerimizi mukayese edebilir, aç mıymışız, yoksa yoksulmuy muşuz öğrenebiliriz. Yine de canınızı fazla sıkmayın. Çünkü pek çok saraylarımız var. Allah bu günleri de gösterdi milletimize. Nankörlük etmemek lazım.

 

Jandarma tepeden çöktü

Sivrihisar İlçe Jandarma ekipleri, kullandıkları insansız hava aracıyla, kırsal araziye dikilmiş bir hint keneviri tarlası tesbit etti. 60 – 70 santimetre boyuna ulaşmış 2 bin kök hint kenevirini ele geçiren jandarmamızdan Allah razı olsun. Bu miktarda uyuşturucunun Eskişehir'e yayılması demek, pek çok gencimizin zehirlenmesi anlamını taşırdı.

Bu arada bir başka bölgede, Tepebaşı'na bağlı Hekimdağ köyünde de otlarken kaybolan 3 sığır, yine Jandarmamızın insansız hava araçlarıyla bulundu. Allah fakir kulunu sevindirmek için önce eşeğini kaybettirir, sonra buldururmuş. Besici uçun 3 sığır büyük bir servet. Yüzlerini güldüren Jandarmaya ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Suçlular için zor bir dönemdeyiz. Artık jandarmanın da polisin de elinde insansız hava araçları var. Otomobilinizde emniyet kemeri takıp takmadığını bile gören gözler gök yüzünde.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 27 Temmuz 2021 10:46

Denetim yokki kolluk kuvvetlerinin önünden maskesiz suriyeliler geçiyo bişey demiyo esnaf kurallara uymuyo en iyisi kapanmak

0 8 Cevap Yaz
Vatandaş 27 Temmuz 2021 10:18

İyi para kazandık ama hastalık pik yaptı turist çekti gitti ceremesini Eskişehir çekiyor neresi iyi bunun

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi