Haziranda tamam mı devam mı?

Eskişehirspor yönetimi, Haziran ayında Genel Kurul kararı aldı

18 Mayıs 2021 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehirspor yönetimi, Haziran ayında Genel Kurul kararı aldı. Bana kalırsa Mustafa Akgören ve arkadaşları için bu doğru bir karardır. Hayatta ne zaman bırakacağını da bilmek lazım. Akgören yönetimine, "Bu kararı geç bile aldınız" diyebiliriz, ancak "Bırakıp gittiniz" diyemeyiz...

Açık konuşmak gerekirse Eskişehirspor gibi bir kulübün borçlarının bir kısmını bile sırtlanabilmek için, sağlam bir dünyalığınızın olması gerekiyor. Eskişehir'de hem dünyalığını yapmış olan hem de Eskişehirspor'u seven işadamlarımız elbette var. Ancak o işadamlarımız da dünyalıklarını korumanın, dünya telaşesine düştüler.

Yine açık konuşmak gerekirse bu kriz ortamında Eskişehirspor başkanlığını, kimsenin gözü yemiyor.

Her neyse...

Biz mevcut yönetime dönelim; maalesef fidan kampanyamıza gerekli ilgiyi gösteremedik. Kripto para hamlemiz ise, dünya piyasalarındaki çalkalanmadan dolayı isteneni veremedi. Bu koşullar altında yönetimin bir şeyler yapma imkanı bulunmuyor. En doğrusu kongreye gidip emaneti teslim etmek. Eğer ki emaneti alacak çıkmazsa, bu gerçeği de öğrenmemiz lazım.

Eskişehirspor'u kim kurtaracak?

İşadamlarımız bu topa girmek istemiyor. Haklı oldukları çok nokta var elbette. Her birinin kurtarması gereken kendi işleri var. Her bir işadamımımız sırtında yalnızca kendi ailesinin değil, çalıştırdığı kişilerin ailelerinin de sorumluluğunu taşıyor.

Kimse bana, "Siyasetçiler Eskişehirspor'u kurtarsın" demesin. Bunu defalarca denedik. Siyah çelenkler mi bırakmadık? Basın açıklamaları mı yapmadık? Olmadı işte...

"Eskişehirspor'u kongre üyeleri kurtarsın" da diyemiyoruz. Sevgili kongre üyelerimiz daha ilk toplantıda bile çoğunluk sağlayamıyorlar.

"Eskişehirspor'u taraftar kurtarsın" mı diyorsunuz? O da olmuyor işte. Taraftarın çoğunluğu bir paket sigara parası verip de kulübüne bir fidan bağışlamıyor.

Geriye Eskişehirspor'u canından çok seven bir avuç insan kalıyor. İşte taraftar önderleri ve onların arkadaşları. Deplasman çilesi çeken ve Eskişehirsporla yatıp, Eskişehirsporla kalkan bir avuç taraftar... Bunların da gücü belli. Kulüp bunların sırtında daha fazla gidemez. Belli ki önümüzdeki kongre Eskişehirspor için, "Tamam mı devam mı?" kongresi olacak...

 

Atatürk'ün büyüklüğünün küçük bir örneği

İnönü'de yamaş paraşütü eğitimi veren İnönü Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Metin Sözsoy, Eskişehir’de havacılık turizminin geliştiğini belirtti. Eskişehir’de havacılık turizminin sürdürülebilir hale geldiğini ifade eden Sözsoy, "Hem yakın hem de uzak illerden talepler var. Son 2 yıldır da Ölüdeniz ve Alanya gibi kıyı kesimlerde yapılan tandem dediğimiz çift kişilik uçuşlara İnönü’de de talep var" ifadelerinde bulundu.

Sportif havacılığa verilen önem, çağdaş toplumların özelliklerinden biri. Dünyadaki gelişmiş memleketlere bakarsanız, her birinde sportif havacılığın ne kadar gelişmiş olduğunu görürsünüz. Ancak – mesela – Mozambik'te sportif havacılığın geliştiğini pek zannetmiyorum. Bu konuda da Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğünü bir kere daha ve şaşkınlıkla görüyoruz. 1938 yılında hayata gözlerini kapayan bir adamın İnönü'de kurdurduğu sportif havacılık tesislerinin meyvelerini hâlen yiyoruz.Dahası büyük paralar kazanan bu turizmden bereket sağlayama imkanımız da bulunuyor.

Eğer ki gözünü para hırsı bürümüş birileri çıkıp da bu tesisleri – mesela – Katarlılara filan satmazsa, İnönü'deki sportif havacılığımızla gurur duymaya devam edeceğiz. 
 

Eskişehir için büyük kayıp

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş'ı kaybetmenin derin üzünütüsü içindeyiz. Bir süredir sağlık sorunlarıyla uğraşan Melih Savaş'ı tanıyan herkes gibi büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içerisindeyiz. Melih Savaş Tepebaşı Belediyesi'nin başarılı çalışmalarının hemen hepsinde imzası bulunan dürüst ve çalışkan bir isimdi. Bütün bunların ötesinde sevecen ve güler yüzlü bir beyefendiydi. Merhum'a Allah'tan rahmet sevenlerine de sabırlar dileriz. Ölümü Eskişehir için büyük bir kayıptır.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ibrahim 18 Mayıs 2021 19:59

taşima suyla değirmen dönmüyor. niye şirketleşmeye gidilmiyor.? ESES ETİSPOR ya da ESES ANADOLU ÜNİVERSİTESİ. veya başka bir ism olsa ne olur.? bu inat niye ben ESES KATARSPOR bile olmasına raziyim. yeter ki sürünmekten kurtulsun. birisi gelsin kurtarsın diye daha çok beklersiniz. bu takımı hep kurtarıcılar batırdı. şimdi yeni kurtarıcı yanı batırıcı bekliyoruz. mesut özil bile yurt dışında takım satın alıyor. kurun şirketi bakın ne alıcılar çıkar.

3 5 Cevap Yaz
Mahmudiyeli 18 Mayıs 2021 11:52

Tabiki devam kimse aday olmicakki

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi