Hedef yükseltmeyelim

Atalarımız boşu boşuna “Zurnacının karnı doyduğu zaman, gözü ayakkabılarına takılırmış” dememişler. Kelkit galibiyetinden sonra sosyal medyadaki bazı yorumları görünce, şaşkınlıktan neredeyse küçük dilimi yutacaktım.

27 Ekim 2022 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Atalarımız boşu boşuna “Zurnacının karnı doyduğu zaman, gözü ayakkabılarına takılırmış” dememişler. Kelkit galibiyetinden sonra sosyal medyadaki bazı yorumları görünce, şaşkınlıktan neredeyse küçük dilimi yutacaktım. Bir galibiyet aldık ya, şimdiden birileri “Bu Eskişehirspor playoffa katılır” diye ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki kritik Yomraspor maçını da kazanırsak, bu arkadaşlar muhtemelen Şampiyonlar Ligi hedefi belirlemeye başlar.
Galibiyete sevinmek ve havaya girmek çok güzel bir şey tabii ki. Ancak anlamsız hayaller kurup, beklentileri yükseltmenin lüzumu yok.
Eskişehirspor’un tek bir hedefi var; o da 3’üncü ligden de aşağı düşmemek. Bunun dışında ortaya atılan her hedef – iyi niyetli de olsa – takıma zarar verir.
Son olarak çiçeği burnundaki teknik direktörümüz Emre Özbayer, 1954 Kelkit Belediyespor'a alınan 2-1'lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Özbayer, "Bu sadece başlangıç, çıkışa geçeceğiz” dedi.
Şimdi futboldan her Türk erkeğinin anladığı kadar anlarım; daha fazla değil. Dolayısıyla teknik bir eleştiri kaleme almak haddim değil. Ancak bir futbolsever olarak gördüklerimiz de ortada. Eskişehirspor, özellikle Karşıyaka maçında iyi futbol oynamıştı ve bu futbolu devam ettirmesi durumunda arzu ettiği puanları alması kaçınılmazdı. Kelkit maçı ise sonunda 3 puanla tanışmamıza neden oldu. İnşallah hem biz futbolseverler hem de Emre Özbayer gibi teknik adamlar haklı çıkar ve kümede kalma korkusu yaşamadan ligi tamamlarız. Ancak playoff hayalleri kurmayalım. Bu sene zurnamızı öttürelim ve kümede kalalım. Ayakkabıları seneye değiştiririz…
 
Ayakkabılar içeri
Biz Türkler başkasının evine, Amerikalılar gibi ayakkabılarımızla girmeyiz. Bu hem temizlik gereği hem de ev sahibine saygı gereğidir. Ancak bu geleneği, çağdaş şehir yaşamına uyarlayamayanlar da var. Pek çok apartmanda daire önlerinin ayakkabı sergisine döndüğünü görüyoruz. Ancak artık Yargıtay’ın aldığı bir kararla bu görüntüler tarihe karışacak. Çünkü yargıtay apartman boşluklarının ortak alan olduğuna karar verdi ve buraya ayakkabı konulmasını yasakladı. Bence doğru karar verildi. Bundan sonra ayakkabılarımızı elbette yine çıkaracağız. Ama kapı önüne değil, içeri koyacağız.
 
Kıvanç’ı da kaybettik
Radyo ve televizyon camiasının asırlık çınarı Halit Kıvanç da aramızdan ayrıldı. 97 yaşında hayata veda eden Kıvanç’ı hep hatırlayacağız. Maalesef günümüzde böyle kaliteli isimler yetiştiremiyoruz. Türkçesi düzgün olan, televizyonlara çıkıp şaklabanlık yapmadan seyirciyi karşısında tutmayı başaran isimlerden pek kalmadı. Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dileriz. Bu arada bütün medya mensuplarını da onun açtığı ilkeli ve kaliteli yoldan ilerlemeye davet ederiz.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sıtkı Sıyrılmış 27 Ekim 2022 12:27

Eskişehirspor için bu güne kadar yazılmış yazıların en güzeli.......

0 4 Cevap Yaz
yönetim 27 Ekim 2022 11:11

bu yönetim nato mermer nato kafa.eğer dinlese taraftarı yerli hoca ile başlar bu sıkıntılar olmazdı.sezgini kulübeye at dedik.jeton geç düşüyor bunların.neyse bunada şükür....

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi